Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Dariusz Firlej (4078 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
wy to tak chyba o tych ciapkach pieprzycie jak kołtuneria w Polszy o żydach
tylko, że żaden takiego w życiu na oczy nie widział
ci co pracują ze mną to na pewno zapieprzają więcej od norków
a ciekawe z jakiego to niby paragrafu NAV coś ciapkom wypłaca?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
jasta102 napisał:

o zydach tez mozemy pogadac...,a w telewizorni widac ich czesto
a paragrafow nav-u nie znam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
jasta102 napisał:

no teraz to dowaliłeś....przyjedz do mnie to zobaczysz co sie dzieje od rana pod navem....kazdy rodzaj czarnosci...chyba nie masz pojęcia ile to kolorowe towarzystwo dostaje kasy...i nawet jak są zmuszeni podjąć jakąś prace to i tak dalej łożą na nich...na dokładkę ściągają następnych braci,wujków i diabli wie kogo jeszcze...i ci znowu w kolejke...a komuna coraz biedniejsza i w sumie na nic nie ma...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
ale ja tutaj jestem ciałem i duchem
z jakiej racji płacić na kogoś, kto ani tu nie mieszka, ani Norwegia nie ma i nie będzie miała pożytku

A z jakiej racji mam zostawiać cały skatt w NO,z którego dobrodziejstw nie korzystam (poza zasiłkiem oczywiście) jak np szkoły,drogi,infrastruktura,itd itd itd? hę?

Przecież Ci którzy nie mieszkają w NO na w ich mniemaniu 'na stałe' (z polskim paszportem),prawie cały skatt zostawiają GRATIS w Norwegii,więc o co chodzi??

O to że komuś więcej zostanie?? to jak by był dziadem to wtedy jest dobrze? czy tylko puste pały się wtedy lepiej poczują,dowartościują się,no bo przecież znowu w kolejnym miesiącu trzeba w zębach zanieść rate DŁUGU do banku.

Żałosne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
balum-cos tych kredytow tak uczepil,i wszystkich do jednego wora ladujesz,ja wziolem bo tak wychodzi mi taniej,a zostac tu nie zamierzam i nigdy nie zamierzalem, rata to 30% mojej pensji,a pracujemy we dwoje.

co do reszty to sie zgadza,korony nie wydali na nasze wyksztalcenie,itd a korzystaja z naszego doswiadczenia ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
i własnie dlatego Norwegia jest bogata i dlatego wy mozecie tutaj zarabiac ze chroni wlasnego interesu !! jak nei wpuszczanie obcego kapitału do kraju jak olanie UE itp.
I co z tego ze moge kupic tlyko mleko tine a nie mam wyboru jak w inter marche? jak dzięki temu pieniądze się robią obracają wydają i wracają w Norwegii i mają gdzieś inne kraje bo dbają o własną gospodarkę a Polska będzie płacic kare bo czegoś tam za dużo wyprodukowała....taki producent mleka w Norwegii musi je kupic pierw od norweskiego farmera a Polsce mozesz sobie kupowac gdzie chcesz byle taniej i przez to polscy rolnicy bankrutują...

To samo jest z zasiłkami, widzą ze pieniądz im ucieka z kraju to się bronią i słusznie - bo jak nie zuwazyli co niektórzy dzięki tej polityce norweskiej macie dobrze płatne prace - przecież wam nikt nie zabrania uczciwie zarobionych pieniędzy wysyłac do PL ??

Takim myśleniem chcecie doprowadzic Norwegię do takiego miejsca w jakim jest teraz Polska - w końcu nie bez powodu tu wyjechaliście
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
balum napisał:

A z jakiej racji mam zostawiać cały skatt w NO,z którego dobrodziejstw nie korzystam (poza zasiłkiem oczywiście) jak np szkoły,drogi,infrastruktura,itd itd itd? hę?

a ty myślisz co wypisujesz
co za itd, itd, itd
z dróg i infrastruktury nie korzystasz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
własnie dlatego Norwegia jest bogata

nie dlatego ,tylko dlatego ze angole znalezli im rope...i nadal wiekszosc roboty za nich odwalaja,bo dla norkow to zbyt trudne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów

(marmer)
Nowicjusz
kryss napisał:
własnie dlatego Norwegia jest bogata

nie dlatego ,tylko dlatego ze angole znalezli im rope...i nadal wiekszosc roboty za nich odwalaja,bo dla norkow to zbyt trudne

Daj namiary do siebie . Pragnę uczyć sie od ciebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
jasta102 napisał:
balum napisał:

a ty myślisz co wypisujesz
co za itd, itd, itd
z dróg i infrastruktury nie korzystasz?

a drogowego sie nie placi?
a jesli nie ,to bramki i paliwko napewno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok