Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Rafal A (2120 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
lena1 napisał:
Wiarygodna czy prawdziwa...prawdopodobna i tyle. Wiem jedno, my Polacy mamy niewątpliwe tendencje do podejrzewanie wszystkich o kłamstwo, cóż wg mnie każdy sądzi wg siebie. Jeszcze jedno teorie spiskowe zaczęły mnie nudzić! Autentyczna zaś niesprawiedliwość która dotyka wielu moich rodaków boli mnie, choćby nawet z tego powodu, że ja też mogłabym paść ofiarą.Do tego uważam, że mimo, że jestem tu od wielu lat nie jestem w niczym lepsza od tych którzy są tu od niedawna. Jeżeli troje mądrusiów z tego portalu czuje się ważniejszymi od innych, to chciałabym znać powody tego świetnego ich samopoczucia.... Mnie zaś osobiście to tylko śmieszy.

Mnie np. smieszy taka logika (patrz pogrubienie), ktora z gory zaklada, ze ktos, kto nie wierzy w smetne bajki zapewne sam jest klamca. Na portalu bardzo przezywasz niesprawiedliwosc dotykajaca rodakow - czy w realnym swiecie dzialasz w kierunku zminimalizowania tej niesprawiedliwosci ?
Zawsze podkreslasz swoja nienaganna postawe, tolerancje, glebokie wspolczucie, a zobacz jak szufladkujesz innych. Dopisujesz sobie swoje teorie w stylu : ktos, kto w smetne prowokacje nie wierzy, jest bee, wrecz wywyzsza sie. To wylacznie Twoja teoria i pozwol, ze sie nie zgodze z takim klasyfikowaniem innych. to jak dlugo ktos mieszka i pracuje w Norwegii, to nie ma znaczenia. Zarowno ten "zakorzeniony", jak i nowicjusz pownien uzywac mozgu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Wiesz, nikogo nie klasyfikuję!
Śmieszą mnie bowiem nie znoszące żadnego sprzeciwu mądrości.
Owszem współczuję wszystkim tym którzy zostali oszukani, czyż nie tak powinno być? Czy czasy się na tyle zmieniły, bo jak wiesz jestem idealistką starej daty,że współczucie jest czymś wstydliwym?
Mogę Cię śmieszyć, wcale mi to nie przeszkadza!
Między Tobą a mną jest ta różnica, że ja piszę co czuję i dlaczego, Ty zaś piszesz, że wiesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
lena1 napisał:
Wiesz, nikogo nie klasyfikuję!
Śmieszą mnie bowiem nie znoszące żadnego sprzeciwu mądrości.
Owszem współczuję wszystkim tym którzy zostali oszukani, czyż nie tak powinno być? Czy czasy się na tyle zmieniły, bo jak wiesz jestem idealistką starej daty,że współczucie jest czymś wstydliwym?
Mogę Cię śmieszyć, wcale mi to nie przeszkadza!
Między Tobą a mną jest ta różnica, że ja piszę co czuję i dlaczego, Ty zaś piszesz, że wiesz.

Owszem klasyfikujesz- jesli ktos nie wierzy w bajki i prowokacje, to sam oszukuje, bo przeciez ocenia po sobie....Co do "smieszyc", to pierwsza sie z tym wyrwalas, poza tym, nigdzie nie napisalam, ze Ty mnie smieszysz, a jedynie Twoja logika w ocenianiu innych.

Twoje pisanie "co czuje" nijak sie ma do otaczajacej rzeczywistosci.
Ja np. czuje, ze ten rzekomo oszukany autor listu, nie powinien po kilku miesiacach od sprawy pisac rzewnych tekstow do redakcji MN(jesli w ogole taki list istnieje), a jedynie zajac sie swoimi sprawami, jak rowniez nieuczciwym pracodawca. Od tego sa instytucje, ktore scigaja takie procedery. No chyba, ze historia jest zmyslona na potrzeby wspolczujacych i na jak najwieksza liczbe odslon, co przeklada sie na pieniadze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Szkoda, że nie możemy się dogadać. Mimo wszystko pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
spróbujcie z pół litra
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
A musimy leno ? musimy miec jednakowe zdanie ? To jest forum dyskusyjne, wiec gdyby wszyscy mieli jednakowe zdanie, to forum by umarlo

No i te "mimo wszystko" ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:
spróbujcie z pół litra
A Faktorycznie nie mają do Siebie Daleko ... !
---
Dlatego Kawa ciasteczka i połówka , powinna z jednej strony rozwiązać problem , a z drugiej strony , zawiązać Rzeczywiste znajomości i bardziej konsolidować Polską Społeczność ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok