Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Albert92 ........... (7655 niezalogowanych)
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Skafandrze, spasuj spasuj, bo jak masz czytac wybiorczo, to lepiej abys w ogole nie czytala i nie komentowala. Jako pierwsze zrodlo wymienilam encyklopedie, a dopiero na drugim miejscu wikipedie.
Jezeli zas chodzi o moja wiedze, to czerpie ja z ksiazek, czasopism popularnonaukowych.
Nie interesuje sie sztuka w takim stopniu jak ty, jedynie rozsmieszyl mnie tekst "hehe Witkacy -malarz".
Mam inne zaiteresowania.
Na dobranoc - zaloz jednak z kolega watek o sztuce, a nie zasmiecaj tego, ok? To intrygujace, ze tutaj zasmiecanie ci nie przeszkadza....hmmmm

Dobranoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Narrenturm.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Sama zaczęłaś,więc daruj sobię tę hipokryzję.Tekst i zwięczenie go"hehe"było ukazaniem,że nie zrozumieliśmy się z Sih87 a słówko"malarz"wystąpiło specjalnie,bo wiele osób nie skojarzyłoby "Witkacego"z innym fachem niźli malarstwo.I w porządku,bo nie każdy musi się tym interesować.
P.S.Nie czytuję"Wybiorczej",bo jest tendencyjna,kłamliwa i jednostronna.Jeśli Ty także z niej nie czerpiesz to słusznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
skafander00 napisał:
Poważnie?Fajnie,że są postaci inspirujące się Beksińskim. [...]
Idąc tropem surrealizmu cenię także A.Bocklina i Gustave Doré.

A moze pomimo, iz "co do wikipedii to z niej nie korzystam,bo wiele w niej merytorycznych błędów.", to jednak powinnas czasami zerknac, chociazby zeby zaznajomic sie z podstawowymi terminami, a nie wypisywac dyrdymaly.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Specjalnie skseruje obrazy które miałam na mysli by nie były to "dyrdymały".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
buniusia79 napisał:
Narrenturm.

JA po N nie moglem sie powstrzymac i poszli Bozy wojownicy i Lux perpetua. Zarwana noc i nastepny dzien, ale bylo warto. Gdyby cos takiego napisal w stanach to juz bysmy mieli film Choc z drugiej strony co ich obchodza husyci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Wacek1-Narrenturm-napiszesz o tym coś więcej?Bo,nie mam bladego pojecia nt.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Czy to Sapkowskiego?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Makaryna napisał:
skafander00 napisał:

A moze pomimo, iz "co do wikipedii to z niej nie korzystam,bo wiele w niej merytorycznych błędów.", to jednak powinnas czasami zerknac, chociazby zeby zaznajomic sie z podstawowymi terminami, a nie wypisywac dyrdymaly.

Makaryna, ze skafandrem sie nie dyskutuje, tylko zwyczajnie wiesza w szafie.
Zlosliwosc to jej drugie imie. Moze jak znajdzie prace i faceta, to sie uspokoi.
Teraz zaslania sie tym, ze "wiekszosc osob" nie skojarzylaby Witkacego z niczym innym, jak wylacznie z malarstwem hahahahaha. A kazdy sredniointeligenty osobnik przeczytwaszy jej tekst w mig zrozumie, ze nie miala pojecia o czym mowi do niej Sih87. I dlatego napisal to, co napisala.
Teraz oskarza mnie o hipokryzje i ironizuje z gazeta wyborcza, chca mnie osmieszyc. Atak to najlepsza obrona, ale ze swojej glupoty skafanderku w ten sposob sie nie wybronisz, ludzie na forum nie sa idiotami. Zapamieta to raz na zawsze smieszna panienko.
Nadal nie odpowiedziala, dlaczego tu zasmieca sztuka, a historia tylko na privie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Hilton napisał:
Makaryna napisał:
skafander00 napisał:

, a historia tylko na privie

To dostalas cos o historii na privie to jestes "szczesciara", bo ja sie nie doczkalam nic na temat " starozytnej historiografii Polski"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok