Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Barnevernet przyrównane do Hitlerjugend? Polski konsulat w centrum skandalu w Norwegii. - Norwegia

Czytali temat:
Danuta E Stefan Każmierczak KEJTI24 K Krzysztof Poważny (8974 niezalogowanych)
1635 Postów
Maniak
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Barnevernet przyrównane do Hitlerjugend? Polski konsulat w centrum skandalu w Norwegii.
jak zwykle polska amba-sada i konsul robi NIC, i za te nic pobiera pensyjke, nauczyli sie wkladac palec w dupe norwega tak gleboko, ze juz ich calych ta dupa wchlonela. Kolejny raz mowie, NIEROBY DO PRACY ! mam nadzieje, ze przeczyta to jakis tluk z ambasady....

a co do samej sprawy- kazdy kij ma dwa konce, musialo byc cos nie tak skoro rodzice dostali rok wczesniej ostrzezenie...tutaj nie dzieje sie nic bez przyczyny...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
moze i jakas przyczyna byla,tylko czy na tyle podstawna zeby zabrac dziecko nikogo o tym nie informujac.....wlasnie to jest uprowadzenie,tyle ze przez panstwowa instytucje.puki co sa jej rodzicami nikt im tych praw nie odebral.nie otrzymali zadnej decyzji powidomienia,wiec zabrali tylko swoje dziecko,gdzie tu przestepstwo.?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marcin Kaszuba
(Geronimo)
Wiking
Zgadzam się z wami, jednak nie sądzę żeby było tak kryształowo ze strony rodziców. Nie mniej jednak urzędnicy zachowali się jak gestapo. W polskiej TV był wywiad z rodzicami, dziewczynka była smutna bo babcia jest umierająca i matka często była w Polsce.
A tak po naszemu: to i tak mają szczęście te wikingi że im ojciec dziecka łbów nie porozwalał. Hej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
nie wiem po co się ciągnie wątek jeśli się nie ma wiedzy na ten temat ....to są tylko wynurzenia ludzi którzy nie mają pojęcia co się działo w tej rodzinie........ a tak pozatym obserwując co się dzieje w Najjaśniejszej Pomrocznej to uważam że czasami zawczesne interwencje są lepsze niż pózniejsze sprawy o zamordowanie dziecka , pobicie itp.itd....a takich spraw jest wiele.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marcin Kaszuba
(Geronimo)
Wiking
Masz racje "Psie gończy" sprawa interesuje wielu, ponieważ wielu z nas ma dzieci, ja też. Na pewno poza rodzicami i instytucją nikt nie zna lepiej sprawy. Ja osobiście nie wierzę żeby przyczyną była tylko osowiałość dziewczynki i smutek. Jednak rozumiem racje rodziców, tym bardziej, że my Polacy inaczej postrzegamy wychowanie dzieci niż Norwegowie, ale jak zobaczyłem w TV jak ta mała ściska ojca to sam bym nakopał tym urzędnikom.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Geronimo napisał:
dziewczynka była smutna bo babcia jest umierająca i matka często była w Polsce.

mógł jej też piesek, albo kotek wpaść pod samochód
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
jas cym
(mirekbanka)
Wiking
BIZI-5 ZA WSPANIAŁĄ WYPOWIEDZ;D
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(tomek1)
Wiking
Pan Pedzich stara sie byc neutralny , czyli mial wszystko w d... jak zwykle w naszej ambasadzie,a pomoc formalna to ulotka z numerami prawnikow i tlumaczy, ot sie narobil,gdyby nie wykradli dzieciaka to moze juz by malej nie zobaczyli,mysle ze lepiej w polsce niech zdecyduja czy im ja zabrac czy nie,nie wierze w kompetencje norweskich urzednikow ,to sa zwyczajne gamonie,wystarczy zajsc do nav ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
tomek -100%racji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Nowicjusz
Powiem jedno tyle co słyszałem to jest taka rodzina gdzie chłop pracował a kobieta jeździła po chłopach dlatego nie mieli czasu sie zając córeczką a jak komuna im odebrała im dziewczynkę to oczka otworzyli pozdrawiam Vestvold
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok