crazy chris napisał:
nazwałem zydów brudasami dlatego że tak się zachowują ,większość Krakowskich hoteli odmawia przyjęcia turystów z israela ,z prostego powodu : koszty sprzątania pokoi hotelowych przewyższały wpływy z wynajęcia !
Krakowskie hotele narzekają tez na Niemców, Belgów, Francuzów, Skandynawów i Anglików. Ale to oczywiście Ciebie nie interesuje.
Wycieczki z Izraela są różne. Do Polski czesto jeżdżą ortodoksi, którzy, tak samo jak ortodoksi muzułmańscy uwazają sie za pępek świata i lepszych od innych. Ale nie można pisac, ze wszyscy turyści z Izraela tak sie zachwuja, bo to nie jest prawda.
I to jest prawda, że w Izraelu głosi się często (w pewnych kręgach) szkodliwą propagandę. W Polsce podobnie. Ale trudno, żeby cały naród odpowiadał za to, co kładzie ludziom do głowy grupka oszołomów.
Z resztą Polacy tez się zachwują jak świnie i to na taką skalę, że nie z hoteli ale z całych krajów (Holandia) chcą i ch z tego powodu wyrzucać. Czy Twoim zdaniem to tez świadczy rpzeciwko całemu narodowi?
co do jedwabnego nie znam szczegółów wiec sie nie wypowiadam ,ty zreszta też nie znasz prawdy więc nie powołuj się na to wydarzenie ,bez względu na wszystko i tak nie mam Twojego narodu zaco przepraszać .
Owszem, znam. Tak się składa, że źródła historyczne nie są tajne i wystarczy trochę czasu i ochoty i można wszystko na ten temat znaleźć.
Uczepiłeś się tych przeprosin jak rzep psiego ogona. Ja nie chcę żadnych przeprosin. Czy naprawdę uważasz, że miliony ludzi rozsianych po całym świecie przez 1000 lat to jest jeszcze naród i że wszyscy jakimś cudem prezentują w 100% jednogłośne stanowisko?
Nikt się Żydów nie pytał kiedy tworzono Izrael i wyobraź sobie, że są Żydzi, którym się to nie podobało i nie podoba. To Zachód chciał się uporać z wyrzutami sumienia po IIWŚ (za długo ignorowano Hitlera) i powstało panstwo żydowskie. Ankiety nikt wśród Żydów nie robił, co o tym sądzą i czy chcą tam mieszkać.
To się nazywa niedźwiedzia przysługa.
znam zato inne fakty pochodzące z lubelszczyzny o zachowaniu twoich współbratyńców nie tylko w stosunku do Polaków ,ale i do współwyznawców
mowi Ci coś nazwa Majdanek ???
www.majdanek.eu
Wszystko jest jak na dłoni.
prosze cie nie ucz mnie HISTORII ,już jeden chciał mnie uczyć
Cóż, póki co to historii usiłujesz nauczać Ty. Problem w tym, że Twoje źródła albo są niewiarygodne i nacechowane ideologicznie albo wcale nie są źródłami tylko opowieściami spod budki z piwem.
ja nie mam was zaco przepraszać i nigdy nie bede
A ktoś Cię zmusza czy prosi o to? Masz jakiś kompleks? Czy uważasz, że ja albo moja rodzina pisaliśmy do Kwacha, żeby przepraszał?
Nie, chociaż jak dalsza kuzynka po wojnie wróciła do swojego domu(jej mąż i dzieci zginęli w obozie), to usłyszała, że szkoda, ze jej naziści nie spalili, a w domu już mieszkała polska rodzina. I nie dość, że jej nie wpuścili, to ejszcze pobili i próbowali zgwałcić.
Takich historii są tysiące. Tyle, że w przeciwieństwie do Ciebie ja nie stosuję zasady odpowiezialności zbiorowej. I nie uważam, żeby cały naród miały być odpowiedzialny za bestialstwo iluś tam jego przedstawicieli.
I co miała kuzynka robić? Oczywiście, że pojechała do Izraela, bo w Polsce wszystko straciła. Nie jechała tam bynajmniej ze śpiewem na ustach.
To są fakty. Nikt nie chce do nich wracać, ale nie można ich zakłamywac, bo to się powtórzy.
może macie wiekszą siłe przebicia w mediach ,macie poparcie hameryki ,ale my jeszcze nie powiedzieliśmy ostatniego słowa
Siłę przebicia? Co Ty chrzanisz? Wierzysz w jakąs konspirację czy co?
Prawda jest taka, że, jak to obliczono bodajże na UJ, około 75% Polaków w jakimś momencie historycznym miało w swojej rodzinie, bliższej albo dalszej, Zyda albo Żydówkę. Po prostu ponad 700 lat współistnienia na tym samym terenie prowadzi do tego, że ludzie się integrują i zaczynają wchodzić w związki małżeńskie. Wbrew pozorom nie wszyscy Żydzi to religijni ortodoksi, chociaz o takich jest najgłosniej.
przejedz się na tereny zamojszczyzny i porozmawiaj ze starszymi ludzmi ,opowiedzą ci o wspolpracy twoich braci z ss ,z upa ..............
Chyba śnisz.
To wśród Polaków najwiecej było szmalcowników, bo tak zarabiali. Żydzi nawet jakby chcieli to nie mogliby współpracować z nazistami, bo byli rozstrzeliwani na miejscu, jak tylko się ujawnili.
Moze podaj jakiś link do tych rewelacji, bo jeśli sa prawdziwe, to powinieneś napisac do Minsiterstwa Edukacji Narodowej i postulowac zmiany w podręcznikach do historii.
nie ucz mnie Historii ,bo nauczyciela miałem najlepszego ,mojego dziadka ............
chcesz poznać Prawdziwą Historie zapytaj ludzi ktorzy w tych czasach zyli ......
Ha ha ha ha.
Jasne, po co czytać uznanych światowych historyków, skoro Twój dziadek wie WSZYSTKO. Sorry, ale się skompromitowałeś. Pogadamy, jak wyściubisz nos poza przedsionek własnej izby i poczytasz trochę źródeł historycznych.
I co, Twój dziadek też wydawał Żydów nazistom za kasę, a po wojnie rozpowiadał niestworzone rzeczy, żeby ukoić sumienie (no bo skoro się Żydom nalezało, to nie grzech ich wydawac, nie?)
To dość popularna postawa wśród pewnej części Polaków i wielu światowych historyków zwróciło na to uwagę. Polacy się po prostu wzbogacili na krzywdzie Zydów, bo tysiące omów i sklepów zmieniło właścicieli. Po wojnie nie chcieli tego oddawać Żydom i pojawiły się historie takie, jak ta autorstwa Twojego dziadka-fantasty.
Nota bene, wśród Polaków najwięcej jest tez Sprawiedliwych Wśród Narodów Świata i to pomimo faktu, iż Polska była jedynym krajem, gdzie za ukrywanie Żyda karano śmiercią całą rodzinę. Mimo to znaleźli się honorowi Polacy. Szkoda, że nikt z Twojej rodziny do nich nie należał, wnioskując z tego, co piszesz.
i zyd ,arab ,mongoł ,czy inna nacja
musi szanować Mnie i Mój Kraj !!!!!!!!!!!
Wzajemnie.
Na szacunek trzeba jednak zasłużyć, a Ty póki co robisz wszystko, żeby wzbudzić jedynie uśmiech politowania. Na szczeście w Polsce jest wielu wspaniałych, utalentowanych ludzi, wielu bohaterów i za to właśnie Polskę się szanuje na śwecie. Wypowiedzi takie jak Twoja jedynie to wrażenie psują.