Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Czarno-biała Norwegia - Norwegia

Czytali temat:
(457 niezalogowanych)
38 Postów
Jarek Leziak
(nordlys)
Nowicjusz
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Czarno-biała Norwegia
Dokładnie jak w tytule tego artykułu CZARNO-BIAŁO
Ja jednak opowiem się po tej białej stronie
POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH OPTYMISTÓW
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
poza widokami, pieniedzmi, które niewątpliwie mnie tu zatrzymuja nie ma nic..... totalna komuna wszedzie, zakazy, kary i lipne imprezy...
jedyne co mi sie tu podoba to bezpieczenstwo, mało złodziei i nasze sliczne poleczki, które odróznic mozna miedzy tymi kanciastymi gebami w rozciągniętych dresach i w gumowych kapciach!
jeszce kilka miesiecy i z usmiechem na ustachm szcesliwy jak dziecko wyjade tam, gdzie mnie wychwano na patriote, uczciwego człowieka i gdzie nikt na grilu nie siedzi z reklamówka piwa trzymając ja miedzy nogami........
chory ten kraj i podoba sie tylko tym, którzy komuny nie pamietaja!
PS:Gorąca prosba do tych, którzy są bardziej norwescy niz norwegowie, zeby popatrzyli na swoje dowody osobiste i nie udawali norków na siłe! tez sie zachłysnąłem swego czasu, ale przeszlo mi po 3 mies. i wstyd mi teraz......
pozdrawiam polaków!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
dokladnie czarno-bialo ale tak jak wszedzie na swiecie.zyja tu ludzie z tradycjami,swoja kultura,patryjotyzmem i swoja godnascia ale tez tacy ktorzy maja za nic swoja ojczyzne.roznica jest taka ze odsetek Norwegow ktorzy powiedza cos zlego o Norwegi jest nikly a Polakow zle wypowiadajacych sie o kraju 50%.inna sprawa jest podziwianie widokow jako turysta a inna zycie codzienne tutaj.JA ZOSTAJE!i wcale nie dla pieniedzy ktore w zyciu codziennym tutaj sa tyle samo warte co polska pensja w kraju. kocham polske i uwazam ze nasz kraj jest najpiekniejszy ale chce wlasnie byc z daleka od ciaglego narzekania,polityki,problemow ktore sami sobie stwarzamy w kraju ojczystym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
patriotyzm sie pisze!

nie zebym sie czepaiał..... kazdy ma prawo do zycia tam gdzie chce, wiec róbta co chceta.....ja jestem tu juz 4 lata i pomału bede zmykał
Bardzo cie prosze nie myl słowa pycha, egoizm z kulturą i godnoscią, a co do tradycji, to powinienes poczytac uwaznie historia tego kraju, bo tradycji tu tyle co na madagaskarze) a patrityzm udowodnili podczas wojny, wakczac od 8 do 15..... zapaytaj norków czy to nie prawda.....
pozdrawiam zyczac miłego pobytu!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
wakczac,zpaytaj i z poczatku twojego tekstu czepaial. mariusz wlasnie dlatego zostaje tu nikt nie wytyka mi bledow a raczej pomaga zebym wiecej ich nie popelnial.powodzenia w ojczyznie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Ja kkkkkkk
(woytas10)
Wiking
Wracajcie do Polski!!!
Nikt was tu przeciez na sile nie trzyma.
Po co tak biadolic,narzekac, unieszcesliwiac sie i zatruwac innym atmosfere
Do niewidzenia. I bron Boze nie wracac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
181 Postów
D K
(antypolak)
Stały Bywalec
Mariusz1973 Ty jesteś tu nie już 4 lata tylko dopiero 4 lata! Jak spróbujesz się bardziej zintegrować z norweskim trybem życia to może zmienisz zdanie! Pozdrawiam Cie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
dzieki za pozdro i lusterko w twoja strone
co do faziego, to ok, badz szcesliwy i zyj pełną gębą
co do authora, to masz racje, ze nikt nokogo na siłe nie trzyma, ale skoro norwegia to demokratyczny kraj, to chyba mam prawo do swojego zdania? Generanie nie czuje sie tu demokracji, a wrecz przeciwnie, wzór komunistycznego kraju......policja, zakazy,zero tolerancji, beznadziejne prawo itd....heh, co intergracji, to powiem tak:mam tu wielu przyjaciół (norki), ale jak kogos wychowała ulica i kapke liznął zycia, to za nic nie przywyknie to dyktatu, a taki niestety tu panuje....a to ich "uprzejmie donosze" przekresla wszystkie plusy jakie tu dostrzegłem, a jest jest naprawde niewiele....co nie znaczy, ze mecze sie tu przez cały okres pobytu bywa tak, ze czuje sie spełniony, szczesliwy i bezpieczny....
bez urazy, ale jak mozna sie integrowac z kims, kto wbija sie na impre(gril np) ze swoim kawałkiem piersi kurczaka i z 4 piwami, który, po konsumpcji swojego zabiera sie za reszte stojącego na stole ? w pl co na stole jest dla gosci i nikt nie trzyma piwa miedzy nogami.......
znasz to: "zastaw sie a postaw sie"? objechałem ponad pół swiata i n igdzie, ale to nigdzie nie spotkałem sie z takimi "tradycjami" jak tutaj! wiec daruj sobie rady o intergracji z tymi typami.....no chyba, ze w twoich stronach tez walicie na "krzywy ryj".....bez urazy ziomek!
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok