Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Dariusz Firlej (4117 niezalogowanych)
267 Postów
Stały Bywalec
Jesteś chora psychicznie,i tyle.Z jako takim indywiduum nawet rozmowy nie ma.Pozostaje tylko mieć nadzieje że nadal nie będziesz mieć dzieci,żeby tego gówna co masz w głowie nie rozprzestrzeniać po świecie.
Wstydze się że takie coś jak ty jest nazywane omyłkowo -człowiekiem-idz do diabła.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
byłam - nie chciał mnie.

Jak to mawiał starożytny grek, słowa idioty spełniają się na odwrót - więc dziękuję bardzo za trzymanie kciuków za moją ciążę.

p.s. widzę że śledzisz ciekawe wątki na forum.

A co do rozprzestrzeniania gówna po świecie to niestety szanowny kolego za późno - nauczycielem jestem - więc to normalnie zbiorowa obstrukcja jest.

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
lol lolli
(rtard)
Wiking
odpisze ci po polsku PRAWOWITY CZARNY NORWEGU...BO TO POLSKI PORTAL...jestem imigrantem ale wszystko co mam,mam z pracy własnych rąk i jestem z tego dumna dupku...nie siedze od rana w navie jak wy i nie żebram o kase...i to nie mentalnosc ale duma...o ile wiesz o czym mówie...chociaz watpie to słowo dla was nie istnieje...

, du kjenner meg ikke og hold det snevre verdensbilde ditt for deg selv. Vet du i det hele tatt hva stolthet innebærer? Innbyggere i Norge som har barn i land utenfor EØS/EU får ikke barnetrygd, AP vil nå redusere støtten for diverse EØS land. Keep your facts straight

Det er for meg et mysterium hvorfor mange av dere (polakker) er så rasister. Dette er Norge og ikke østblokk europa, liker du ikke det mangfoldige fellesskapet vi lever i er det bare å dra tilbake =).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
det er sant ! men dessverre mange av oss tenker er det er fortsatt 1980....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
Nie śledzę wątków,oczywistym jest bowiem że pieprząc takie dyrdymały nie masz swoich dzieci,nie masz jeszcze pojęcia jak to jest,w tym temacie masz mleko pod nosem a zabierasz głos...
dzisiaj jesteś tutaj,a jutro może cię stąd wypieprzą bo jesteś tu przecież nikim,i jak wrócisz z małym dzieckiem do kraju i zobaczysz ile zużywa pieluch,ile trzeba się naszukać odpowiednich kaszek,i ile to kosztuje-to... i tak nie zrozumiesz,przecież masz nieodwracalne zmiany w mózgu które na to nie pozwolą .

Nauczyciel... dzisiejszy nauczyciel MOŻE,ma połowę tej wiedzy którą ja zdobyłem w podstawówce,tak że nie pochlebiaj sobie.

Znam kilku polaków którzy jak jak ty,podzielili już świat,na my tu a oni tam,i co? i katastrofa,a mineło raptem kilka lat,dług goni dług,do lekarza trzeba jechać do Polski,i to z dzieckiem.

Później siedzą tacy na forum i jątrzą.Wszystkie rozumy pozjadałaś i dlatego pała ci spuchła,trochę pokory,jak by cię w kraju nie wykształcono,nawet na tą pożal się-nauczycielke,to do końca dni siedziałabyś na pampersie w Biedronce.

Nie chcesz żeby kasa płyneła do Polski? Ale przynajmniej raz w roku rodzinkę odwiedzisz,może nie z miłości czy tęsknoty,bo spuchniętym głowom takie uczucia są obce,-ale żeby sobie podnieść ego chwaląc się autkiem (nie zadłużeniem na nie oczywiście),i mogą ci przy okazji torebke ukraść,albo i gorzej-bo bandytyzm będzie w polsce,jeszcze większy niż jest-nauczycielko,nie od ekonomii.

Jak ja nie kupie dziecku za rodzinne drugiego dresiku,to firma x splajtuje,jak x splajtuje to pan y z tej firmy zostanie bez pracy,ale z głodu zaczai się przy ładnej furze (on nie wie że na kreske) żeby głodnym nie był.

A jak y będzie bardzo głodny-to diabeł cie może przyjmie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
rtard napisał:
odpisze ci po polsku PRAWOWITY CZARNY NORWEGU...BO TO POLSKI PORTAL...jestem imigrantem ale wszystko co mam,mam z pracy własnych rąk i jestem z tego dumna dupku...nie siedze od rana w navie jak wy i nie żebram o kase...i to nie mentalnosc ale duma...o ile wiesz o czym mówie...chociaz watpie to słowo dla was nie istnieje...

, du kjenner meg ikke og hold det snevre verdensbilde ditt for deg selv. Vet du i det hele tatt hva stolthet innebærer? Innbyggere i Norge som har barn i land utenfor EØS/EU får ikke barnetrygd, AP vil nå redusere støtten for diverse EØS land. Keep your facts straight

Det er for meg et mysterium hvorfor mange av dere (polakker) er så rasister. Dette er Norge og ikke østblokk europa, liker du ikke det mangfoldige fellesskapet vi lever i er det bare å dra tilbake =).

har akkurat .... Jeg kjenner deg ikke .. og min verden er ikke begrenset .. bare vanskelig for meg å akseptere, med noen ærlige arbeid og andre bruker det, og til gjengjeld gi deg ingenting ..
og integrering er bare et eventyr ..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Bzdurny (poki co) pomysl rzucony w mediach i juz Polacy sobie gardla podgryzaja.
Ktos sie z boku cieszy, czy tylko mi sie wydaje ?

Swoja droga, za lat iles tam, zacznie sie w Norwegii oszczedzanie, ale tylko na tych, na ktorych mozna bezpiecznie oszczedzic. Bo, jak widac, n.p. Polacy sami sie zagryza i juz nie trzeba bedzie im niczego zabierac finansowo. Oszczednosci gdzies musza byc, by wystarczalo na wszystkich innych, ktroch Norwegia zaprosila do lepszego zycia i na ktorych sie bardzo zawiodla w sprawach integracji.
Ich nie rusza, nikt ich nie ruszy, to nie jest problem wylacznie Norwegii. Cala Europa musialaby sie zjednoczyc, zeby cos zrobic z narastajacym problemem. Jak mawia moj syn"chcialem dobrze, wyszko jak zawsze"
Za iles tam lat Europa, jaka znamy, zniknie, albo zdecyduje sie wczesniej na ostre ciecia. Tylko ignorant moze myslec, ze jest to mozliwe bez krwawych zamieszek i ofiar.

Wiec poki co, widzac potezne sumy wyplywajace z budzetu, panstwo stara sie znalezc sposoby na zatrzymanie lawiny finansowej.

Nam, nie tylko dotyczy to Polakow, mozna przykrecac sruby. Bez strachu o konsekwencje.
Tej maszyny pokojowo powstrzymac sie nie da....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
chyba jesteś moim sąsiadem tyle o mnie wiesz co tu komentować

a na koniec - skąd wiesz gdzie się kształciłam jak się kształciłam? a na pewno kraj żaden mnie nie wykształcił - na to co mam ( nie mówię tu o rzeczach i przedmiotach) sama sobie zapracowałam i nikt mi nic do głowy na siłę nie wkładał - dlatego teraz potrafię samodzielnie myśleć.

I nie, nie chce żeby kasa płynęła do Polski ,Polska ma wystarczająco dużo dóbr naturalnych żeby być samowystarczalna bez lizania zadów innym krajom. Niestety, to szybko nie nastąpi.

Nie rozumiem tylko jednego - taki z Ciebie patriota a Polska piszesz "polska"? słabe trochę.

aaaa, no i widzę ze masz niezły wywiad jeżeli chodzi o moją rodzinę i grafik urlopowy. Szkoda mi czasu marnować na udowadnianie jak bardzo jesteś w błędzie - ale widać ty tak robisz i piszesz przez swój pryzmat.

I jestem nauczycielem - jakoś nie zuważyłam by ktokolwiek miał wpisane w dyplomie "nauczycielka"

I nie widzę problemu żeby dzielić na my tu i oni tam. Tu jest Norwegia a tam Polska wiec w czym problem ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(broda)
Wiking
widze ze tu pewna grupa polonorkow jest bardziej norweska od norwegow haha, pracownicy z Polski placa norweskie podatki wiec musza dostawac norweskie swiadczenia a na co je wydaja to ich sprawa, pomazancy dostaja zasilki takie jak polscy robotnicy wyplaty a ich nikt nie pyta dlaczego pierwszego robiom przelewy z wester union do afryki i azji itd.oni daja w ten sposob jesc calej wiosce hahah i to jest jakos ok.a norwegowie za zasilki lataja do tajlandi i brazyli na dziewczyny z ptaszkiem i tez to jest ok a jak Polak wysyla kase ktora zarobil do rodziny w Polsce to nie jest ok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
wysyłać nikt mu nie zabrania, z własnej wypłaty proszę bardzo ale zasiłek powinien zamykać się do pomagania na miejscu - tak ciężko wam zrozumieć ze dalsza taka polityka skończy się brakiem pieniędzy w Norwegii i wasze posadki stracą na atrakcyjności ? ze to własnie dzięki systemowi norweskiej gospodarki pieniężnej możesz zarabiać tyle ile zarabiasz - dziwna metoda, podcinania gałęzi na której się siedzi...
Najłatwiej powyzywać od polonorków a nie zastanowić się na chwilę, jakie skutki będzie miało długofalowe ładownie pieniędzy w obce państwo... bo cóż, dla Norwega Polska to obcy kraj i niby czemu ma tam ludzi utrzymywać? po to nie są w UE i mają się dobrze, żeby własnie innym nie płacić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok