KRISOL666 napisał:
Nie ma co czarować , są sporadyczne jednostki które bezgranicznie kochaja Norwegie może 1% tutaj przybyłych , a moim zdanie to ludzie którzy wychwalaja norwegie ,bo nie powiodło im się w Polsce , nie tyle materialnie , ale poprostu sobie nie radzili i teraz wylewają bezsensowne wywody jaka to Polska straszna , ale nieważne ...reszta czyli ok 95% to ludzie którzy pracuja tutaj w Norge dopuki będą z tego mieli dobra kase , ale jak tylko coś się tutaj wysypie z gospodarką , to nawet tygodnia tutaj nie będą
jest jeszcze mały procencik % ludzi którzy mieli problemy z wymiarem sprawiedliwości w Polsce i mieszkaja teraz w "cudownej Norwegii
, ale to odrębny temat
tak na marginesie dla przykładu jak norwegowie często się pytają w swoich standartowych pytaniach obok pogody i jak się masz
czy powodzi się Tobie w i czy zamierzasz się przeprowadzić do Norwegii , i moja odp. brzmi ,że NIE!!!! ja tutaj tylko jestem dla lepiej płatnej pracy , to nie rozumieja tego , takze o czym tutaj mówić...traktuja nas jak ciemnoskurych sądzac ,że nie mamy do czego wracać , ale widocznie niktóre osoby naszych obywateli sieją taką bezsensowną propagande ,i poźniej traktują nas jak kolegów z np. Somali myślac ,że to dla nas wybawienie ta Norkownia i ,że nie mamy do czego wracać .....Apel nie wstydzmy się POLSKI , bo Norwegowie mogą nam tylko pozazdrościć ,Historii , Kultury ...i wile innych , my tylko im możemy zazdrościć Ropy , ale i tak ona się skończy niebawem także luzik
Bardzo pięknie to wszystko brzmi........ tylko wytłumacz tym Norwegom jakim kosztem i ile ludzkich cierpień na to wszystko musiało pracować i oddać swoje lub swoich najbliższych życie.
Ile my jako naród musieliśmy przejść i poświęcić......... a czego oni i tak nie rozumieją.
Tylko czy ty to potrafisz? .....Bo jak widzę to ty sam tego nie rozumiesz. I co naiważniejsze ....... wytłumacz im dlaczego mogą nam pozazdrościć tego z czego jesteśmy,a może możemy być dumni dopiero po KILKUSET LUB KILKUDZIESIĘCIU LATACH .
Kiedy ci co tą naszą dumę stworzyli ........ w proch się już obracają lub wiatr dawno te prochy rozwiał