nie chodzi o dume i twoje nawrocenie a troche objetywizmu,wkurzaja mnie polacy ktorzy sa tu pol roku,piec slow po norwesku ale po polski to juz nie bardzo i wogole to polska to dla nich taki oblesny kraj,wszystko co norge jest super a co pl to wielkie G...tylko co oni robia na tej stronie, pierwszy zakup w norge to auto na 200 rat i niewazne ze mieszkaja w ciemnej zawilgoconej piwnicy,czesto z dzieckiem,wazne zeby bylo czym sie w pl,w rodzinnej wsi pokazac,znam takich
dumny to moze za duzo ,ale nie wstydze sie ze jestem polakiem a szczegolnie na tle norwegow,nie mam kompleksu z racji bycia polakiem,owszem wiele wkurza mnie w pl ale nigdy tu nie napisalem ze pl to raj bo gdyby tak bylo nie byloby mnie tu,ale norge rajem tez nie jest chca uchodzic za swiatlych tolerancyjnych uczciwych itd..a czy tacy sa naprawde?NIE nie sa, jedynie nas toleruja bo ten kraj bez emigrantow nie jest w stanie funkcjonowac tak jak funkcjonuje ,wieki izolacji zrobily swoje .i tu i tu sa wady i sa zalety,jako ludzie nie sa od nas w niczym lepsi a czesto gorsi....zapytaj norwega dlaczego jest dumny ze swojego kraju...i napisz tutaj co ci odpowiedzial,powodzenia