Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1708 niezalogowanych)
25 Postów
G K
(Grzech)
Wiking
jasta102 napisał:
Grzech napisał:
Ja tam wole zeby Polak czy Litwin skubnal mi portfel niz ktorys z chlopcow "non-western" dobieral mi sie do tylka
ciekawi mnie czy ty siebie to zaliczasz do western
bo w norweskich mediach jak już mowa o złodziejach, czy pijanych przestępcach z Polski to zawsze mówią o emigrantach ze wschodniej Europy
wy mongoły..... co wam do głowy przychodzi aby się z zachodem porównywać??
przypomniało mi się, jak to trzeba było w USA wpisywać rasę w różnych formularzach, i analfabety z Polski szukali gdzie to jest ta ich BIAŁA. za cholerę im nie można było przetłumaczyć , że są tylko
CAUCASIAN

Nie bylem w juesej, nie jestem poliglota jak Ty, wiec nie zaliczam sie do "westernow", za to wiem ze "caucasian" to umowne oznaczenie ludzi o jasnym kolorze skory i w tych Twoich czesto przytaczanych i uwielbianych stanach dotyczy, niestety, podoba Ci sie to czy nie rowniez Polakow
Oczywiscie nie wiesz ze termin ten, zalozony przez "medykow" jest zastepowany przez termin "European" i niestety, tez bedzie dotyczyl Polakow

Alez masz kompleksy co do swojego pochodzenia, roznych typow spotkalem ale Ty bijesz wszystkich na glowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów

(Veileder)
Nowicjusz
jasta102 napisał:
Grzech napisał:
Ja tam wole zeby Polak czy Litwin skubnal mi portfel niz ktorys z chlopcow "non-western" dobieral mi sie do tylka
ciekawi mnie czy ty siebie to zaliczasz do western
bo w norweskich mediach jak już mowa o złodziejach, czy pijanych przestępcach z Polski to zawsze mówią o emigrantach ze wschodniej Europy
wy mongoły..... co wam do głowy przychodzi aby się z zachodem porównywać??
przypomniało mi się, jak to trzeba było w USA wpisywać rasę w różnych formularzach, i analfabety z Polski szukali gdzie to jest ta ich BIAŁA. za cholerę im nie można było przetłumaczyć , że są tylko
CAUCASIAN

Jasta, WASP tez jest Caucasian
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Veileder napisał:

Jasta, WASP tez jest Caucasian

ale oprócz tego jest anglo, saxo i protestantem i dopiero wtedy może być western
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów

(Veileder)
Nowicjusz
Grzech napisał:
O gejow sie nie martwie, w Norwegii maja swoje prawa, jak narazie.

A jak porownasz w takim razie prawa (lub brak praw) kobiet w wielu panstwach muzulmanskich do praw kobiet w wielu denominacjach chrzescijanskich, i w tym przypadku panstwo tez nie moze oskarzyc danej wspolnoty o dyskryminacje z uwagi na plec, z uwagii wlasnie na wolnosc religii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
G K
(Grzech)
Wiking
Panstwo pewnie nie ma mocy oskarzenia wspolnoty ale kobieta z ktoregokolwiek odlamu chrzescijanstwa moze bez problemow dochodzic swoich praw w sadach swieckich i to wg prawa ogolnie obowiazujacego obywateli a nie jak w przypadku sadow szariackich w np GB gdzie one decyduja wg prawa szariatu, co z automatu stawia kobiete na przegranej pozycji.

panstwo ktore uwaza sie za tolerancyjne i demokratyczne powinno wspierac te kobiety (zwlaszcza ze ci u wladzy wiedza jaka pozycje ma kobieta w islamie) a nie skazywac z powodu wyznawanej wiary w imie politycznej poprawnosci

Najgorzej jest ze te pseudo swieckie instytucje, zamiast pomagac, to ze strachu przed posadzeniem o islamofobie,faszyzm, rasizm czy inne modne ostatnio zastraszajace hasla, szkodza zamiast pomagac co np widac po uniewinnieniu meza znecajacego sie nad zona bo wg uzasadnienia SWIECKIEJ sedziny "maz mial do tego prawo poniewaz jego religia islam zezwala mu karac nieposluszna zone" chyba nie trzeba wyjasniac kto decyduje kiedy zona jest nieposluszna. Ja w tym nie widze zadnej rownosci, wolnosci czy demokracji, co najwyzej przerazonych kastratow ktorzy w imie populistycznych hasel zaprzeczaja sami sobie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Krzysztof .
(blitz)
Wiking
Veileder napisał:
To pisz wyraznie, ze jestes rasista, a nie generalnie przeciwko instytucji azylu: "Biali azylanci OK, ciemni azylanci won!"

Co do statystyk, poczytaj sobie jaki procent w norweskich wiezieniach stanowia (biali) Polacy i (biali) Litwini.

Jesli mialbym okreslic moje poglady to uzylbym sformulowania white supremacist. Uwazam ze biala rasa jest doskonalsza od innych i dlatego nie powinna sie mieszac z innymi gorszymi od siebie.

Jak masz jakies ciekawe statystyki to sie nimi pochwal.

Teraz ja ci moge podac moje: en.wikipedia.org/wiki/Incarceration_in_the_United_States
W skrocie Biali w USA stanowia ocenie 80% spoleczenstwa, czarni 13%. Bialych siedzi w wiezieniu 693 tys., czarnych 841 tys. Wniosek z tego taki przestepczosc wsrod czarnych jest 8-krotnie wyzsza niz u bialych.

Jesli przeprowadzic takie badania w Norwegii to wyjdzie jeszcze bardziej na niekorzyc czarnych.

Veileder jak ci sie tak zle zyje w Norwegii dlatego, ze jest tam za malo imigrantow a Afryki to sie przeprowadz do Szwecji, Angli czy Francji do jakiegos miasta gdzie 80% mieszkancow to owi
imigranci. Dla takiego lewaka jak ty to powinien byc wtedy istny raj na ziemi. Tylko nie zmuszaj innych zeby zaakceptowali ze trzeba jeszcze wiecej tej choloty sprowadzic do Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów

(Veileder)
Nowicjusz
1. White supremacy jest to jedynie eufemizm rasizmu.
2. Przyczyn nadreprezentacji czarnych w wiezieniach USA jest wiele, ale socjopolityka nie jest chyba twoja mocna strona. Poczytaj jaki procent wszystkich mieszkancow Norwegii stanowia Polacy, a jaki procent wiezniow jest narodowosci polskiej. Jak to wyjasnisz?
3. Z lewactwem bardzo zle trafiles, jestem czlonkiem FrP... Typowo polskie myslenie: jezeli ktos ma obiekcje co do Kosciola, musi byc lewakiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Mateus Z.
(Mathiasso007)
Nowicjusz
w koncu bedzie ich mniej Jestem za tym zeby tych nierobow odsylac najlepiej spowrotem! Nieroby i tyle!! (Darmozjady)

Oby tak dalej Norge! Gratulerer!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
Mathias dzięki temu co nad nami nie Ty decydujesz o tym...... Zapomnieliście jak polacy w latach 80-tych masowo prosili o azyl i ochronę.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów

(Veileder)
Nowicjusz
Mathiasso007 napisał:
w koncu bedzie ich mniej Jestem za tym zeby tych nierobow odsylac najlepiej spowrotem! Nieroby i tyle!! (Darmozjady)

Oby tak dalej Norge! Gratulerer!!!

A w jakim kraju lezy "spowrotem"? Chcialbym wiedziec, gdzie ich odeslac..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok