Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Dariusz Firlej (4114 niezalogowanych)
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
ROZPUSTA napisał:
marianek napisał:
marcemil napisał:
a ja też się z tym zgadzam, Polacy biorą zasiłki żyją z nich w Polsce i kombinują jak tu za norweski zasiłek sobie pozyc w PL. Niech cała rodzina sie przeprwadzi i wtedy korzysta z wszystkich przywilejów ale niech tu pracuje i płaci podatki też

a cie to kurwa obchodzi, kto za ile i gdzie zyje?
myslisz,ze jakby polacy nie brali zasiłkow to twoje podatki by zmalały?????
hwhehhehehe nie kazdy jest tak pierdolniety jak ty/wy zeby sciagac do tego czegos swoja rodzine i zyc tu kurwa z dnia na dzien....
Tu zarabiac, w polszy wydawac, to jest sens, ale jebac tu i tu wydawac to sorry, ale sensu brak!

ps: JANEK > > > moje dziecko jest w pl, ja pobieram tu na nia 970nok, cos w tym złego?
w polszy ani ja, a ni małzonka nigdy nie bralismy tzw.rodzinnego, bo ....po chuj!
Ale ja jebie tu juz ponad 6 lat i płace czase nawet 15tys nok podatku, wiec sie odpierdol i pomysl o brudasach, którzy dnia tutaj nie przepracowali przez kilka lat, a przytulają kilka/kilkanscie klocków/mies!
Ja uwazam, ze te 970 to żałosc, wiec niech pomyslą o podwyzce, a nie o zabiaraniu,itp!

HAHAHAHA smieszny jestes pajacu jeden powinni ci zabrac wszystko eh zapomniałeś sie przyznać ile bierzesz zwotu podatku co roku no skoro tak bardzo zarobiony jesateś to po huj ci ten zasiłek rodzinny jak jesteś cwaniak to sprowadzaj babe i dzieciaka chodz nie wiem czy z takim cymbałem jak ty to chciały by jeszcze żyć

Uprzejmie prosze:
1) jak dostanie zwrot, to nie omieszkam ci podesłac kwoty na priv
2) 6 lat tj. 72 miesiace x 970 = 69840nok. Wiec na dzis blisko 40tys pln i nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa, wiec kwota wciąz rosnie....
2a) cwaniak to na wierzchu nosi ciołku!
3)babe nosisz w nosie wiesniaku!
4) moja ma eldorado w polszy, wiec nie porównuj mojej małzonki ze swoją miećką, bo jak twoja jezdziła na mopie w pl za grosze, to tutaj przynajmniej przytuli kapke wiecej....

ps: Podczas gdy ja za zasiłek na moje dziecko, bede je kształcił chocby na medycynie, twoje bedą puszki i butelki zbierac, bo tata dał dupy i nie pomysłał o dzieciach za wczasu

Cos jeszcze rozpustniku ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
kryss napisał:
balum-cos tych kredytow tak uczepil,i wszystkich do jednego wora ladujesz,ja wziolem bo tak wychodzi mi taniej,a zostac tu nie zamierzam i nigdy nie zamierzalem, rata to 30% mojej pensji,a pracujemy we dwoje.

co do reszty to sie zgadza,korony nie wydali na nasze wyksztalcenie,itd a korzystaja z naszego doswiadczenia ...

Kryss > nie oszukuj sam siebie!
Obaj doskonale wiemy ile musisz ponosic kosztów zwiazanych z własnym "m" sama rata to nie wszystko...
Dolicz rate za samochód, ubezpieczenie,opłaty zwiazane z utrzymaniem domu,etc....
Załoze sie krzysiu,ze 20k nie styka/mies : )))
Wiec cała flota twojej slubnej idzie w....pizdu! I jak sie robota skonczy, to zegnaj gienia.......
wiec hamuj pietą, bo rzeczywistosc jest kapke inna......

Balum ma 100% racji i wie o czym pisze!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
na szczęscie żadnego referendum wśród Polaków nie będzie wiec wasze marne narzekania na nic się zdadza i Norwedzy zorbią tak, by ich państwo nie ucierpiało - pozatym, faceci którzy pracują w Norge latami a żona siedzi w Pl maluje paznokcie i wynajmuje opiekunkę bo jej stary na waciki przysyła jest mega frajerem że się na takie coś godzi - hahahahha ona tam żyje jak pączek w maśle a ty zapieprzasz na obcy kapitał - wzieło by się babsko do roboty, języka się pouczyło a to łatwiej znależc takiego wieska czy zdziśka który będzie dymał za nią a ona królowa dnia i nocy nic robic nie będzie musiała.

Każdy normalny facet bierze żonę i dzieci ze sobą do Norwegii i razem tu żyją i razem pracuja ,kazdy inny przypadek jest conajmniej dziwny.

I dobrze Norwedzy robią, albo tutaj jestescie ale parlando !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
Chyba ktoś zapomniał o tym że dziecko chiało by też mieć ojca a nie jego nendzne korOnki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
przemko - zapomniałam dodac tego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
marcemil napisał:
na szczęscie żadnego referendum wśród Polaków nie będzie wiec wasze marne narzekania na nic się zdadza i Norwedzy zorbią tak, by ich państwo nie ucierpiało - pozatym, faceci którzy pracują w Norge latami a żona siedzi w Pl maluje paznokcie i wynajmuje opiekunkę bo jej stary na waciki przysyła jest mega frajerem że się na takie coś godzi - hahahahha ona tam żyje jak pączek w maśle a ty zapieprzasz na obcy kapitał - wzieło by się babsko do roboty, języka się pouczyło a to łatwiej znależc takiego wieska czy zdziśka który będzie dymał za nią a ona królowa dnia i nocy nic robic nie będzie musiała.

Każdy normalny facet bierze żonę i dzieci ze sobą do Norwegii i razem tu żyją i razem pracuja ,kazdy inny przypadek jest conajmniej dziwny.

Ty jestes naprawde mocno pierdolnieta!
Taki typowy polonorek z ciebie
Moja zona np: pracuje (czasem ciezko) i zarabia tam 6-7tys netto!
Ile ty tutaj na szmacie zarobisz? watpie zeby ci tyle zostało (12-13k nok)
Zastanów sie głupia pizdo zanim cos napiszesz!
chciałabys tyle na "waciki" dostawac co miesiąc
ps: mozesz mnie oswiecic co tzn. "pierw" bo nigdzie znalezc nie moge......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Przemko napisał:
Chyba ktoś zapomniał o tym że dziecko chiało by też mieć ojca a nie jego nendzne korOnki

ująłeś mnie tym baaaaardzo

Jak tu sie słodko i rodzinnie zrobiło.....

ps: moze "nendzne" to i nie, ale te nędzne.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
Ależ dziękuje za poprawienie błędów szkoda ze ja nie moge poprawić twoich,no bo chyba nie myślisz
że za jakie kolwiek koronki da się zastąpić ojca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
marcemil napisał:

brawo..to jest to...i aby tylko pazurki malowała... czesto gęsto ma jakiegoś boja na boku i baluje w najlepsze...no bo przecież mężuś przyśle te ciezko zarobione koronki..i wszyscy szcześliwi jaki to mają raj
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
Oczywiście, ja głupia pizda nieduczona, na szmacie robię i ledwo wyciągam 13 tysięcy (ciekawe ogólnie, jak widac mierzysz swoją miarą) jak twoja zona taka wyśmigana za uwaga ,łał ,6 koła to niech ruszy dupe bo w takim samym zawodzie w norge zarobi 40tys koronek - po prostu języka nie chce się uczyc tylko się na łatwiznę robi.

Mogłabym oczywiscie napisac czego i z kim to twoja zona nie orbi - ale ten poziom jest już maxymalnie żenujący

Polacy potrafią więcej zaoferowac Norwegom niz sprzątanie, stocznie i cięzarówki - wyobraź sobie ze niektórzy nawet posługują się tym obcym językiem płynnie i potrafią wykorzystac swoje wykształcenie - no cóz, co ja głupia pizda mogę o tym wiedziec
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok