Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Dariusz Firlej (4078 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
B.K. napisał:

Inteligentna Istoto zaanalfabetyzowana kołtuneria pojeła proste zdania..ale chciałam Waszej Wysokosci napomknąc,ze dyskusja toczy sie ogólnie o zasiłkach....

Zaanalfabetyzowana Kołtunerio
dyskusja toczy się o eksporcie zasiłków
tym co dziecięcia tu zwieźli nie maja zamiaru odbierać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
marcemil napisał:
a ja też się z tym zgadzam, Polacy biorą zasiłki żyją z nich w Polsce i kombinują jak tu za norweski zasiłek sobie pozyc w PL. Niech cała rodzina sie przeprwadzi i wtedy korzysta z wszystkich przywilejów ale niech tu pracuje i płaci podatki też

a cie to kurwa obchodzi, kto za ile i gdzie zyje?
myslisz,ze jakby polacy nie brali zasiłkow to twoje podatki by zmalały?????
hwhehhehehe nie kazdy jest tak pierdolniety jak ty/wy zeby sciagac do tego czegos swoja rodzine i zyc tu kurwa z dnia na dzien....
Tu zarabiac, w polszy wydawac, to jest sens, ale jebac tu i tu wydawac to sorry, ale sensu brak!

ps: JANEK > > > moje dziecko jest w pl, ja pobieram tu na nia 970nok, cos w tym złego?
w polszy ani ja, a ni małzonka nigdy nie bralismy tzw.rodzinnego, bo ....po chuj!
Ale ja jebie tu juz ponad 6 lat i płace czase nawet 15tys nok podatku, wiec sie odpierdol i pomysl o brudasach, którzy dnia tutaj nie przepracowali przez kilka lat, a przytulają kilka/kilkanscie klocków/mies!
Ja uwazam, ze te 970 to żałosc, wiec niech pomyslą o podwyzce, a nie o zabiaraniu,itp!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
a ja też się z tym zgadzam, Polacy biorą zasiłki żyją z nich w Polsce i kombinują jak tu za norweski zasiłek sobie pozyc w PL. Niech cała rodzina sie przeprwadzi i wtedy korzysta z wszystkich przywilejów ale niech tu pracuje i płaci podatki też
-to już jest szczyt -marcemil-czy jak ci tam.
szczyt głupoty,esencja polskich problemów,to jest główna przyczyna tego że teraz tylu polaków jest poza granicami.
Jak można tak myśleć,idiotycznie,że zasiłek się powinien należeć tylko tym co tu są z dziećmi?! zasiłek się należy rodzicowi,i nie jest jak na razie istotne czy jego dzieci żyją w polsce 10zł za dzień czy w Etiopii 2 zł za dzien,tam żyją gdzie żyją,a rodzic pracuje w Norwegii,w USA,w Szwecji a może w Anglii i nie stanowi to żadnego problemu.
Problem jest tylko w takiej pale jak ty i tobie podobnym,że nie mogą przeboleć tego iż z zasiłku na moje dziecko jeszcze mi zostanie a tobie guzik itrzeba jeszcze dołożyć
Zwykła prostacka zazdrość i tyle,pospolita zawiść.

Natomiast takie sobie przemyślenie...:
-czy "ukredytowani" polacy,właściwie polonorki (w swoim mniemaniu) ale nadal jednak z polskim paszportem i norweskim kredytem na całe życie,ewentualnie dwa-również jak rozumiem się do tej grupy zalicżają,tzn nie będąc obywatelem norweskim dostanie zasiłek w wysokości polskiego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
jasta102 napisał:
B.K. napisał:

Inteligentna Istoto zaanalfabetyzowana kołtuneria pojeła proste zdania..ale chciałam Waszej Wysokosci napomknąc,ze dyskusja toczy sie ogólnie o zasiłkach....

ano mają w planach Wasza Wysokość.....w zamian chca dać ulgę rodzinną od podatku...dla pracusi...
i ja osobiście jestem za tym...nie byłoby sporów chociazby na tym forum czy dobrze to czy źle ze nalezy sie zasiłek na dzieci przebywające poza Norge..kazdy pracujący i płacący podatki odliczył by sobie....i gra gitara
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ano właśnie
w tej najlepszej krainie na świecie jaką jest bez wątpienia Hameryka
już dawno na to wpadli
że zasiłek odlicza się od podatku
czyli im więcej dzieci, tym mniejszy podatek się płaci
a żeby mieć podatek, to najpierw trzeba zarobić
ot jakie proste
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
jasta102 napisał:
B.K. napisał:

tak jasiu masz racje,to niech ci wyplate tez placa jak w pl bo wiekszosc kasy tam eksportuesz..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
jasta102 napisał:
ano właśnie
w tej najlepszej krainie na świecie jaką jest bez wątpienia Hameryka
już dawno na to wpadli
że zasiłek odlicza się od podatku
czyli im więcej dzieci, tym mniejszy podatek się płaci
a żeby mieć podatek, to najpierw trzeba zarobić
ot jakie proste

i to jest jedna z niewielu madrych rzeczy w hameryce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kryss napisał:

tak jasiu masz racje,to niech ci wyplate tez placa jak w pl bo wiekszosc kasy tam eksportuesz..

krzysiu
ale ja tutaj jestem ciałem i duchem
z jakiej racji płacić na kogoś, kto ani tu nie mieszka, ani Norwegia nie ma i nie będzie miała pożytku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów

(ROZPUSTA)
Nowicjusz
marianek napisał:
marcemil napisał:

a cie to kurwa obchodzi, kto za ile i gdzie zyje?
myslisz,ze jakby polacy nie brali zasiłkow to twoje podatki by zmalały?????
hwhehhehehe nie kazdy jest tak pierdolniety jak ty/wy zeby sciagac do tego czegos swoja rodzine i zyc tu kurwa z dnia na dzien....
Tu zarabiac, w polszy wydawac, to jest sens, ale jebac tu i tu wydawac to sorry, ale sensu brak!

ps: JANEK > > > moje dziecko jest w pl, ja pobieram tu na nia 970nok, cos w tym złego?
w polszy ani ja, a ni małzonka nigdy nie bralismy tzw.rodzinnego, bo ....po chuj!
Ale ja jebie tu juz ponad 6 lat i płace czase nawet 15tys nok podatku, wiec sie odpierdol i pomysl o brudasach, którzy dnia tutaj nie przepracowali przez kilka lat, a przytulają kilka/kilkanscie klocków/mies!
Ja uwazam, ze te 970 to żałosc, wiec niech pomyslą o podwyzce, a nie o zabiaraniu,itp!

HAHAHAHA smieszny jestes pajacu jeden powinni ci zabrac wszystko eh zapomniałeś sie przyznać ile bierzesz zwotu podatku co roku no skoro tak bardzo zarobiony jesateś to po huj ci ten zasiłek rodzinny jak jesteś cwaniak to sprowadzaj babe i dzieciaka chodz nie wiem czy z takim cymbałem jak ty to chciały by jeszcze żyć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
jasta102 napisał:
kryss napisał:

krzysiu
ale ja tutaj jestem ciałem i duchem
z jakiej racji płacić na kogoś, kto ani tu nie mieszka, ani Norwegia nie ma i nie będzie miała pożytku

no widzisz jasiu ciapki tez tu sa,i duchem i cialem ,a jedyny pozytek z nich ma i bedzie mialo norge,to taki ze personel w nav sie nie nudzi.i nudzic nie bedzie bo szybko sie mnoza
/oczywiscie w wiekszosci,bo sa tez pracujacy/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok