Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Oszukany przez norweskiego pracodawcę – list czytelnika - Norwegia

Czytali temat:
Rafal A (2119 niezalogowanych)
44 Posty
Nowicjusz
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Oszukany przez norweskiego pracodawcę – list czytelnika
Jaka to firma cie tak potraktowala ,typowo po polsku czyli hamsko ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
320 Postów
65 78
(6578)
Stały Bywalec
Tiaa...biorac pod uwage,ze sami splodziliscie te bzdury,to faktycznie: ciezko sie skontaktowac !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Faktycznie mało dopracowana Bajka dla tych z Polski , którzy nigdy nie pracowali legalnie na Norweskiej budowie , przez JAKIEGOKOLWIEK POŚREDNIKA , nie tylko Polskiego , Norweskiego lub mieszanego ...
---
Mieć umowę o pracę i być Nielegalnie na kwaterze ... zwłaszcza na legalnym chorobowym ...

..ŚMIESZNE ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Bogusław Mazur
(NorMaz)
Wiking
to nie bajeczka ale fakt, a co do kwatery to doczytaj trochę wnikliwiej to co jest napisane.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Bogusław Mazur
(NorMaz)
Wiking
i nie było to śmieszne gdy kolesie w rękach mieli walizki swojego pracownika chcąc go wywalić z mieszkania.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
NorMaz napisał:i nie było to śmieszne gdy kolesie w rękach mieli walizki swojego pracownika chcąc go wywalić z mieszkania.
Przestań pieprzyć głodne kawałki ... !
---
Jeżeli Mam umowę/kontrakt na pracę , nawet na dany konkretny projekt i w nim jest zawarte zdanie , że korzystam z jakiejkolwiek kwatery za stosowną opłatą miesięczną ...
---
To na jakiej podstawie , ktoś Mnie może wyrzucić z tej kwatery , jeżeli jestem akurat na chorobowym i nie stwarzam Mieszkańcom problemów ?
---
A jeszcze ktoś obcy / pracownik/ bierze Mój dobytek i chce wynieść ! toż to kradzież i nic ponadto
---
Pracowałem ostatnio dorywczo u Paru Pośredników i nie było żadnego problemu , by po zakończeniu projektu , zostać jeszcze tydzień na kwaterze ... oczywiście za pełną opłatą !
---
Ponadto co to za baraki kontenerowe , gdzie w pokoju śpi więcej jak Dwie osoby ?
Są kontenery z dwoma łóżkami jednak z trzema czterema Nie widziałem .
---
Teraz byłem na delegacji i mieszkałem w typowej górskiej Hytta , owszem były pokoje z czterema i sześcioma nawet łóżkami / rodzinne /, jednak jako pracownicy spaliśmy pojedynczo ... ! .
A projekt był prowadzony też przez Pośrednika ... Fakt Norweskiego Bo i Firma też jest Norweska .
---
Dlatego Śmiem twierdzić iż ten cały List , to tylko ściema by Ludziska sobie ponarzekali i tyle
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Strasznie niejasno to wszystko jest napisane.
Tu czlowiek ma wypadek, niby powazny bo mowa o protok protokóle, a tu pracuje do konca dnia.
A jeszcze dalej jest mowa o niedzielnej próbie jazdy - co ona ma wspolnego z wypadkiem?

A moze przypomnieli sobie, ze sie uderzyli, dopiero jak zostali zwolnieni?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
a m
(imigrant)
Wiking
Troszeczke malo konkretow, jedno jest pewne ze my jako narod nie mamy szacunku dla siebie na obczyznie, zamiast pomagac sobie wzajemnie sklonnosc do podkopywania sie by tylko pokazac sie, najbardziej drazni mnie takie ogloszenie odsprzedam sprzatanie domkow takich a takich, pazernosc i tylko pazernosc, nic z dobrej woli smutna ta pomoc sobie na obczyznie, bo handlowanie miejscami pracy w srodowisku polskim jest bardzo czeste.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
praca w obecnych czasach ma wieksza wartosc niz dupa
to dlaczego rozdawac ja za darmo?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
imigrant napisał:
Troszeczke malo konkretow, jedno jest pewne ze my jako narod nie mamy szacunku dla siebie na obczyznie, zamiast pomagac sobie wzajemnie sklonnosc do podkopywania sie by tylko pokazac sie, najbardziej drazni mnie takie ogloszenie odsprzedam sprzatanie domkow takich a takich, pazernosc i tylko pazernosc, nic z dobrej woli smutna ta pomoc sobie na obczyznie, bo handlowanie miejscami pracy w srodowisku polskim jest bardzo czeste.

W artykule nie ma nigdzie mowy o handlowaniu i odsprzedawaniu miejsc pracy.
Jest za to mowa o czlowieku, ktorego zatrudniono, prawdopodobnie na probe, na dwoch stanowiskach pracy i na obydwoch dwie rozne osoby stwierdzily, ze sie nie nadaje.
No i wtedy osoba zwoniona przypomina sobie o wypadku.

Jedyne do czego w sumie mozna sie przyczepic to to, ze zawsze obowiazuje jakis okres wypowiedzenia i nie mozna nikogo zwolnic z dnia na dzien. Czyli obowiazuje to co jest w kontrakcie, a kazdy kontrakt musi zawierac okres wypowiedzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok