Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1463 niezalogowanych)
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...rowniez

ubolewam nad

faktem,ze no. jest w eøs

gdyby nie byla,nie bylo by tutaj

takich zjebanych osobnikow,jak np: ciekawski...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
jasta102 napisał:
Izzy napisał:
jasta102 napisał:
Elise napisał:

Ze niby, jak komus obetna pieniadze, to bedzie zdrowszy?
Dziwny tok myslenia.

a co w tym dziwnego?
widocznie nie pracujesz razem z norkami
9 na 10 tzw chorych to ordynarni symulanci, głównie z młodego pokolenia
to nawet tych starszych norków mierzi
chorują latami
nie ma lepszego lekarstwa na wszystkie choroby jak niepłatne chorobowe
w takim Greenpoint w Nowym Jorku na 30 tysięcy Polacków jest paru dochtorów i nie ma kolejek
a jak się komuś rzeczywiście prawdziwa choroba trafi to te parę dni przeżyje z zaoszczędzonych w życiu pieniędzy
myśleć komuchy trochę

trzeba było rozgraniczyć zanim kogoś wyzwiesz ,że mówimy o symulantach

niby dlaczego?
a co to za różnica?
co to nie komusze myślenie, że jak ktoś jest chory, to firma ma mu obowiązek za to płacić?
i tak nic nie rozumiesz to spróbuję inaczej
obowiązkiem firmy jest zapłacić za pracę jaką dla niej wykonałeś/aś
tako twierdzi Biblia i zdrowy rozsądek
a to tylko komusze myślenie wprowadziło chorobowe, dyslektyków itp, i powoduje nadużycia na masową skalę, na których najwięcej cierpią najbiedniejsi, najuczciwsi i potulni
na pohybel z komuchami i ich wymysłami

jasta powtórzysz to samo jak bedziesz chory wtedy przyznam Ci rację dziś wisi klapsydra mojego sąsiada 60 lat zapierd.....do ostatniego dnia w holandi na 99 % na czarno za pózno poszedł do lekarza i ze stołu operacyjnego do trumny trafił a za chorobowe nie płaci pracodawca wszystkiego tylko ty wypracowujesz sobie świadczenia państwowe
z tym tokiem myślenia odłożyłeś na trumnę ,rozumie bo ja jeszcze nie zawsze mam inne wydatki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
nic nie rozumiecie komuchy i nie prędko do was to dotrze
weźmy na przykład oświatę
gdyby było referendum to 99% poltuństwa zagłosowałoby aby szkolnictwo dalej było bezpłatne
tym sposobem dzieci ludzi bogatych różnymi szwindlami, korepetycjami, układami, dostają się na bezpłatne prestiżowe kierunki na dobrych uczelniach
a nawet i zdolny biedak musi płacić za byle co powiatowej wyższej uczelni
cieszcie się dalej, że udało się oszukać na kacu, albo z wizytą u babci a zapłacili za chorobowe i to 100%
nawet do głowy nie przyjdzie, że gdybyście nie płacili tych składek, a trzymali w skarpecie, to w razie godziny W stać by było na lepszego lekarza niż dostaniecie " za darmo"
a bogatych rzeczywiście za darmo wyleczą
no nie całkiem za darmo, a za wasze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...jedyne

rozwiazanie (dla starych ludzi)

to zalegalizowac eutanazje,na zyczenie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
jasta102 napisał:
nic nie rozumiecie komuchy
To napisz Jast jasno, ze chcesz, zeby bylo jak USA. Kazdy, kogo stac ma sobie wykupic ubezpieczenie zdrowotne i tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
jasta102 napisał:
nic nie rozumiecie komuchy i nie prędko do was to dotrze
weźmy na przykład oświatę
gdyby było referendum to 99% poltuństwa zagłosowałoby aby szkolnictwo dalej było bezpłatne
tym sposobem dzieci ludzi bogatych różnymi szwindlami, korepetycjami, układami, dostają się na bezpłatne prestiżowe kierunki na dobrych uczelniach
a nawet i zdolny biedak musi płacić za byle co powiatowej wyższej uczelni
cieszcie się dalej, że udało się oszukać na kacu, albo z wizytą u babci a zapłacili za chorobowe i to 100%
nawet do głowy nie przyjdzie, że gdybyście nie płacili tych składek, a trzymali w skarpecie, to w razie godziny W stać by było na lepszego lekarza niż dostaniecie " za darmo"
a bogatych rzeczywiście za darmo wyleczą
no nie całkiem za darmo, a za wasze

czyli mówisz ,że to ty właśnie obalisz system trzeba zacząć w nor od Haralda w takim razie
to co strajk kkoonniieecc z płaceniem podatków ,precz z Nav
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
wiesz jasta system działa jak sąsiadka ...pani I kochana bo alimenty 23 pożyczy mi pani na lekarstwa
no i nie daj cwaniaku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
Izzy napisał:
jasta102 napisał:
Izzy napisał:
jasta102 napisał:
Elise napisał:

Dziwny tok myslenia.

a co w tym dziwnego?
chorują latami
w takim Greenpoint w Nowym Jorku na 30 tysięcy Polacków jest paru dochtorów i nie ma kolejek
a jak się komuś rzeczywiście prawdziwa choroba trafi to te parę dni przeżyje z zaoszczędzonych w życiu pieniędzy
myśleć komuchy trochę

niby dlaczego?
a co to za różnica?
co to nie komusze myślenie, że jak ktoś jest chory, to firma ma mu obowiązek za to płacić?
a to tylko komusze myślenie wprowadziło chorobowe, dyslektyków itp, i powoduje nadużycia na masową skalę, na których najwięcej cierpią najbiedniejsi, najuczciwsi i potulni

jasta powtórzysz to samo jak bedziesz chory wtedy przyznam Ci rację dziś wisi klapsydra mojego sąsiada 60 lat zapierd.....do ostatniego dnia w holandi na 99 % na czarno za pózno poszedł do lekarza i ze stołu operacyjnego do trumny trafił a za chorobowe nie płaci pracodawca wszystkiego tylko ty wypracowujesz sobie świadczenia państwowe
z tym tokiem myślenia odłożyłeś na trumnę ,rozumie bo ja jeszcze nie zawsze mam inne wydatki

Jak zwykle prawda lezy gdzies posrodku. Gdybysmy policzyli ile jest wplywow z tytulu skladek chorobowych a ile pieniedzy wyplywa z tytulu wyplaty zasilkow napewno kazdy by byl zdziwiony bilansem na korzysc panstwa. Wystarczy pogrzebac w internecie na oficjalnych stronoch odpowiednich urzedow.Podobna sytuacja ma sie w przypadku skladek emerytalnych.
Propozycja Høyre z ich argumentacja jest smieszna!!! kazdy zdrowo myslacy czlowiek wie ze nie chodzi o czlowieka i uaktywnienie zawodowe a o pieniadze. 30% oszczednosci od milinow daje powazne srodki zaoszczedzone!!! I tutaj jest podstawowe pytanie na co???? Co dalej z tymi pieniedzmi. Jasta ma troche racji czlowiek czasami placi cale zycie na cos, na kogos a nigdy nie wykorzysta tych pieniedzy(poprostu umiera zdrowy na jedna nie wyleczalna chorobe ktora nazywa sie starosc).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Elise napisał:
jasta102 napisał:
nic nie rozumiecie komuchy
To napisz Jast jasno, ze chcesz, zeby bylo jak USA. Kazdy, kogo stac ma sobie wykupic ubezpieczenie zdrowotne i tyle.

popatrz sobie na ceny tam gdzie nie zdzierają z ciebie na bogatych bądź oszustów i zastanów się czy byłoby cię stać na nowe
www.vw.com/portal/en/configurator
byłoby stać
na lekarza też byłoby i to nie konowała
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Gamel Fazi napisał:
Izzy napisał:
jasta102 napisał:
Izzy napisał:
jasta102 napisał:
Elise napisał:

Dziwny tok myslenia.

a co w tym dziwnego?
chorują latami
myśleć komuchy trochę

niby dlaczego?
a co to za różnica?

Jak zwykle prawda lezy gdzies posrodku. Gdybysmy policzyli ile jest wplywow z tytulu skladek chorobowych a ile pieniedzy wyplywa z tytulu wyplaty zasilkow napewno kazdy by byl zdziwiony bilansem na korzysc panstwa. Wystarczy pogrzebac w internecie na oficjalnych stronoch odpowiednich urzedow.Podobna sytuacja ma sie w przypadku skladek emerytalnych.
Propozycja Høyre z ich argumentacja jest smieszna!!! kazdy zdrowo myslacy czlowiek wie ze nie chodzi o czlowieka i uaktywnienie zawodowe a o pieniadze. 30% oszczednosci od milinow daje powazne srodki zaoszczedzone!!! I tutaj jest podstawowe pytanie na co???? Co dalej z tymi pieniedzmi. Jasta ma troche racji czlowiek czasami placi cale zycie na cos, na kogos a nigdy nie wykorzysta tych pieniedzy(poprostu umiera zdrowy na jedna nie wyleczalna chorobe ktora nazywa sie starosc).

tylko ,że ja o tym doskonale wiem ,że tak jest jeden pracuje i tylko płaci 50-ciu się ślizga taki system a systemu się nie obali bo to wszystko dla dobra społecznego,tylko ja zaczynając pisać w tym temacie nie brałam pod uwagę symulantów z tych powinno sie w inny sposób zwalczać bo jak zwykle w tym przypadku stracą ci którzy płacili całe życie a dla tych pierwszych mniej o 30% nie zrobi wrażenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok