Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Wyłudzenia z NAV-u na 117 milionów koron - Norwegia

Czytali temat:
Agnieszka86 (1070 niezalogowanych)
7 Postów
K Nikon
(nikon)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Wyłudzenia z NAV-u na 117 milionów koron
"W trzech pierwszych kwartałach bieżącego roku NAV złożył doniesienia na 655 osób, które łącznie wyłudziły około 117 koron" - porażarająca kwota
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
jak zatrudniaja,,profesjonalistów,,to nie ma sie co dziwic trzy-czwarte ludzi tam pracujacych nie ma wystarczajacych kompetencji i rozeznania w najprostszych sprawach...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
nikon napisał:
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Wyłudzenia z NAV-u na 117 milionów koron
"W trzech pierwszych kwartałach bieżącego roku NAV złożył doniesienia na 655 osób, które łącznie wyłudziły około 117 koron" - porażarająca kwota

banda partaczy..
taka drobniutka róznica 117 milionów koron, a 117 koron.. no nic to!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(thomas88)
Wiking
B.K.

Odp.:Wyłudzenia z NAV-u na 117 milionów koron śro, 21 lis 2012, 11:06:27
jak zatrudniaja,,profesjonalistów,,to nie ma sie co dziwic trzy-czwarte ludzi tam pracujacych nie ma wystarczajacych kompetencji i rozeznania w najprostszych sprawach...

To prawda sam zostałem oszukany przez NAV i nie wiem czy urzędnik NAV mógł się aż tak pomylić czy było to zamierzone działanie hmmm. A tak na marginesie czy to działa w druga stronę i mogę podać NAV na policje!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
thomas88 napisał:
B.K.

To prawda sam zostałem oszukany przez NAV i nie wiem czy urzędnik NAV mógł się aż tak pomylić czy było to zamierzone działanie hmmm. A tak na marginesie czy to działa w druga stronę i mogę podać NAV na policje!!!

nie no...z ta policja to ty narazie zbastuj... ale jak najbardziej mozesz złozyc zażalenie-skarge na prace urzednika i to,ze nie zgadzasz sie z jego wyliczeniem- decyzją...najlepiej sam napisz gdzie tkwi bład i zaproponuj jak wg.ciebie powinno byc...zreszta na decyzji powinno pisać,ze masz prawo do złozenia odwolania w jakimś tam terminie jesli sadzisz,ze jest ku temu powód...
jesli chodzi o prowadzącego masz takze prawo do zmiany na inna osobe...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(thomas88)
Wiking
@thomas88: znasz norweski i norweskie prawo lepiej niz pracownik NAV to po prostu aplikuj tam i pracuj P

Nie znam norweskiego prawa na tyle żeby pracować w NAV ale jak bym tam pracował to starałbym się lepiej wykonywać moje obowiązki a nie robić tego na odwal. Oto moja rozmowa z Panią z NAV prosząc o ponowne wznowienie o zasiłek ponieważ moja praca jest sezonowa i trwa 9 miesięcy prosiłem o ponowne naliczenie kwoty bazowe do obliczenia dagpenge ponieważ przez pomyłkę urzędnika z NAV została źle naliczona ta kwota i straciłem około 4tys NOK ( nie jest dużo ale liczą się zasady)i ta pani w zaparte chciała mi do wniosku wpisać naliczenie z błędem również w tym roku. Wiec skorzystałem z pomocy osoby która zajmuje się takimi sprawami moja znajoma z NAV i stwierdziła ze według dokumentów które posiadam które dostałem z NAV orza z urzędu skarbowego powinni uznać mi nowa kwotę do naliczania dagpenge. dziękuje Ci za Twoja propozycje alexkawa pracy w NAV ale ja tez nie mam do tego wymaganej wiedzy. A urzędnik państwowy jest do tego żeby SŁUŻYĆ społeczeństwu bo dostają pensje z płaconych podatków prze społeczeństwo, jak klient NAV coś nawali to nie ma się zmiłuj ale to powinno działać w druga stronę jak NAV popełni błąd to powinien się do tego przyznać. A tak na marginesie to nie wiem po co Ci odpowiadam bo moze te Twoje posty to czcze gadanie albo po prostu się nudzisz, a może pracujesz sama w NAV i jest na Ciebie dużo skarg. POZDRAWIAM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
644 Posty
Karol Pitek
(karol3) Online
Wyjadacz
wyraźnie było napisane że głównie chodzi o wpisywanie fałszywych informacji w kartach meldunkowych, więc co tu ma do rzeczy profesjonalizm urzędników?
bo chyba takich profesjonalistów jak wróżki nie jest NAV w stanie zatrudnić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(thomas88)
Wiking
thomas88 napisał:
B.K.

nie no...z ta policja to ty narazie zbastuj... ale jak najbardziej mozesz złozyc zażalenie-skarge na prace urzednika i to,ze nie zgadzasz sie z jego wyliczeniem- decyzją...najlepiej sam napisz gdzie tkwi bład i zaproponuj jak wg.ciebie powinno byc...zreszta na decyzji powinno pisać,ze masz prawo do złozenia odwolania w jakimś tam terminie jesli sadzisz,ze jest ku temu powód...
jesli chodzi o prowadzącego masz takze prawo do zmiany na inna osobe...

Dzieki tak właśnie zrobię urzędnik tez człowiek i pomylić się możne tylko ze wkurzyło mnie to ze jak wskazałem ze jest błąd kobieta z NAV szla w zaparte i jak się później okazało miałem racje. ale ja nie mam siły się z nią kłócić i pójdę do Pani co się zna zapłacę kaskę napisze mi pismo i sprawa załatwiona. a co do policji to tak żartowałem w odniesieniu do artykułu jak to Pan przewodniczący wszystkich NAVow straszy policja. Ale oczywiscie nie popieram kombinatorstwa i oszukiwania tych instytucji bo te pieniądze nie są od mikołaja tylko z podatków.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
alexkawa napisał:
gdyby babcia miala wasy to by dziadkiem byla.... tak mowi madrosc ludowaP od sluzenia jest sluzacy! natomiast rola urzednika jest realizowac okreslone zapisy ustawy, a takze bronic srodkow budzetowych. dlatego zamiast sie dasac, ze nie wyplacono Tobie jakis drobnych, wez sie do pracy, przekwalifikuj i pracuj caly rok jak masz ochote nie wyciagajac kasy z socjalu! proste!

noooooo..,,.realizować okreslone zapisy ustawy,,tylko trzeba je jeszcze znac i umieć zastosować w praktyce...a to juz dla niektórych sztuka nie do opanowania niestety...
i co maja robic?bronić srodków budżetowych nie no..wiesz co ...odziej sie w zbroje,tarcze,miecz i stań przed navem aby pomagac bronic tych środków...przed tymi wszystkimi ,,ciagnącymi socjal,,pazernymi polaczkami...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Sluzyc nie odnosi sie wylacznie do roli sluzacego. Jest sluzba wojskowa, sluzenie pomoca itp.itd.
Nie rozumiem rowniez co to za argument - nie dochodz swego, jak cie oszukali, tego co sobie wypracowales, tego co ci sie prawnie nalezy - tylko wez sie do roboty ? Tak sie zdarza w zyciu, nie tylko w Norwegii, ze chwilowo tej pracy brak. Poza tym, mylisz zasilek dla bezrobotnych ze swiadczeniami socjalnymi. To dwie rozne sprawy. Jak Ciebie, niedouczony urzednik oszuka, to mozesz sobie z tym zrobic co chcesz. Twoje pieniadze, Twoja sprawa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok