Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1462 niezalogowanych)
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
Elise napisał:
jasta102 napisał:
nic nie rozumiecie komuchy
To napisz Jast jasno, ze chcesz, zeby bylo jak USA. Kazdy, kogo stac ma sobie wykupic ubezpieczenie zdrowotne i tyle.

popatrz sobie na ceny tam gdzie nie zdzierają z ciebie na bogatych bądź oszustów i zastanów się czy byłoby cię stać na nowe
www.vw.com/portal/en/configurator
byłoby stać
na lekarza też byłoby i to nie konowała

Tak jest byloby stac nas na samochod,dom,wypady do Meksyku i wiele wiece ale to w czasie naszej pelnej sprawnosci fizycznej.
Niechce mi sie szukac ale kiedys czytalem artykul o ludziach ktorzy zbankrutowali albo conajmniej zastawili hipoteke,obciazyli karty kredytowe na maxa na leczenie w USA bo akurat ich polisa nie obejmowala sraczki np. Nie ma doskonalego systemu i oba modele zezwalaja na takie naduzycia o ktorych nawet nam sie nie sni.
W naszym kochanym kraju robia to samo ,podwyzszaja wiek emerytalny co da rzadowy kilkadziesiat miliardow zl rocznie oszczednosci.Okradaja nas i tyle,nasza rola by sobie nie pozwolic na to.

Izzy kazdy system da sie obalic,zmienic przeciez to my go tworzymy,bez naszych pieniedzy tego systemu nie bedzie!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Gamel Fazi napisał:
jasta102 napisał:
Elise napisał:
jasta102 napisał:
nic nie rozumiecie komuchy
To napisz Jast jasno, ze chcesz, zeby bylo jak USA. Kazdy, kogo stac ma sobie wykupic ubezpieczenie zdrowotne i tyle.

popatrz sobie na ceny tam gdzie nie zdzierają z ciebie na bogatych bądź oszustów i zastanów się czy byłoby cię stać na nowe
www.vw.com/portal/en/configurator
byłoby stać
na lekarza też byłoby i to nie konowała

Tak jest byloby stac nas na samochod,dom,wypady do Meksyku i wiele wiece ale to w czasie naszej pelnej sprawnosci fizycznej.
Niechce mi sie szukac ale kiedys czytalem artykul o ludziach ktorzy zbankrutowali albo conajmniej zastawili hipoteke,obciazyli karty kredytowe na maxa na leczenie w USA bo akurat ich polisa nie obejmowala sraczki np. Nie ma doskonalego systemu i oba modele zezwalaja na takie naduzycia o ktorych nawet nam sie nie sni.
W naszym kochanym kraju robia to samo ,podwyzszaja wiek emerytalny co da rzadowy kilkadziesiat miliardow zl rocznie oszczednosci.Okradaja nas i tyle,nasza rola by sobie nie pozwolic na to.

Izzy kazdy system da sie obalic,zmienic przeciez to my go tworzymy,bez naszych pieniedzy tego systemu nie bedzie!!!

Fajnie mówisz,fajnie się słucha a powiedz mi jest wypadek klient (płatnik) leży nieprzytomny i kto przyjedzie go pozbierać system musi być... do bani jeśli zle nim zarządzają a gorzej jak takie gnojki robią go pod siebie mówiąc iż to dla dobra społecznego .
Polska instytucja ZUS to już trup wiecie ,że płacą do OFE odsetki z należnej składki ostatnio to odkryłam reasumując zmienili z wyższego procentu na niższy w tamtym roku a i tak wpłacane są odsetki to co z polską się dzieje to tragedia a gnojki dalej oczka ludziom mydlą .
Gamel Fazi pójdziesz jutro do szefa i powiesz mu,że od dziś zabraniasz mu pobierania składki zdrowotno emerytalnej
pocieszające jest to ,że ten norweski jeszcze nie bankrutuje więc do roboty polsko ludowa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
jasta ..refleksji odrobinę bo pierwszej młodości nie jesteś i możesz zapragnąć jakiejś polskiej sprzątaczki lub opiekunki w norwegi która na starość ci koło dupy posprząta ...ja na przykład zrobiła bym coś dla ciebie wtedy splówę z kulką bym ci podała tak po norwesku z uśmiechem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Izzy napisał:
jasta ..refleksji odrobinę bo pierwszej młodości nie jesteś i możesz zapragnąć jakiejś polskiej sprzątaczki lub opiekunki w norwegi która na starość ci koło dupy posprząta ...ja na przykład zrobiła bym coś dla ciebie wtedy splówę z kulką bym ci podała tak po norwesku z uśmiechem
tudzież ja bym ci podał kulkę swoją, a ty po pewnym czasie byś splunęła
zakładając, że emerytura będzie soczysta
a tak na poważnie Izzy to jaki związek ma płacenie chorobowego ze starością i rentą, bądź emeryturą
jaki związek ma płacenie za nieobecność w pracy z prawem do ubezpieczenia zdrowotnego, czyli niepełnopłatnej opieki lekarskiej i szpitalnej
a tak ogólnie to wy niewiasty nie zabierajcie się do myślenia
nie po to was Pan Bóg stworzył
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
mówisz ,że temat rzeka ,czyż w hameryce nie jest tak że oddaje się swoją emeryturę rentę do domu opieki a ta odpala tylko na waciki ,bo za resztę trzeba leki kupić
a jak taki jak go nazywasz ?komuszek całą swą pensję przerąbie i kupi sobie furę,komórę i skórę to gdzie go umieszczą za darmo .
wiesz co powiedział jakiś koleś z kabaretu ....po hu....mu podwyżka jak i tak to przechleje
To samo Tusk myśli o polakach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Izzy napisał:

To samo Tusk myśli o polakach

że niby każe do 67 lat tyrać
a ile to trzeba w Norge?
a ile w hameryce?
ta swołocz bydłuje, że dzieci im do szkół chcą posłać w wieku 6 lat
a w jakim w Norge
a w jakim w hameryce
ta swołocz tyko tyko do Unii wstąpiła, ledwo przegłosowując w referendum, bo kościół kat i kartofle z Giertychem i Lepperem byli strasznie przeciw
siedzieli by teraz na kupie gnoja w Polszcze, z wiankiem z mleczy na kołtunie, fujarką z wierzby w dłoni i flaszką po samogonie u nogi, ale za to nakropione świętą wodą
nikt by się nad niemi w Norge, Anglii czy Holandii nie znęcał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
.....z wiankiem z mleczy na kołtunie, fujarką z wierzby w dłoni i

a mnie tam brak tych mleczy....fujarek i tych skowronków co o słonecznym brzasku wołają nas do płóga....panie Janku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
a może to ty ze swoimi poglądami zatrzymałeś się w komuszych czasach,bo mój teść ma 85 lat w budowlance lepszy ,szybszy i dokładniejszy od mojego brata 28 lat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
retier1 napisał:

a mnie tam brak tych mleczy....fujarek i tych skowronków co o słonecznym brzasku wołają nas do płóga....panie Janku

i tych wykopków całą wsią mała byłam ale pamiętam jak do cioci się jechało z tej okazji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Izzy napisał:
retier1 napisał:

i tych wykopków całą wsią mała byłam ale pamiętam jak do cioci się jechało z tej okazji

nie z całą wsią Izzy.... robiłem za odrobek(jeśli rozumiesz )
ewentualnie z klasą sie jeździło
dzisiejszy gril z uwczesnym ziemniakiem z ogniska ......to jak mrówka do słonia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok