Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

jak stracić dziecko w Norwegii w 24 godziny? - Norwegia

Czytali temat:
(1429 niezalogowanych)
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
potrzeba wiedza świadomych zagrożeń;
rodzice biologiczni nie mają praw do dzieci, Państwo czuwa nad ich opieką- Barnevernet

Rozwinięta i dobrze realizowana profilaktyka społeczna powinna redukować przypadki niedostosowania społecznego. pl.wikipedia.org/wiki/Profilaktyka_spo%C5%82eczna

czy Państwo znają zasady gry w"sekrety"? że my rozmawiamy i nikt sie nie dowie,czy nauczyliście dzieci tej gry? pobawimy się w sekrety, to o czym będziey mówić to jest nasz sekret, czy wiesz do czego służy pasek?
czy tato pije? czy zagląda do szuflady?

czy wiesz, żę za zaglądanie do szafki dziecka możęsz być posądzonym o naruszenie terytorializmu dziecka?
czy wiesz, że wszelka skarga dziecka jest miara do odebrania dziecka, dlatego dzieci od małego uczy sie , że w domu jest super i zeby były cały czas uśmiechniętei żeby z obcymi nie rozmawiały

czy wiesz, zę wizyta u higienistki i uczestnictwo w kursie pomocy z nieradzeniem sobie z dzieckiem jest informowane do Barnevernet , a gdy wejdziesz w tryby Barnevernet to twoje dziecko przestaje istnieć

czy wiesz, że pedofilia jest tematem Tabu, że starzy Norwegowie o tym wiedzą, że gwałtach popełnionych w domach rodzinnym sie nie mówi.....
czy wiesz ze w Norwegii to ty musisz udowodnić swoja niewninność...

macie jakieś info?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
311 Postów
pie knis
(pieknis)
Stały Bywalec
Cholerny pedofil!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Davidzx napisał:

czy wiesz do czego służy pasek?
czy wiesz, żę za zaglądanie do szafki dziecka możęsz być posądzonym o naruszenie terytorializmu dziecka?
czy wiesz, że wszelka skarga dziecka jest miara do odebrania dziecka,
czy wiesz, zę wizyta u higienistki i uczestnictwo w kursie pomocy z nieradzeniem sobie z dzieckiem jest informowane do Barnevernet

Przypomnaja mi sie opowiastki o czarnej wołdze, ktore slyszalam jako dziecko.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Davidzx napisał:
rodzice biologiczni nie mają praw do dzieci, Państwo czuwa nad ich opieką- Barnevernet

Rozwinięta i dobrze realizowana profilaktyka społeczna powinna redukować przypadki niedostosowania społecznego. pl.wikipedia.org/wiki/Profilaktyka_spo%C5%82eczna

czy Państwo znają zasady gry w"sekrety"? że my rozmawiamy i nikt sie nie dowie,czy nauczyliście dzieci tej gry? pobawimy się w sekrety, to o czym będziey mówić to jest nasz sekret, czy wiesz do czego służy pasek?

czy wiesz, że wszelka skarga dziecka jest miara do odebrania dziecka, dlatego dzieci od małego uczy sie , że w domu jest super i zeby były cały czas uśmiechniętei żeby z obcymi nie rozmawiały

czy wiesz, zę wizyta u higienistki i uczestnictwo w kursie pomocy z nieradzeniem sobie z dzieckiem jest informowane do Barnevernet , a gdy wejdziesz w tryby Barnevernet to twoje dziecko przestaje istnieć

czy wiesz, że pedofilia jest tematem Tabu, że starzy Norwegowie o tym wiedzą, że gwałtach popełnionych w domach rodzinnym sie nie mówi.....

macie jakieś info?

Czy ty juz byles w Norwegii? Wybierasz sie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
Davidzx napisał:

macie jakieś info?

Pewnie, że mamy. Barnevernet pomogło finansowo jednej rodzinie u mnie na wyspie. Dobudowali część domu, tak aby kilkoro z ich dzieci wygodnie sobie mieszkało.

Prócz tego słyszałem o dość mocnym psychologicznym wsparciu w przypadkach depresji poporodowej...

Aby mieć rozeznanie w tym temacie, PO PIERWSZE trza tu kilka lat pomieszkać.

I chętnie ustanowiłbym to jako warunek podjęcia powyższego tematu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Purii_id napisał:
Davidzx napisał:

macie jakieś info?

Pewnie, że mamy. Barnevernet pomogło finansowo jednej rodzinie u mnie na wyspie. Dobudowali część domu, tak aby kilkoro z ich dzieci wygodnie sobie mieszkało.

Prócz tego słyszałem o dość mocnym psychologicznym wsparciu w przypadkach depresji poporodowej...

Aby mieć rozeznanie w tym temacie, PO PIERWSZE trza tu kilka lat pomieszkać.

I chętnie ustanowiłbym to jako warunek podjęcia powyższego tematu.

Nalezy dodac, ze prowadza osrodki pomocy dziennej dla dzieci niepelnosprawnych fizycznie i umyslowo plus pomoc dla rodzicow takich dzieci- psychologiczna itp.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Nie sadze, ze macie kompetencje, by pouczac Davida!
Po pierwsze, jestescie tu a on w Polsce, wiec ma swieze spojrzenie
Po drugie, nie jestescie obiektywni, bo zindoktrynowani przez norweskie media.
Po trzecie, widac w was duzo zlej woli, poniewaz poddajecie w watpliwosc uczciwosc i zangazowanie DAvida.

Davidzie - nie poddawaj sie, choc droga bedzie kreta i wyboista, jeszcze wiele wody uplynie nim doprowadzisz do rozwiazania tego diabelskiego pomiotu jakim jest BV. Z jego faszystowskimi metodami.

Proponuje skupic sie na wklejaniu jak najwiekszej ilosci informacji - zwlaszcza po angielsku i norwesku, poniewaz wlasnie rodziny znajace plynnie te jezyki maja najwiecej problemow z dziecmi.
Pokusze sie o postawienie tezy, ze zachodzi korelacja pomiedzy patologia w rodzinie i wyksztalceniem.
Im rodzice bardziej wyksztalceni tym wieksze prawdopodobienstwo zaniedban dzieci.
Poniewaz zamiast skupic sie na ich wychowywaniu, marnuja czas na ksiazki, teatr, podroze i wszelkiej masci pasje!
Logiczne jest, ze tata robotnik, przesiaduje przed telewizorem z piwem, czesciej jest do dyspozycji dzieci, natomiast niepracujaca mama MOZE im poswiecic 24h

Nie ustawaj w dzialaniach DAvidzie - musisz byc silny...jak Goliat,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
264 Posty
Magg G
(magg)
Stały Bywalec
Davidzx napisał:

macie jakieś info?

mam info
nie wiem, czy jest sens wdawac sie z toba w dyskusje, ale sprobuje...
bardzo wszystko przekrecasz i wypaczasz sens,
- wizyty u higieniski sa czeste, zwlaszcza w starszych klasach szkoly podstawowej i sa NORMA
- nikt po kursie nie wpada w zadne szpony, mozesz nawet z niego zrezygnowac (jest dobrowolny) I NIE JEST to przestepstwem
- pedofilia jest bardzo szeroko omawiana w szkolach i powinna byc w domu wlasnie dlatego, ze JEST to duzy problem w norwegii
- nie da sie nie zagladac do szafki dziecka (czy ty masz dzieci???)
- dzieci sa uczone otwartosci i jest duzy naciski na socjalny rozwoj, calkiem inaczej niz w polsce
skad ja to wiem??? bo mam dzieci... syn w tym roku konczy szkole podstawowa, (urodzony juz w norwegii) i jakos nie ma sztucznego usmiechu przyklejonego na twarz, jest normalnym nastolatkiem; mieszkam w norwegii dlugo i faktycznie ostatnio slyszy sie duzo wiecej o bv przewaznie w negatywnym kontekscie, nie zawsze pewnie maja racje ale tez nie zawsze pewnie sie myla, davidzie - to wszystkiego trzeba podchodzic z rozumem!! nie demonizuj rzeczy, ktore cie nie dotycza
nie jest to pochwala czy proba obroby bv, ale niesmiala prosba o zdrowy rozsadek
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
magg napisał:
davidzie - to wszystkiego trzeba podchodzic z rozumem!! nie demonizuj rzeczy, ktore cie nie dotycza
nie jest to pochwala czy proba obroby bv, ale niesmiala prosba o zdrowy rozsadek

Ja bede bardziej smiala i powiem, ze nie mozna podchodzic z czyms, czego sie nie posiada
Facet jest bardziej upierdliwy w swoich chorych teoriach, ktore na nieszczescie przelewa na forum, niz tygodniowa sraczka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(joannapilarczyk)
Nowicjusz
Jestem i ja!

Dawid, przenoszenie się na inny wątek i rozpoczynanie wszystkiego od nowa jest głupim ruchem

do tego tym razem straszysz rodziców i zniekształcasz - to nie jest działanie informacyjne! znowu wychodzi to samo - opamiętaj się

poczytaj co Ci magg napisała! poparte doświadczeniem i sprawdzone!

zgadzam się -> Karol.Ky, Purii_id - o depresji poporodowej i niepełnosprawnościach - potwierdzone przez rodziców, z którymi pracuję.. bosh jak ja nie znoszę ograniczeń tajemnicy zawodowej - ale tyle mogę potwierdzić, jednakże wybaczcie bez nazwisk i bez przykładów w postaci historii indywidualnych..

Wacek1 - zdajesz sobie sprawę, że Dawid weźmie to dosłownie? obawiam się, że sarkazm nie jest dla ludzi na poziomie "kopiuj/wklej"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok