Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
deb M (3538 niezalogowanych)
339 Postów
Krzysztof Adamek
(crazy chris)
Stały Bywalec
gama28 napisał:
Jak możecie pisać takie rzeczy będąc Polakami w Norwegii??? Podążając za waszym tokiem rozumowania: Norwegia dla Norwegów, Polska dla Polaków! Ciekawe kiedy Norwedzy się ockną... i podziękują Polakom! "Co człowiek sieje to i żąć będzie"! Całe zło jakie siejemy wraca do nas, to samo dobro! I grunt, to patrzeć na siebie, a nie na innych!
i tu się z Tobą zgadzam w 100000 %
dziś zydzi zbierają zniwa swojej nienawiści do całego świata
myśleli ze sa pempkiem swiata
to oni wysyłają wojska na wojny w imie wolności
a tak naprawde to w imie ich interesów
czy ktoś chce wprowadzić demokracje w POGODOGO ?? nie !! bo tam niema ropy ,tam niema interesu
Libia ,Irak ,Iran ,Afganistan etc itp tam jest Ropa tam jest Interes
Amerykanie-zydzi hamerykańscy to Jedyni i Najwieksi Teroryści świata !!!!!!!!!
i nie wazne czy jesteś Polakiem w Norwegi ,czy Wenezuelczykiem w Nowej Zelandii
jeśli masz Otwarte Oczy to widzisz zło tego świata ,a tym złem są Żydzi i ich dażenie
do podporządkowania sobie świata ,oni mordowanie mają w swojej naturze ,juz 2000 lat temu zamordowali jednego ze swoich,takie zachowanie powielają po dziś dzień .......
gama28 WAKE UP
czego Tobie i inny życze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
gama28 napisał:
Polska dla Polaków!!
to nie takie proste jakby się wydawało
Polska - to rozumiem, że obecne terytorium Najjaśniejszej Pomrocznej
Polak - przedstawiciel jednego ze szczepów słowiańskich, wyznania rzymskokatolickiego
no i niby dlaczego to nie takie proste
otóż ziemie tzw Polski to bardzo długo należały do Prusów, Jaćwingów, Niemców, Słowian prawosławnych
obecnie tzw Polak, to nic innego jak kilka z plemion ukraińskich znad Prypeci, które na przełomie wieku VII i VIII zaczęły leźć na zachód
głównie to Schizma Wschodnia podzieliła w zasadzie jeden naród na Polaków i Ukraińców. Polak to nic innego, jak Ukrainiec na emigracji(tak mi powiedział gość po historii na UW)

żydzi na ziemiach tzw Polski przebywają ponad 700 lat
tzw obecnie Polacy, na przeważającym obszarze Pomrocznej przebywają znacznie krócej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
gama28 napisał:
Polska dla Polaków!!
to nie takie proste jakby się wydawało
Polska - to rozumiem, że obecne terytorium Najjaśniejszej Pomrocznej
Polak - przedstawiciel jednego ze szczepów słowiańskich, wyznania rzymskokatolickiego
no i niby dlaczego to nie takie proste
otóż ziemie tzw Polski to bardzo długo należały do Prusów, Jaćwingów, Niemców, Słowian prawosławnych
obecnie tzw Polak, to nic innego jak kilka z plemion ukraińskich znad Prypeci, które na przełomie wieku VII i VIII zaczęły leźć na zachód
głównie to Schizma Wschodnia podzieliła w zasadzie jeden naród na Polaków i Ukraińców. Polak to nic innego, jak Ukrainiec na emigracji(tak mi powiedział gość po historii na UW)

żydzi na ziemiach tzw Polski przebywają ponad 700 lat
tzw obecnie Polacy, na przeważającym obszarze Pomrocznej przebywają znacznie krócej

Przepraszam bardzo, ale ja jestem w 100% Polką, a katoliczką nigdy nie byłam, nie jestem i nie będę, moi rodzice i dziadkowie też!
PS. "Uwielbiam" teksty brutalnie wyrwane z kontekstu!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
crazy chris napisał:
gama28 napisał:
Jak możecie pisać takie rzeczy będąc Polakami w Norwegii??? Podążając za waszym tokiem rozumowania: Norwegia dla Norwegów, Polska dla Polaków! Ciekawe kiedy Norwedzy się ockną... i podziękują Polakom! "Co człowiek sieje to i żąć będzie"! Całe zło jakie siejemy wraca do nas, to samo dobro! I grunt, to patrzeć na siebie, a nie na innych!
i tu się z Tobą zgadzam w 100000 %
dziś zydzi zbierają zniwa swojej nienawiści do całego świata
myśleli ze sa pempkiem swiata
to oni wysyłają wojska na wojny w imie wolności
a tak naprawde to w imie ich interesów
czy ktoś chce wprowadzić demokracje w POGODOGO ?? nie !! bo tam niema ropy ,tam niema interesu
Libia ,Irak ,Iran ,Afganistan etc itp tam jest Ropa tam jest Interes
Amerykanie-zydzi hamerykańscy to Jedyni i Najwieksi Teroryści świata !!!!!!!!!
i nie wazne czy jesteś Polakiem w Norwegi ,czy Wenezuelczykiem w Nowej Zelandii
jeśli masz Otwarte Oczy to widzisz zło tego świata ,a tym złem są Żydzi i ich dażenie
do podporządkowania sobie świata ,oni mordowanie mają w swojej naturze ,juz 2000 lat temu zamordowali jednego ze swoich,takie zachowanie powielają po dziś dzień .......
gama28 WAKE UP
czego Tobie i inny życze

Kto czytał Biblię, ten wie, jaka jest historia i dlaczego Żydzi ściągnęli na siebie przekleństwo.
Niemniej crazy chris radziłabym raczej tobie przebudzenie się, bo żyjesz w swojej złości na Żydów, reszta w złości na Muzułmanów, a ten jad robi krzywdę tylko tobie. Jeśli ktoś nadepnął ci na odcisk, to załatw to z nim sam na sam. Ja takiej ogólnej nienawiści do jakoś grup społecznych, religijnych itp nie rozumiem, bo człowieka trzeba traktować indywidualnie! Chcesz coś zmienić? Startuj do Sejmu polskiego lub jakiegokolwiek innego i tam oddaj swój głos, bo to co tu robisz to zwykłe opluwanie za jakieś historyczne przewinienia. Chcesz być oceniany przez pryzmat tego, co zrobił np. twój dziadek, pradziadek??? Ja nie, dlatego w swoim życiu przerywam łańcuch nienawiści, tyle mogę zrobić. Póki co działa, rozsiewam tyle dobroci ile się da i na razie zawsze wraca Tobie też to doradzam, choć możesz oczywiście zrobić ze swoim życiem co tylko chcesz. Niektórzy przecież lubią kąpać się w błocie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
144 Posty

(koalski)
Stały Bywalec
gama28 napisał:
Kto czytał Biblię, ten wie, jaka jest historia i dlaczego Żydzi ściągnęli na siebie przekleństwo.
Niemniej crazy chris radziłabym raczej tobie przebudzenie się, bo żyjesz w swojej złości na Żydów, reszta w złości na Muzułmanów, a ten jad robi krzywdę tylko tobie. Jeśli ktoś nadepnął ci na odcisk, to załatw to z nim sam na sam. Ja takiej ogólnej nienawiści do jakoś grup społecznych, religijnych itp nie rozumiem, bo człowieka trzeba traktować indywidualnie! Chcesz coś zmienić? Startuj do Sejmu polskiego lub jakiegokolwiek innego i tam oddaj swój głos, bo to co tu robisz to zwykłe opluwanie za jakieś historyczne przewinienia. Chcesz być oceniany przez pryzmat tego, co zrobił np. twój dziadek, pradziadek??? Ja nie, dlatego w swoim życiu przerywam łańcuch nienawiści, tyle mogę zrobić. Póki co działa, rozsiewam tyle dobroci ile się da i na razie zawsze wraca Tobie też to doradzam, choć możesz oczywiście zrobić ze swoim życiem co tylko chcesz. Niektórzy przecież lubią kąpać się w błocie

Też skromnie uważam, że całe zło tego świata leży po prostu w głowie /postrzegającego/, no ale co ja się będę wpieprzał z rewelacjami takowemi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
gama28 napisał:

Przepraszam bardzo, ale ja jestem w 100% Polką, a katoliczką nigdy nie byłam, nie jestem i nie będę, moi rodzice i dziadkowie też!
PS. "Uwielbiam" teksty brutalnie wyrwane z kontekstu!

a pradziadkowie?
a czy Żyd zamieszkały od 700 lat w Polsce jest Polakiem

P.S.
przypominam, że jest ogromna różnica pomiędzy Żydem, a żydem
dla ślepych to pomiędzy pisanym małym, a dużym " ż "

no dobra, to za trudne
Żyd to narodowość
żyd to wyznanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
To wszystko jest bez znaczenia. Przed nami byly dinozaury po nas beda inne gatunki. Wedlug futurologow po zagladzie czlowieka, ktora niechybnie nadejdzie powstana nowe gatunki.
Juz 10000 lat poznej nie pozostanie, po czlowieku zaden slad. Prawdopodobnie jedyna budowla ktora bedzie jeszcze rozpoznawalna bedzie Mount Rushmor. Ale i on w koncu ulegnie deszczom. Sygnal wyslany w kosmos z cyfrowym zapisem naszej cywilizacji doleci w formie umozliwiajacej odczytanie najwyzej 2 lata swietlne. Nie osiagnie wiec nawet najblizszej gwiazdy, nie mowiac o innych galaktykach.

Jest o co kruszyc kopie? Nie zostanie po nas NIC! Zadne nosniki z danymi. LIteratura, sztuka. filozofia...

Tekst " chcialbym cos po sobie zostawic " w tym kontekscie nie ma sensu.
Czarny, bialy, zolty, - zyd, arab, katolik. To wszystko bez znaczenia
Warto sie pieklic zamiast cieszyc tym krotkim czasem ktory pozostal?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
i gosia zamknela forumnorwegia net
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
144 Posty

(koalski)
Stały Bywalec
patim napisał:

To a propos tematu?

Ps. a skąd wiesz? Ostatnio było tak parę razy, że się strona nie wyświetlała. Może i tym razem tak jest, a może jednak...

No cóż...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
patim napisał:
no tak
ale czy można się dziwić
jeśli cała elita jest na mojanorwegia.pl