Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Łukasz xxxxxxxx Pål $$ Berg $$ Slavo Slavo Marek S. Grzegorz P Ania Najewska KGT KGT Vippe Extensions robert8522 Rafał Bbb (4053 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
gdyby Polacki nie mieli wąsów i czarnych okularów, tylko pejsy
to teraz dopominali by się miliardowych odszkodowań za handel ich dziadkami w erze Wikingów na targowiskach Brytanii
Królowa UK i Król Norge muszą wyrównać krzywdy
chociaż w sądach na pewno twierdzić będą, że odbywało się to na tych samych zasadach co i obecnie
że oni to nawet mieli kłopot jak się niewolników z Polszy pozbyć i wtedy i obecnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
kolo75 napisał:
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu POLAK = NIEWOLNIK (skandaliczne traktowanie Polaków w Norwegii)
podziękujmy za ten stan rzeczy pokoleniu urodzonemu w polsce miedzy 1945-1965 (bez podziału na partie) to oni tak cudownie rządzili w polsce że teraz za granicą pracy wszyscy szukają , prawda jest taka że niesamowitą odwagę trzeba mieć żeby w polsce zostać .

a komu mają podziękować ci co emigrowali jeszcze za cara i przed 2 wojną światową?
może podziękuj staremu żeś się w Polsce musiał urodzić i .... nie gonił cię za bardzo do nauki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
a co takiego sie stalo w 1965r
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Melania Gora
(Mgora)
Wiking
Frustracja autora bije z daleka, chyba doznal sporej krzywdy od jakiegos norwega. I to wrzucanie wszystkich do jednego wora:/ swoja droga ciekawi mnie dlaczego norwescy uczniowie liceum podpisali mapke w jezyku angielskim, moze zeby caly swiat wiedzial co mysli dojrzewajacy licealista :ø
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(globtroter)
Wiking
Andrzejku wnioskując z imienia masz pewnie z 50 lat i inne lukanie na świat. ogarnij się i luknij na ludzi ... mamy ok i nie dajemy pomiatać Polską... jebiemy tymi łosiami . jestem tu 5 miesięcy i ogarniam.
jak ktoś urodził się piz.ą to kanarkiem nie zdechnie. albo jesteś polakiem albo jebiesz jak razus . DO BOJU !!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Henryk Strzałkowski
(Henryfreesoul)
Wiking
Tą mapę to chyba na języku angielskim robili skoro nie widzę słowa po norwesku

Myślę, że ktoś tutaj bardzo przesadził z podporządkowaniem Polaków pod ludzi z kategorii C. Osobiście nie uważam się za kogoś gorszego. Moim zdaniem każdy jest tak traktowany jak sam traktuje innych.

Mieszkanie w tzw. piwnicy adoptowanej na mieszkanie. Ten kto pisze takie bzury chyba nigdy w Norwegii nie był. Osobiście mieszkam w takiej "piwnicy", w której właściciel dorobił drzwi wejściowe, obok drzwi do swojego mieszkania i zaślepił wejście na piętro i zrobił z tego drugie mieszkanie rezygnując w ten sposób z 2 dodtkowych pokoi.

"Tak więc osobnik kategorii A nie pójdzie do roboty za mniej niż 250 koron" totalna bzdura. Sam pracuje z Anglikiem i Hiszpanem, którzy zarbiają mniej ode mnie, a moja stawka wynosi właśnie 250 koron brutto. Nie piszę tego, żeby się chwalić ile zarabiam bo nie o to mi chodzi. W firmie pracują także praktykańci, Norwedzy za 100 nok/h.
Stawka elektryka to 180nok i z tego co zauważyłem to sami Norwegowie, czyżby kat. C???
Zwracam się do admina o nie zamieszczanie takich głupich artykułów bo się z tąd wypisze. żal.pl
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(PiotrKobialka)
Wiking
A kto powiedzial, ze wszyscy maja tu zostac obywatelami kat A.? W koncu jak ktos nie ma ochoty sie wysilic i chociaz troche nauczyc norweskiego to po jaka cholere mialby tu zostawac???? NIe widze zadnej krzywdy w tym , ze Norwegia nie chce wszystkich Polakow. Osobiscie mi sie tu dobrze powodzi i przyzwyczailem sie, ze co jakis czas jakis nor mi powie cos przykrego wprost alba uslysze cos za plecami. Tez ich nie kocham . Tez mowie o nich paskudne rzeczy. W koncu z zalozenia i my i oni mamy sie za lepszych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
niedługo turbany przerobią Norwegów na kebaby nie będą mieli więcej nazistowskich dylematów.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Tomasz Cisewski
(TomekCis)
Wiking
Cóż, jak pozwolicie to będziecie traktowani jak gorsi. Od kilku lat jestem w PL, myślę o wyjeździe do No ale wyłącznie po nauczeniu się języka Norweskiego w stopniu komunikatywny+. Kiedy byłem w NO podjechaliśmy busem po wymianę opon (opony zamówione wcześniej oczywiście, w jęz norweskim). Widok auta na blachach PL zdziałał swoje. wymiana opony, pominięcie wyważarki i do auta. Spojrzeliśmy się z kumplem wymownie, ja mówię spokojnie, poczekajmy jak zacznie przykręcać. Na zapytanie w jęz angielskim, czy przy wymianie nie powinien użyć wyważarki zalał się czerwienią, przeprosił, że zapomniał i każde koło wyważył (jak dokładnie to inna kwestia). Na koniec (przy płatności) zapytał czy OK.... nie chciałem go męczyć i powiedziałem OK (myślę, że więcej Polaka tak nie potraktuje). Norki myślą, że są lepsi, że w PL nie wyważa się kół, bo nie ma wyważarek, a ja tak starej wyważarki w Polsce na oczy nie widziałem. Więc, głowa do góry, Norki (mimo, że jednak darzę ten naród sympatią) wiele mogliby się od nas nauczyć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Jaroslaw Radtkowski
(JaroslawRadtkowski)
Wiking
Bzdura jak siurdak hehe to zalezy tez od srodowiska ha ja zyje mieszkam w mojej ukochanej norwegii 25 lat jestem wtopiony w srodowisko artystyczne szanuja mnie doceniaja norwedzy nigdy sie nie spotkalem z niechecia do mojej osoby z ich strony koniec cytatu budowlancy uczcie sie jezykow hehe
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok