Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2497 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
UK chce się pozbyć najliczniejszego stada małp
też upadnie
Europa upadnie jak Polaki powracają nad Wisłę
praca.interia.pl/praca-za-granica/news-w...z-polski,nId,1064845
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
211 Postów
Michał mi$
(qmulus)
Stały Bywalec
Matiboy napisał:
już nei pierdolcie z tym ryżem, nie znam żadnej osoby która by tak robiła , a troche juz ich tu znam ...

To malo ich znasz. na kislu da sie tez dlugo pojechac. Mieszkalem z goscmi ktorzy mi potrafili wyliczyc ile moj obiad kosztuje. znam tez takich co kradna jedzenie kolega bo dzieki temu maja niskie koszty utrzymania. ps na delegacji w hotelu zarypal mi koles pieprz i make bo nie musi kupowac, innym cukier i herbatę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
qmulus napisał:

To malo ich znasz. na kislu da sie tez dlugo pojechac. Mieszkalem z goscmi ktorzy mi potrafili wyliczyc ile moj obiad kosztuje. znam tez takich co kradna jedzenie kolega bo dzieki temu maja niskie koszty utrzymania. ps na delegacji w hotelu zarypal mi koles pieprz i make bo nie musi kupowac, innym cukier i herbatę.

w jakim ty się środowisku obracasz, że Polak jak nie złodziej, to dziad
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
to jest bezprawne i ten polityk o tym wie.Polacy płacą podatki w Norwegii i podlegają jak wszyscy inni mieszkańcy Norwegii norweskiemu prawu jak wszyscy chętnie o tym wspominają przy każdej okazji . Nikt łachy nie robi Polakom.A co z Norwegami mieszkającymi w Hiszpanii ? Ale jeśli żal d....pę ściska Norwegom to obniżcie Polakom podatki .Dziwne ,że nie przeszkadza Norwegom utrzymawania ,,Norge lonner somaliskie statsansatte,, ,,Aftenposten,,08.08.2013 , Norwegia utrzymuje i płaci pensje Somaliskiemu rządowi i administracji, a państwowa firma ,,Statoil ,,płaci podatki w Belgii bo taniej.O siedzących całe życie na socjalach darmozjadach kolorowych na których Polak pracujący w Norwegii płaci podatki , nie wspomnę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
qmulus napisał:
Po to zeby pod domem w polszy S klasa stała a tutaj torebka ryżu na 4 dni....
ryz to chyba ty wpierdalasz bo wypasiony nie jestes...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
marcinpawlak napisał:
rezultatem podniesienia zasiłku opiekuńczego do 6.000 koron na miesiąc. To ponad dwa razy więcej niż wynosi polska pensja minimalna.

Więcej informacji: www.mojanorwegia.pl/praca_w_norwegii/pol...o.html#ixzz2lrKcAdkr
Jestem ciekaw jak oni to licza , ja wyjezdzajac z Polski zarabialem od 2500 - 4000 Zielona Gora..Niech Policza ile kosztuje u nas wyprawka dziecka do szkoly. oraz ze te dziecko trzeba ubrac i wyzywic, Tutaj cala edukacja jest za fri.Tak samo placimy podatki jak Norki. A Po 2 jak by wszystkim dali stawki jakie maja norki to tego bym nie potrzebowal . A te 2nok to jest zastrzal .A z reszta nie chce mi sie na ten temat pisac .Moze za 10 lat oni sobie powiedza dlaczego nie wzielismy Polakow i Litwinow na stale. Ten problem maja Niemcy , tez z nimi pracuje i mowia ze ich rzad dawno temu popelnil blad .I tak somo oni Powiedza za kilka lat . Jak norki beda malo rodzic a azylanci beda mieli po 4 dzieci plus socjal. Zycze im szczescia.
Ale nie pisza ze na tej rozlacze najbardzie cierpia rodzinny .Wiem po sobie .

mowa jest o pensji minimalnej ,a swoja droga dlaczego panstwo norweskie ma placic zasilki na dzieci ,ktore przebywaja w Polsce...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
marcel bojka
(kolo75)
Wiking
na zabranie barnetrygu EUO im nie pozwoli natomiast kontantstotte faktycznie mogą zabrać .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
Dlatego że rodzice płacą podatki w Norwegii! Dlatego należy się zasiłek norweski, a nie polski.Jak będą pracować w Polsce płacić podatki w Polsce dostaną zasiłek polski. Dlaczego Norwegia płaci pensje rządowi Somalii i jej administracji??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
gdyby zamieszkiwali w Norwegii to sie zgadzam,powiedz mi ktore panstwo jest tak dobre i wyplaca zasilki obcokrajowcom...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
baga napisał:
Dlatego że rodzice płacą podatki w Norwegii! Dlatego należy się zasiłek norweski, a nie polski
z reguły tylko byk pracuje, a krowa z cielakami na łące nad Wisłą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok