magg napisał:
mam info
nie wiem, czy jest sens wdawac sie z toba w dyskusje, ale sprobuje...
bardzo wszystko przekrecasz i wypaczasz sens,
- wizyty u higieniski sa czeste, zwlaszcza w starszych klasach szkoly podstawowej i sa NORMA
- nikt po kursie nie wpada w zadne szpony, mozesz nawet z niego zrezygnowac (jest dobrowolny) I NIE JEST to przestepstwem
- pedofilia jest bardzo szeroko omawiana w szkolach i powinna byc w domu wlasnie dlatego,
ze JEST to duzy problem w norwegii
- nie da sie nie zagladac do szafki dziecka (czy ty masz dzieci???)
- dzieci sa uczone otwartosci i jest duzy naciski na socjalny rozwoj, calkiem inaczej niz w polsce
skad ja to wiem??? bo mam dzieci... syn w tym roku konczy szkole podstawowa, (urodzony juz w norwegii) i jakos nie ma sztucznego usmiechu przyklejonego na twarz, jest normalnym nastolatkiem; mieszkam w norwegii dlugo i faktycznie ostatnio slyszy sie duzo wiecej o bv przewaznie w negatywnym kontekscie, nie zawsze pewnie maja racje ale tez nie zawsze pewnie sie myla, davidzie - to wszystkiego trzeba podchodzic z rozumem!! nie demonizuj rzeczy, ktore cie nie dotycza
nie jest to pochwala czy proba obrony bv, ale niesmiala prosba o zdrowy rozsadek[/quote]
Dziekuję magg za Twoją opinię na ten temat. Chcę podchodzić z rozumem do tematu. Nie zamierzam demonizować rzeczy, które dotyczą wielu ludzi, chcę poznac zagrożenia jakie istnieją i propagować wiedzę , by rodzice mogli poznać jakie zachowania , moga być oskarżeniem o niewłaściwe wychowywanie.
Ciesze , się, że magg wypowiedziałas sie na temat pedofili
- pedofilia jest bardzo szeroko omawiana w szkolach i powinna byc w domu wlasnie dlatego, ze JEST to duzy problem w norwegii
skąd wiesz, że jest to duży problem? czy rodzice powinni o tym wiedzieć? masz może jakieś linki? Czy masz jakieś linki o omawianiu pedolfili w szkołach? jeżeli nie nie czuj się przymuszona(y)
Rozwinięta i dobrze realizowana profilaktyka społeczna powinna redukować przypadki niedostosowania społecznego
pl.wikipedia.org/wiki/Profilaktyka_spo%C5%82eczna