Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1709 niezalogowanych)
25 Postów
G K
(Grzech)
Wiking
Jeden przypadek zwyrodnialcow na przestrzeni ilu lat? dziesieciu? Jak sie to ma do pozostalych gwaltow?

Alez ja nie jestem za calkowitym zamknieciem granic, chodzi o to zeby nie dochodzilo do absurdow w stylu, wysylamy wojsko ktore obala dyktature, po zmianie wladzy ludzie wspierajacy dyktatora sa "przesladowani" wiec udzielamy im azylu bo przeciez maja "przej...ne" w swoim kraju albo co smieszniejsze przyjmujemy kazdego muzulmanina z np Pakistanu bo "katole" ich tam przesladuja za wiare, to juz jest paranoja. Krekar i calkiem spora grupa myslacych jak on sa najlepszym przykladem zle dzialajacej instytucji azylu a tu jeszcze kolejny czub zjawi sie niedlugo w Norwegii, facet ktory otwarcie nawoluje do wyrzniecia niewiernych psow. Takich Koptow ktorych wyzynaja w Egipcie jakos nie za bardzo chca przyjmowac no ale to jakis odlam wstretnego katolstwa . Smiech na sali poprostu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów

(Veileder)
Nowicjusz
Co da Krekara, zgadzam sie po czesci. Tyle, ze jest to niestety slabosc/paradoks demokracji. Mimo, iz czlowiek ten jest zagrozeniem dla bezpieczenstwa panstwa, nie mozna deportowac go do Iraku, poniewaz grozi mu tam kara smierci.
Sam jestem calkowitym przeciwnikiem kary smierci, wiec trudno mi sie nie zgodzic z decyzja wladz norweskich co do Krekara.
Nie robmy tez z tego dyskusji na temat KRK, bo na temat tej organizacji mam dosc konkretne, niezbyt przychylne zdanie, i czuje, ze sie nie dogadamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
G K
(Grzech)
Wiking
Skoro przyklad tego czlowika pokazuje slabosc demokracji to jaki sens jest wpuszczac nastepny taki sam problem? Nie wierze ze urzad d/s imigrantow nie wie nic na temat tego goscia skoro ja maluczki czlowiek znalazlem sporo informacji o nim w glupich googlach, cos tu chyba jest nie tak i to nie dotyczy tylko Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów

(Veileder)
Nowicjusz
Tlumacze ci, ze wiedza, ale zgodnie z Konwencja Praw Czlowieka nie mozna go deportowac do kraju, w ktorym grozi mu kara smierci. Norwegia od lat pertraktuje z Irakiem, zeby uchylono mu wyrok smierci.
Co do demokracji, nie funkcjonuje ona zawsze w optymalny sposob, ale jak dotad nic lepszego nie wymyslono
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
G K
(Grzech)
Wiking
Mowie o drugim gosciu, al-Qaradawim, facet ktory ma zjawic sie w Norwegii nauczac muzulmanow, o jego naukach (postepowych jak nazywaja go niektorzy idioci) kazdy moze sobie znalezc bez problemu, chyba nikt naiwnie nie wierzy ze gosc wyjedzie sobie po miesiacu czy dwoch Wjedzie a pozniej nie bedzie mozna go wyrzucic bo ktos gdzies bedzie chcial go zabic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów

(Veileder)
Nowicjusz
Upraszczasz! Krekar przyjechal do Norwegii w 1991 jako "kvoteflyktning", a wiec mial juz z gory przyznany status uchodzcy. Daje mu to wieksze prawa i wieksza ochrone, niz komus, kto przyjezdza do N na "wystepy goscinne".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
G K
(Grzech)
Wiking
Qardawi wpadnie tu na wystepy goscinne, jak tylko przekroczy granice zaraz znajdzie sie jakis mulla w zadupiu Afganistanu, rzuci na niego fatwe ktora podchwyci dwuosobowe komando odlamu bojownikow o czystosc moralna srodkowej antarktydy no i juz facet musi zostac bo grozi mu smierc po za granicami Europy A tak na powaznie, jak partia popierajaca homoseksualizm, rownosc plci i tolerancje pozwala na wpuszczenie do swojego kraju czlowieka ktory oficjalnie namawia do zabijania gejow, kobiety uwaza za idiotki bo maja okres i twierdzi ze nie muzulmanie sa ludzmi drugiej kategorii i powinni byc slugami wyznawcow Allaha. Czego on tu bedzie nauczal w takim razie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów

(Veileder)
Nowicjusz
Rola "dhimni" w spolecznosciach islamskich rozni sie.

W ramach praktykowania wolnosci religii, idzie sie czasami na dalekoidacy kompromis. Panstwo zabrania dyksryminacji wszystkich miniejszosci (w tym seksualnych). Jezeli gejowi odmowionoby zatrudnienia na jakimkolwiek stanowisku, tylko dlatego, ze jest gejem, bylaby niezla "rozroba", ale... nie dotyczy to np. KRK, gdzie gej nie ma szans na (oficjalne) zostanie kaplanem. I panstwo jest bezsilne, bo jest to wspolnota wyznaniowa. Czy tak powinno byc, mozna by dlugo dyskutowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
G K
(Grzech)
Wiking
O gejow sie nie martwie, w Norwegii maja swoje prawa, jak narazie. Przyklad Qaradawiego pokazuje ze nad polityka imigrancka i cudzoziemcow nikt nie panuje i jest totalna samowolka, urzedy jego przyjazd tlumacza tym ze ma pomoc wyjasnic muzulmanom za kolem podbiegunowym jak przestrzegac zasad ramadanu w czasie dnia polarnego, nikt nie wzial pod uwage ze kazdy mulla w islamie ma wladze zeby interpretowac prawo, w Trømso jest mulla wiec moze zrobic to samo co Qaradawi, po co w takim razie wpuszczac swira ktory po jednym wystepie w zidiocialej Anglii dostal zakaz wstepu ?

Co do dhimmi, roznice mnie nie interesuja, ja sie nie nadaje na taki typ czlowieka, masochizm mnie nie pociaga
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Grzech napisał:
Ja tam wole zeby Polak czy Litwin skubnal mi portfel niz ktorys z chlopcow "non-western" dobieral mi sie do tylka
ciekawi mnie czy ty siebie to zaliczasz do western
bo w norweskich mediach jak już mowa o złodziejach, czy pijanych przestępcach z Polski to zawsze mówią o emigrantach ze wschodniej Europy
wy mongoły..... co wam do głowy przychodzi aby się z zachodem porównywać??
przypomniało mi się, jak to trzeba było w USA wpisywać rasę w różnych formularzach, i analfabety z Polski szukali gdzie to jest ta ich BIAŁA. za cholerę im nie można było przetłumaczyć , że są tylko
CAUCASIAN
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok