alexkawa NAPISALA
Odp.:Wyłudzenia z NAV-u na 117 milionów koron śro, 21 lis 2012, 20:12:07
gdyby babcia miala wasy to by dziadkiem byla.... tak mowi madrosc ludowaP od sluzenia jest sluzacy! natomiast rola urzednika jest realizowac okreslone zapisy ustawy, a takze bronic srodkow budzetowych. dlatego zamiast sie dasac, ze nie wyplacono Tobie jakis drobnych, wez sie do pracy, przekwalifikuj i pracuj caly rok jak masz ochote nie wyciagajac kasy z socjalu! proste!
Nie zgadzam sie

PO PIERWSZE sie nie dasam ale walcze o to co misie nalezy a ten urzednik widocznie jak to napisalas nie (realizowac okreslone zapisy ustawy)bo to sa jego obowiazki a jezeli zrobil pomylke to powinien to naprawic, a tutaj chyba mylisz pojecia...EXELENCJA Słowo pochodzenia łacińskiego (łac. excellentia = ‘wyższość, pierwszeństwo’), będące tytułem przynależnym niektórym wyższym urzędnikom państwowym (np. ambasadorom, ministrom)

.
Po drugie
Nie chce sie przekwalifikowac bo mam dobra prace z której jestem zadowolony i dostaje za to dobre pieniądze problem jest w tym ze szef zamyka biznes na zimę bo taka jest specyfikacja działalności jego firmy ze zima się nie opłaca działalność bo nie ma warunkow pogodowych.
Po trzecie
Skoro place podatki w 2011 cos ponad 100tys NOK to dlaczego mam 3 miesiace nie brac socjalu skoro jest takie prawo i potrzebuje kaske na zycie a te pieniadze z socjalu ida na oplacenie 10tys mieszkanie + 5 tys na zycie. Jak by tak pomyslec ekonomicznie to pieniadz krąży. placac podatki.... nav ma kase na wyplate dagpenge, ja biarac dagpenge mam kase na zakupy zywnosci w sklepie i oplate kredytu za mieszkanie, sklep czy bank przeznacza te pieniadze na inne wydatki i tak się kreci gospodarka kapitałowa

. Czytając Twoje posty bardzo uogólniasz (a tej cech u rodaków nie lubię) i wrzucasz wszystkich Polaków do jednego worka kombinatorów i złodzieji. A pozatym plytko myslisz. Pozdrawiam