Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3749 niezalogowanych)
38 Postów

(Haniia)
Nowicjusz
Witaj Hilton)) to nie o mnie chodzi ja jestem zatrudniona legalnie ,mam pelne swiadczenia wszystko jest tak jak powinno byc )Ale na poczatku oczywiscie pracowalam tak i szkoda mi dziewczyn ktore sa wykorzystywane i to w sposob perfidny.Moze teraz to ukroci samowolke jaka istnieje.Tobie rowniez zycze powodzenia i serdecznie pozdrawiam)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów

(Haniia)
Nowicjusz
Skopiowal i madrala)))
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Haniia napisał:
Skopiowal i madrala)))
...JEDNAK JEMU , CHCIAŁO SIĘ TO ZROBIĆ ... /poszukał i zamieścił/

A Ty ...jak większość ... muchy w nosie... i nic ponad to ... trzeba było samej poszukać i zamieścić ku uwadze innym.
Przecież piszesz , że pracujesz w tej branży legalnie ... ,
to powinnaś znać wszystkie przepisy na bieżąco .../ chociażby pobieżnie /

"Powiatowy"... natomiast zrobił dużo więcej , ponieważ to nie jest przecież ...Jego zawodowa branża ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
pani Haniia niech się cieszy że w ogóle chciało się mi to zamieścić

bo coś czuję że pani to nawet nie ma zielonego pojęcia o czym mowa i gdzie tego szukać

to faktycznie nie mija branża Gabriel --- jakbyś zgadł

ale wiesz następnym razem tego nie zrobię

jak to mówią -- nie dogodzisz nikomu nawet jak chcesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
dodam jeszcze że to tylko część jednej wielkiej ustawy , której nie chciało mi się czytać w całości -- dlatego wiadomo najważniejszy jest czas pracy i płacy
i to skopiowałem

a kto sobie chce poczytać więcej na ten temat to niech sobie znajdzie teraz ,

znowu zrobię się dobrym sk//urwe/synem i nie podam linka ani nie skopiuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
powiem ci Gabriel na marginesie że niektórych zabolało chyba że podałem publicznie taryfy , ponieważ zaraz potem poleciało mi kilka ,,oklasków,,

je//bie mnie to -- czuję jednak że zrobili to ci cali biznesmeni z firm jednoosobowych co ściągają polaków do roboty do Norwegii

czasami nie miło jest komuś czytać , a jeszcze bardziej żeby ktoś tego nie przeczytał -- za co się pracuje

bo niektórzy jadą tu na stawkach nie wiadomo skąd wyciągniętych , a pracodawcy płacą tak jak im pasuje

teraz przynajmniej będzie jakaś podstawa -- w końcu w tej nieszczęsnej branży
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
jola zaborna
(jola11111)
Wiking
Faktycznie Powiatowy sie wysililes kopiowaniem tego ze strony Lovdata.no .Co tam pisze to ja wiem,jest o 1,17maja ktorego my rowniez nie mamy,oraz o sobotach i niedzielach .U nas odpowied na zadane pytanie jest taka"1,17 pracodawca niema obowiazku placenia ,a w sobote do pracy nikt ci na sile nie kaze isc tylko sie ciebie pyta czy przyjdziesz" Najlepjej bedzie zadzwonic i samemu sie dowiedziec .Bo z Twoich dosrywanych odp.nic sie czlowiek niedowie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
właśnie że wklejony artykuł nie jest z Lovdata czy tam jak sobie chcesz pani jola1111 mądralińska

otóż chodzi o to że powstała stawka minimalna w branży sprzątającej , bo jak do taj pory nie było to w jakiś sposób zatwierdzone

a od pani bije ciemnota i nie zrozumienie sytuacji , co się kogo pyta? i gdzie kto dzwoni ??? żeby co w sobotę , niedzielę i jakieś tam inne święto przyjść do roboty ??

otóż teraz wiadomo za co się płaci i za ile , a nie że pracodawca łaskę robi że ty np. pójdziesz do roboty czy nie hahahahha

rozśmiesza mnie twoja wypowiedź i tyle

wiem że nie masz pojęcia , ale przynajmniej nie pisz że ktoś nie ma

bo ja chociaż dodałem co trzeba , a od kilkunastu godzin nikt więcej niczego konkretnego nie dodał w tej sprawie też

a na pewno nie była to pani

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Ciekawa dyskusja - kto mądrzejszy i sprytniejszy.

Pod artykułem jest link na który wystarczy kliknąć i czytać w oryginale. Jeżeli powiatowy tego nie zauważył i męczył się dla rodaków aby wkleić fragment ustawy to nie widzę tu żadnych przejawów inteligencji.

Mam tylko nadzieję że przynajmniej część ze sprzątających w Norwegii skorzysta z tego przepisu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
a i zapomniałem pani jola11111

słowo ,, pyta,, to brzydkie słowo

ja tam bym wolał żeby pracodawca się mnie nie ,, pytał ,,

tylko wolę taki sprawy mieć uregulowane w kontrakcie czarno na białym , jeżeli dochodzi do sytuacji że pracuje się w soboty czy niedziele i ew. święta

a jeżeli pani jola11111 nie grzeszy swą wiedzą to pracodawca niestety ale się ,,pyta,,

a pani jola11111 oczywiście wiatr we włosach , szmata w lewej ręce i leci do roboty w sobotę nie wiedząc że może dostać 50% więcej do swojej stawki za to tylko że robi w sobotę

no i kto tu jest mądry ???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok