Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Smaki Norwegii – Bergens plukkfisk - Norwegia

Czytali temat:
(486 niezalogowanych)
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Smaki Norwegii – Bergens plukkfisk
Pomyślę??Z dzieciństwem kojarzą mi się takie potrawy:kurna felek żeby coś dostać wtedy do gara,to trza było z braćmi w kolejce odstać kilka godzin,hi,hi.Pamiętam smak prawdziwych parówek i nieśmiertelnego pomarańczowego sera,i jeszcze chleb z piekarni u Gamusa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty

(20alex20)
Nowicjusz
Yyyyy...mi z dziecinstwem kojarza sie gumy DONALDY i mleko w szklanych butelkach.No moze jeszcze kiełbaski nabijane na patyk i pieczone nad ogniskiem.Takie troche zweglone.Mmmmm. Smaki Norwegii jakos mi nie podchodza Aczkolwiek łososia i dorsza czesto smaze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
W Biedronce kupuję łososia.Jak Pańcia go przyrządzi to PALCE lizać...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
dziecinstwo??? gazowany napoj z tarczyna PTYS, lody z automatu, kaczor donald z historyjka, mruganie swiatlem w domu podczas wiadomosci zaraz jak tylko pojawily sie zaklocenia, listy od taty z Australii i schowane w szufladzie dolary o ktorych nikt nie mogl wiedziec...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty

(20alex20)
Nowicjusz
Chowanie sie wieczorem za firanka podczas stanu wojennego (czesto jakies samochody wojskowe jezdzily) i zapach kaszanki ze swinki "howanej" na działeczce I jak tu nie byc zaradnym bedac Polakiem? Norwedzy nie maja pojecia o takim zyciu Norwegia smakuje czystym powietrzem...Polska smakuje ciagłym dojrzewaniem narodu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
20alex20 napisał:
Chowanie sie wieczorem za firanka podczas stanu wojennego (czesto jakies samochody wojskowe jezdzily) i zapach kaszanki ze swinki "howanej" na działeczce I jak tu nie byc zaradnym bedac Polakiem? Norwedzy nie maja pojecia o takim zyciu Norwegia smakuje czystym powietrzem...Polska smakuje ciagłym dojrzewaniem narodu PRAWDA.U nas we Wrocku,jak PEDeT był otwierany w poniedziałek przed 12tą i jeszcze krata do góry nie doszła,to się działo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty

(20alex20)
Nowicjusz
U nas byla jednostka wojskowa wojsk przeciwlotniczych.Tez sie dzialo,gdy dziewczyny pod plot chodzily poogladac sobie zołnierzy A ci noca spotykali sie z dziewczynami stojacymi w kolejce za miesem i kielbasa.Niektorzy połaczyli sie w pary i do teraz sa ze soba.Znam takich.Jednak kiełbasy tak dobrej jak wtedy juz nie ma
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...wyglada

jak sraka !

sraki norwegii ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Myślę,że spróbuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Ja polecam rakseruller !!!!roladki łososiowe w sosie musztardowym.
Przepis na tej stronie:
www.wstyluskandynawskim.blogspot.com
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok