Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Coraz mniej azylantów w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
(1705 niezalogowanych)
26 Postów
Krzysztof .
(blitz)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Coraz mniej azylantów w Norwegii
Teraz tylko pozbyc sie azylantow ktorzy juz tu przyjechali i wszystko wroci do normy. Po co robic sobie niepotrzebne problemy na przyszlosc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów

(Veileder)
Nowicjusz
blitz napisał:
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Coraz mniej azylantów w Norwegii
Teraz tylko pozbyc sie azylantow ktorzy juz tu przyjechali i wszystko wroci do normy. Po co robic sobie niepotrzebne problemy na przyszlosc.

Mlody jestes, albo nie pamietasz, ze w latach 80 Polacy skladali o azyl w Norwegii...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Krzysztof .
(blitz)
Wiking
To ty chyba nie jestes zbyt rozgarniety jesli nie widzisz roznicy miedzy bialym Europejczykiem a arabem czy murzynem ktory stara sie o azyl.

Przyjrzyj sie statystyka przestepczosc ot chocby przyklad:
www.norwaypost.no/news/immigrants-behind...-sexual-assault.html
Cytat:"The Oslo Police have over the past three years investigated 41 cases of aggravated sexual assault, which resulted in rape. All of them were carried out by non-western immigrants to Norway."

To dopiero poczatek tego co bedzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Tomasz Gabriel Bartoszewicz
(øl rødhåret bjørn)
Nowicjusz
Ratuj Norwegio! Polacy i Niemcy biją . . .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów

(Veileder)
Nowicjusz
blitz napisał:
To ty chyba nie jestes zbyt rozgarniety jesli nie widzisz roznicy miedzy bialym Europejczykiem a arabem czy murzynem ktory stara sie o azyl.

Przyjrzyj sie statystyka przestepczosc ot chocby przyklad:
www.norwaypost.no/news/immigrants-behind...-sexual-assault.html
Cytat:"The Oslo Police have over the past three years investigated 41 cases of aggravated sexual assault, which resulted in rape. All of them were carried out by non-western immigrants to Norway."

To dopiero poczatek tego co bedzie.

To pisz wyraznie, ze jestes rasista, a nie generalnie przeciwko instytucji azylu: "Biali azylanci OK, ciemni azylanci won!"

Co do statystyk, poczytaj sobie jaki procent w norweskich wiezieniach stanowia (biali) Polacy i (biali) Litwini.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
G K
(Grzech)
Wiking
Ja tam wole zeby Polak czy Litwin skubnal mi portfel niz ktorys z chlopcow "non-western" dobieral mi sie do tylka, ale to zalezy co kto lubi i jakie ma preferencje. Zapomniales tez ze nie kazdy Polak to zlodziej za to wiekszosc nonwesternow uwaza ze biala i nie w burce to dziwka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów

(Veileder)
Nowicjusz
Grzech napisał:
Ja tam wole zeby Polak czy Litwin skubnal mi portfel niz ktorys z chlopcow "non-western" dobieral mi sie do tylka, ale to zalezy co kto lubi i jakie ma preferencje. Zapomniales tez ze nie kazdy Polak to zlodziej za to wiekszosc nonwesternow uwaza ze biala i nie w burce to dziwka.

Tylko co to ma do instytucji azylu? Poza tym w artykule, ktory cytuje blitz, mowa jest o 47 przypadkach gwaltu na przestrzeni ostanich 3 lat, w tym 0 na mezczyznach, wiec mozesz czuc sie bezpieczny (lub zawiedziony...).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
G K
(Grzech)
Wiking
Europejczycy nie dostaja azylu, jak popatrzec na to co niedawno sie dzialo w domach azylantow to tez mozna miec spore zastrzezenia co do grupy ludzi ktora powinna byc przyjmowana a juz to co dzieje sie w Szwecji np gwalt na 13 latce przez kilkunastu kolorowych z pobliskiego domu azylantow tez daje do myslenia.

Twoje pytanie mozna odwrocic, co ilosc skazanych Polakow ma do instytucji azylu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
G K
(Grzech)
Wiking
Veileder napisał:
Grzech napisał:

Tylko co to ma do instytucji azylu? Poza tym w artykule, ktory cytuje blitz, mowa jest o 47 przypadkach gwaltu na przestrzeni ostanich 3 lat, w tym 0 na mezczyznach, wiec mozesz czuc sie bezpieczny (lub zawiedziony...).

Wiesz, ja mam kobitke i czasami sie o nia martwie, nie mieszkam sam czy z "kolega" zebym bardziej przejmowal sie drobnym zlodziejaszkiem niz gwalcicielami .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów

(Veileder)
Nowicjusz
Czasu zmieniaja sie. Oby nie bylo wiecej koniecznosci ubiegania sie o azyl przez Europejczykow (czasy konfliktu w d. Jugoslawii, czy Gruzji nie sa wcale takie odlegle).
Natomiast porownywanie azylantow do przestepcow jest wyrazna populistyczna demagogia. W norweskiej polityce chodzi o zaostrzenie zasad udzielania azylu, oraz bardziej sprawna deportacje osob, ktore otrzymaly ostateczna odmowe.
Nie chodzi natomiast o zamkniecie granic przed ludzmi ktorzy maja realna potrzebe ochrony, niezaleznie od koloru skory.

Co do twojego przykladu, poszperaj w mediach, a znajdziesz przypadek gwaltu dokonanego na 12-letniej dziewczynce przez 4 Polakow (pare lat temu, Sandvika).
PS. Wyrokow w N nie odsiaduja "drobne zlodziejaszki" z PL czy LT.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok