Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
deb M (3534 niezalogowanych)
339 Postów
Krzysztof Adamek
(crazy chris)
Stały Bywalec
strix
mam takie pytanie ?:
dlaczego niema w Polsce kawałow o Hiszpanach ? o włochach ,o innych narodach ??
tylko o żydach i milicjantach ,no teraz o blondynkach
zastanawiałaś się kiedyś nad tym ??
wiesz dlaczego ? bo jesteście jak horągiewki i zato was ludzie nienawidzą
od czasu egiptu ,pare tysiecy lat temu, nadstawialiście ciała ,nie mieliście i nigdy nie bedziecie mieli czegoś takiego jak Duma Narodowa ,byliście i jesteście jak szarańcza ,wpadacie na pole kukurydzy zrzeracie co się da i odlatujecie ,tak jak większość z Polski w 39 r .........
teraz wracacie i rzadacie zwrotow i przeprosin
jeszcze kilka lat i wam zwrocimy z nawiązką i napewno was przeprosimy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
crazy chris napisał:
oberfuhrer1 napisał:
Ale żydek tu się wymądrza,zawsze byli gnębieni i będą a w Polsce nikt was nie szanuje,niestety ale to prawda
może i nikt nie szanuje ale w Polsce rządzą
i przez naszą głupote Hasło :wasze ulice ,nasze kamienice od kilkudziesięciu lat staje się coraz bardziej realne
zobacz ilu obrzezańców rzadziło i rzadzi w polsce ,ilu siedzi w mediach i innych ważnych dla kraju stanowiskach ,przejzyj na oczy ,Polacy nie zyją juz w Polsce .........
może nie chodzą w jarmułkach ,ale zobacz czyj interes reprezentuja ......

Mdli mnie od takich rewelacji jak twoje. Jest w Polsce taka pani ginekolog co rozpoznaje zydow po nr.rejestracujnych samochodow lub po peselu: jak jest 7,2 lub9 to jest to zyd......
Ty reprezentujesz taka grupe przyglupow !!! Wszedzie widza zydow, a moze jest to tylko podswiadoma nadzieja, ze ktos madrzejszy od ciebie toba kieruje ?!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
339 Postów
Krzysztof Adamek
(crazy chris)
Stały Bywalec
margaryna
może u ciebie na wichurze problemów się nie widzi ,pleban i wójt sobie radzą z garstką zyjącą w ciemnocie i zacofaniu ,ale świat jest deko większy i są ludzie ktorzy mają Otwarte oczy i widzą nieco wiecej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
339 Postów
Krzysztof Adamek
(crazy chris)
Stały Bywalec
strix
i zeby było jasne i klarowne
do Ciebie personalnie nie mam Żadnych zastrzeżeń ,napewno jesteś miła i inteligentna !!!
ja tylko potępiam postepowanie zydów w stosunku do Polaków i do reszty świata !!!
polakom też wiele brakuje i mają wady ,ale o tym już pisałem i nie bede się powtarzał .
tak prywatnie ,abstrachując od twoich korzeni to życze Ci wspaniałego weekendu ,uśmiechu i radości .................
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
crazy chris napisał:
strix
nazwałem zydów brudasami dlatego że tak się zachowują ,większość Krakowskich hoteli odmawia przyjęcia turystów z israela ,z prostego powodu : koszty sprzątania pokoi hotelowych przewyższały wpływy z wynajęcia !
co do jedwabnego nie znam szczegółów wiec sie nie wypowiadam ,ty zreszta też nie znasz prawdy więc nie powołuj się na to wydarzenie ,bez względu na wszystko i tak nie mam Twojego narodu zaco przepraszać .
znam zato inne fakty pochodzące z lubelszczyzny o zachowaniu twoich współbratyńców nie tylko w stosunku do Polaków ,ale i do współwyznawców
mowi Ci coś nazwa Majdanek ??? prosze cie nie ucz mnie HISTORII ,już jeden chciał mnie uczyć tylko nie pamietam jego nazwiska : rozenkranz czy kwasnieski ??
przepraszal zydow w imieniu Polaków zal.pl jak mawia moja córa
ja nie mam was zaco przepraszać i nigdy nie bede
może macie wiekszą siłe przebicia w mediach ,macie poparcie hameryki ,ale my jeszcze nie powiedzieliśmy ostatniego słowa
przejedz się na tereny zamojszczyzny i porozmawiaj ze starszymi ludzmi ,opowiedzą ci o wspolpracy twoich braci z ss ,z upa ..............
nie ucz mnie Historii ,bo nauczyciela miałem najlepszego ,mojego dziadka ............
chcesz poznać Prawdziwą Historie zapytaj ludzi ktorzy w tych czasach zyli ......
i nie siej propagandy o antysemitach ,gdy nie znasz genezy tego słowa .
powtarzam jeszcze raz Nie jestem antysemitą ,jestem ANTYzydem !!!!
jestem przeciwny postawie jaką prezentuje twoj naród
dlamnie i zamnie moim sąsiadem może być ufoludek z marsa , mam to gdzieś !!dopuki nie bedzie brużdził w moim ogródku ,grzeje mnie czy to zyd ,arab ,mongoł ,czy inna nacja
musi szanować Mnie i Mój Kraj !!!!!!!!!!!
ktokolwiek postepuje inaczej bedzie napiętnowany i tępiony przezemnie jak stonka zrzucona przez hameryke w 65 r

Troszke sie pomyliles w datach. - Stonke " zrzucono" w 1950r

powtarzam jeszcze raz Nie jestem antysemitą ,jestem ANTYzydem !!!!

To semantyka Jestes po prostu anty. Te wszystkie pseudohistoryczne dowody zaslyszane od dziadka historyka sa tylko opisane w skali mikro. A motywy jakimi sie ludzie kieruja w czasie wojny wydaja sie nieracjonalne obecnie. Bohaterowie byli po obu stronach tak jak i gnidy( szmalcownicy) reszta to stereotypy.

PS. Strix nigdzie nie napisala, ze jest Zydowka a jedynie, ze ma korzenie zydowskie. Zydostwo dziedziczy sie po matce wiec mysle, ze w tych 500 latach zdarzyly sie przypadki, ze kontynuatorem linii byl mezczyzna. Czy jest zydowka? Formalnie nie a jezeli sie nia czuje to jej sprawa.
Ktos w innym poscie napisal, ze jest 100% Polakiem - pewnie chcial powiedziec, ze sie nim czuje bo po najazdach Niemcow, Rosjan, Kozakow,Austryjakow, Szwedow mowic o 100% to naduzycie.

Swoja droga jakie ma znaczenie zawartosc procentowa" tej wlasciwej" krwi?
Czy majac 63% polskiej krwi 17% zydowskiej i 20 niemieckiej jestes tym lepszym?

Uwazam, ze takie hasla jak duma narodowa sa sztucznym tworem przez lata wpajanym i dlatego tak mocno zakotwiczonym w swiadomosci. W rzeczywistosci sa tak samo prawdziwe jak " czajniczek Russella". Rasizm, nacjonalzim, szowinizm - to wszystko bierze sie z indoktrynacji i powielania stereotypow co z kolei jest konsekwencja braku edukacji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
no dobra mędrki
a potrafi któryś dać definicję Polaka
znaczy się kto to jest Polak
może Leszek Miller
może Adam Mickiewicz z matki żydówki
oj polactwo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
crazy chris napisał:
strix
mam takie pytanie ?:
od czasu egiptu ,pare tysiecy lat temu, nadstawialiście ciała ,nie mieliście i nigdy nie bedziecie mieli czegoś takiego jak Duma Narodowa ,byliście i jesteście jak szarańcza ,wpadacie na pole kukurydzy zrzeracie co się da i odlatujecie ,tak jak większość z Polski w 39 r .........

Abstrahując trochę od tematu, to jakże ten opis przypomina nas, współczesnych Polaków robiących najazd na Wielką Brytanię, Norwegię, czy resztę świata
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
lingua franca
(strix)
Początkujący
crazy chris napisał:
strix
mam takie pytanie ?:

Nie musze się zastanawiać. To Zydzi a nie Hiszpanie czy Włosi stanowili w Polsce najliczniejszą mniejszość narodową przez 700 lat.

Żydzi mieli ogromny wkład w rozwój Polski, od nauki i kultury począwszy na ekonomii skończywszy. Może Ci się to podobać albo nie, ale taka jest prawda.

Slonimski, Tuwim, Gałczyński, Mickiewicz (matka była Żydówką), Jasienica, Leśmian, Polański, Rubinstein (nota bene propagator polskiej racji stanu!), Wat, Hoffman itp itd. ....

Kawały o blondynkach to zas kalka z Zachodu Pojawiły się w latach 90'tych.

Najlepsze jest to, że Wy, 100% Polacy podobno, a kaleczycie język polski tak, że włos się jeży na głowie. Prawda jest taka, że o polską kulturę i język jako dziedzictwo narodowe Polski troszczą się już bardziej osoby pochodzenia żydowskiego. Polacy-'antyżydzi' jak to sie określasz, nawet go dobrze nie znają

Ja nie żądam żadnych przeprosin. Chciałabym, żeby mnie nie obrażano.

Ten opis szaranczy bardziej pasuje do Polaków, którzy już sobie wyrobili na Żachodzie Europy opinię takich, co się wszędzie wpychają i słyną z chamstwa i rzucania sobie wzajemnie kłód pod nogi. Także hamuj się trochę, Waćpan, bozgodnie z Twoją logiką, Tobie tez powinni w Norwegii dac bilet w jedną stronę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
lingua franca
(strix)
Początkujący
crazy chris napisał:

nazwałem zydów brudasami dlatego że tak się zachowują ,większość Krakowskich hoteli odmawia przyjęcia turystów z israela ,z prostego powodu : koszty sprzątania pokoi hotelowych przewyższały wpływy z wynajęcia !

Krakowskie hotele narzekają tez na Niemców, Belgów, Francuzów, Skandynawów i Anglików. Ale to oczywiście Ciebie nie interesuje.

Wycieczki z Izraela są różne. Do Polski czesto jeżdżą ortodoksi, którzy, tak samo jak ortodoksi muzułmańscy uwazają sie za pępek świata i lepszych od innych. Ale nie można pisac, ze wszyscy turyści z Izraela tak sie zachwuja, bo to nie jest prawda.

I to jest prawda, że w Izraelu głosi się często (w pewnych kręgach) szkodliwą propagandę. W Polsce podobnie. Ale trudno, żeby cały naród odpowiadał za to, co kładzie ludziom do głowy grupka oszołomów.

Z resztą Polacy tez się zachwują jak świnie i to na taką skalę, że nie z hoteli ale z całych krajów (Holandia) chcą i ch z tego powodu wyrzucać. Czy Twoim zdaniem to tez świadczy rpzeciwko całemu narodowi?

co do jedwabnego nie znam szczegółów wiec sie nie wypowiadam ,ty zreszta też nie znasz prawdy więc nie powołuj się na to wydarzenie ,bez względu na wszystko i tak nie mam Twojego narodu zaco przepraszać .

Owszem, znam. Tak się składa, że źródła historyczne nie są tajne i wystarczy trochę czasu i ochoty i można wszystko na ten temat znaleźć.

Uczepiłeś się tych przeprosin jak rzep psiego ogona. Ja nie chcę żadnych przeprosin. Czy naprawdę uważasz, że miliony ludzi rozsianych po całym świecie przez 1000 lat to jest jeszcze naród i że wszyscy jakimś cudem prezentują w 100% jednogłośne stanowisko?

Nikt się Żydów nie pytał kiedy tworzono Izrael i wyobraź sobie, że są Żydzi, którym się to nie podobało i nie podoba. To Zachód chciał się uporać z wyrzutami sumienia po IIWŚ (za długo ignorowano Hitlera) i powstało panstwo żydowskie. Ankiety nikt wśród Żydów nie robił, co o tym sądzą i czy chcą tam mieszkać.

To się nazywa niedźwiedzia przysługa.

znam zato inne fakty pochodzące z lubelszczyzny o zachowaniu twoich współbratyńców nie tylko w stosunku do Polaków ,ale i do współwyznawców
mowi Ci coś nazwa Majdanek ???

www.majdanek.eu

Wszystko jest jak na dłoni.

prosze cie nie ucz mnie HISTORII ,już jeden chciał mnie uczyć

Cóż, póki co to historii usiłujesz nauczać Ty. Problem w tym, że Twoje źródła albo są niewiarygodne i nacechowane ideologicznie albo wcale nie są źródłami tylko opowieściami spod budki z piwem.

ja nie mam was zaco przepraszać i nigdy nie bede

A ktoś Cię zmusza czy prosi o to? Masz jakiś kompleks? Czy uważasz, że ja albo moja rodzina pisaliśmy do Kwacha, żeby przepraszał?

Nie, chociaż jak dalsza kuzynka po wojnie wróciła do swojego domu(jej mąż i dzieci zginęli w obozie), to usłyszała, że szkoda, ze jej naziści nie spalili, a w domu już mieszkała polska rodzina. I nie dość, że jej nie wpuścili, to ejszcze pobili i próbowali zgwałcić.

Takich historii są tysiące. Tyle, że w przeciwieństwie do Ciebie ja nie stosuję zasady odpowiezialności zbiorowej. I nie uważam, żeby cały naród miały być odpowiedzialny za bestialstwo iluś tam jego przedstawicieli.

I co miała kuzynka robić? Oczywiście, że pojechała do Izraela, bo w Polsce wszystko straciła. Nie jechała tam bynajmniej ze śpiewem na ustach.

To są fakty. Nikt nie chce do nich wracać, ale nie można ich zakłamywac, bo to się powtórzy.

może macie wiekszą siłe przebicia w mediach ,macie poparcie hameryki ,ale my jeszcze nie powiedzieliśmy ostatniego słowa

Siłę przebicia? Co Ty chrzanisz? Wierzysz w jakąs konspirację czy co?

Prawda jest taka, że, jak to obliczono bodajże na UJ, około 75% Polaków w jakimś momencie historycznym miało w swojej rodzinie, bliższej albo dalszej, Zyda albo Żydówkę. Po prostu ponad 700 lat współistnienia na tym samym terenie prowadzi do tego, że ludzie się integrują i zaczynają wchodzić w związki małżeńskie. Wbrew pozorom nie wszyscy Żydzi to religijni ortodoksi, chociaz o takich jest najgłosniej.

przejedz się na tereny zamojszczyzny i porozmawiaj ze starszymi ludzmi ,opowiedzą ci o wspolpracy twoich braci z ss ,z upa ..............

Chyba śnisz.

To wśród Polaków najwiecej było szmalcowników, bo tak zarabiali. Żydzi nawet jakby chcieli to nie mogliby współpracować z nazistami, bo byli rozstrzeliwani na miejscu, jak tylko się ujawnili.

Moze podaj jakiś link do tych rewelacji, bo jeśli sa prawdziwe, to powinieneś napisac do Minsiterstwa Edukacji Narodowej i postulowac zmiany w podręcznikach do historii.

nie ucz mnie Historii ,bo nauczyciela miałem najlepszego ,mojego dziadka ............
chcesz poznać Prawdziwą Historie zapytaj ludzi ktorzy w tych czasach zyli ......

Ha ha ha ha.

Jasne, po co czytać uznanych światowych historyków, skoro Twój dziadek wie WSZYSTKO. Sorry, ale się skompromitowałeś. Pogadamy, jak wyściubisz nos poza przedsionek własnej izby i poczytasz trochę źródeł historycznych.

I co, Twój dziadek też wydawał Żydów nazistom za kasę, a po wojnie rozpowiadał niestworzone rzeczy, żeby ukoić sumienie (no bo skoro się Żydom nalezało, to nie grzech ich wydawac, nie?)

To dość popularna postawa wśród pewnej części Polaków i wielu światowych historyków zwróciło na to uwagę. Polacy się po prostu wzbogacili na krzywdzie Zydów, bo tysiące omów i sklepów zmieniło właścicieli. Po wojnie nie chcieli tego oddawać Żydom i pojawiły się historie takie, jak ta autorstwa Twojego dziadka-fantasty.

Nota bene, wśród Polaków najwięcej jest tez Sprawiedliwych Wśród Narodów Świata i to pomimo faktu, iż Polska była jedynym krajem, gdzie za ukrywanie Żyda karano śmiercią całą rodzinę. Mimo to znaleźli się honorowi Polacy. Szkoda, że nikt z Twojej rodziny do nich nie należał, wnioskując z tego, co piszesz.

i zyd ,arab ,mongoł ,czy inna nacja
musi szanować Mnie i Mój Kraj !!!!!!!!!!!

Wzajemnie.

Na szacunek trzeba jednak zasłużyć, a Ty póki co robisz wszystko, żeby wzbudzić jedynie uśmiech politowania. Na szczeście w Polsce jest wielu wspaniałych, utalentowanych ludzi, wielu bohaterów i za to właśnie Polskę się szanuje na śwecie. Wypowiedzi takie jak Twoja jedynie to wrażenie psują.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Ktos w innym poscie napisal, ze jest 100% Polakiem - pewnie chcial powiedziec, ze sie nim czuje bo po najazdach Niemcow, Rosjan, Kozakow,Austryjakow, Szwedow mowic o 100% to naduzycie.

To ja to napisalam i stoje za tym w dalszym ciagu !
Niektorzy znaja dokladne dzieje swojej rodziny i nie musza "gdybac".

I moze dlatego, nie mam kompleksow wobec zydow i traktuje ich jak kazdych innyh.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok