Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Polacy mogą stracić 3.800 koron zasiłku opiekuńczego - Norwegia

Czytali temat:
(2495 niezalogowanych)
1 Post
krzysztof ignaszak
(kaliszanin)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Polacy mogą stracić 3.800 koron zasiłku opiekuńczego
dalej zaczynajcie szczekac co taka cisza tu. No nic zerkne za 2 godzinki napewno bedzie wielu szczekaczy)) tylko nie zabijcie sie ))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Jacek Zabek
(Zabek57)
Początkujący
Norki nie rozumieją, że utrzymanie dwóch domów w Polsce i wynajęcie mieszkania tutaj, przejazdy i życie, to koszta które są tak wysokie, że nie długo sami będą musieli brać się do roboty, a te lenie nie chcą pracować. Ja nie po to tu jestem aby moi bliscy żyli biednie. Jakbym chciał zarabiać tyle co w kraju, to bym nie emigrować. Po wszystkim mogę odłożyć około 4000zł nie więcej. Jeśli zabiorą mi to, to wracam, niech sami zawijają rękawy do pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
211 Postów
Michał mi$
(qmulus)
Stały Bywalec
Ja mam 2 dzieci nie dostaje na nie zasiłku latam do polski i odkładam. Chcesz wracac droga wolna zacznij zarabiać kokosy w polszy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Dorota J
(unicornesss)
Wiking
no mają rację... jeśli Norge dalej będzie funkcjonowac jako zasiłkownia dla całej Europy (i nie tylko), to się wypali szybciej, niż norweski zapał do roboty zresztą emigruje się chyba po to, żeby coś osiągnąć, zarobić więcej i szybciej, niż w kraju, nauczyć się języka, iść na zagraniczny uniwersytet, motywacje są rózne.. a nie po to, żeby ciągnąć zasiłki i egzystować od pierwszego do pierwszego jak dobrze pójdzie?...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
211 Postów
Michał mi$
(qmulus)
Stały Bywalec
Po to zeby pod domem w polszy S klasa stała a tutaj torebka ryżu na 4 dni....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
już nei pierdolcie z tym ryżem, nie znam żadnej osoby która by tak robiła , a troche juz ich tu znam ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
marcin pawlak
(marcinpawlak)
Wiking
rezultatem podniesienia zasiłku opiekuńczego do 6.000 koron na miesiąc. To ponad dwa razy więcej niż wynosi polska pensja minimalna.

Więcej informacji: www.mojanorwegia.pl/praca_w_norwegii/pol...o.html#ixzz2lrKcAdkr
Jestem ciekaw jak oni to licza , ja wyjezdzajac z Polski zarabialem od 2500 - 4000 Zielona Gora..Niech Policza ile kosztuje u nas wyprawka dziecka do szkoly. oraz ze te dziecko trzeba ubrac i wyzywic, Tutaj cala edukacja jest za fri.Tak samo placimy podatki jak Norki. A Po 2 jak by wszystkim dali stawki jakie maja norki to tego bym nie potrzebowal . A te 2nok to jest zastrzal .A z reszta nie chce mi sie na ten temat pisac .Moze za 10 lat oni sobie powiedza dlaczego nie wzielismy Polakow i Litwinow na stale. Ten problem maja Niemcy , tez z nimi pracuje i mowia ze ich rzad dawno temu popelnil blad .I tak somo oni Powiedza za kilka lat . Jak norki beda malo rodzic a azylanci beda mieli po 4 dzieci plus socjal. Zycze im szczescia.
Ale nie pisza ze na tej rozlacze najbardzie cierpia rodzinny .Wiem po sobie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
marcin pawlak
(marcinpawlak)
Wiking
a mietka wolalbym wymienic na BMW .ale nie stac mnie nawet na to . Wlasnie rozwazam aby wrocic do kraju . Koronko cisnie na dol i jak spadnie na 40gr. jestem ciekaw ile tu zostanie Polakow Litwinow, Niemcow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Wreszcie FRP zabiera się do roboty Mam nadzieję, że swoje postulaty zrealizują szybko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
błagam was polskie ludzie nie wracajcie do Polszy
Norwegia bez was upadnie i mój raj się skończy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok