Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
daniel m chris ... Marcin Jankowski Natalia Czapiewska Tomek Stachurzewski Slawomir Daniel Meyer (2460 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
KasiaSzybowska napisał:...Jak chrzanię to mnie naprostujcie, ale dajcie szansę
Gorzej niż chrzanisz ...!!!
---
Powinnaś najpierw przeczytać wszystkie !!! tematy związane z rodziną w Norge i grubo się zastanowić .
---
W dzisiejszych czasach , nie jest trudno wyjechać gdziekolwiek .
Natomiast BARDZO TRUDNO ... jest się TAM utrzymać .
---
Pamiętaj Iż Norge , to bardzo specyficzny Kraj/Państwo , dla Przybysza z MALUTKIM Dzieckiem z Polski !!!
---
Tu są całkiem Inne standardy ... NIESTETY .
---
I w najgorszym Przypadku możesz wrócić do Polski bez NICZEGO ...!!!
NAWET BEZ DZIECKA ... !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
lena1 napisał:
No i tym pesymistycznym akcentem kończy się następny temat...chcesz rady czy pomocy to nigdy na MN! Na tym forum dostaniesz jak zwykle tylko wyzwiska i kpiny, szyderstwo i chamstwo...
no i ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Tak patim, pomagaj i tlumacz, to tak ci podziekuja.
A pozniej sie ludzie dziwia, ze nikt nie chce nikoimu pomoc.

to nie do mnie tylko do tego co napisdal podspodem ja nie radzile bezwarunkowej nauki norweskiego

Jeśli wszyscy zrozumieli dokładnie to samo co ja z twoich postow to hyba jednak nie że mną jest coś nie ta
widzisz tylko to ch chcesz widziec a nie to co zostalo napisane

potem wychodzi że my nic nie rozumiemy i jesteśmy idiotami
pisz kurwa za siebie
ja nie kradne nie pozyczam pieniedzy na wieczne oddanie na samochod na ktory mnie nie stac /marne 3000kr/ nie ukrywam sie przed zobowiazaniami finansowymi

nie oszukuje i nie klame ,nie podszywam sie pod inne osoby pod falszywymi adresami

i jeszcze jedno to ja decyduje z kim , gdzie i kiedy sie spotkam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty

(kaczora77)
Nowicjusz
ZGADZAM SIE W 100% NIESTETY.PO POMOC NIE TUTAJ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów
nadin .
(nadins)
Początkujący
Jak zwykle...........
zastanawiam sie dalej czy to forum czy podwórko pod blokowiskiem,jakby nie można było tego rzeczowo dobitnie napisać i dany temat
ale niiiiiieee tu zawsze komuś nerwu puszczają zastanawiam sie tylko dlaczego skoro sama Norwegia jest takim pięknym krajem i w miarę spokojna iż sie przychodzi do domu i odpoczywa od zgiełku w pracy....
ale co ja tam wiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
piotr wasiluk
(feminista)
Wiking
haha koty sie drapały, drapią i zawsze będą drapac najlepiej nie zwracac na nie uwagi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Mgora napisał:
Jezeli masz dyplom z zagranicznej uczelni tzn spoza Norwegii, musi on zostac zweryfikowany przez specjalna instytucje ( zapomnialam jak sie nazywa, ale po jednym telefonie do Nav bez problemu sie dowiesz) i ewentualnie gdyby byla jakas roznica programowa trzeba ja uzupelnic. Bez tego twoj dyplom tutaj bedzie zuplnie niewazny. Dlatego tak sie dzieje poniewaz jak mi powiedziala Pani w Nav : Norwegia ma duzo lepsze szkolnictwo niz Polska tylko ciekawe czemu co piaty norweski lekarz studiowal w Polsce medycyne

bo w norwegi studiują 7 lat a w Polsce 5 lat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Melania Gora
(Mgora)
Wiking
EVIL napisał:
Mgora napisał:
Jezeli masz dyplom z zagranicznej uczelni tzn spoza Norwegii, musi on zostac zweryfikowany przez specjalna instytucje ( zapomnialam jak sie nazywa, ale po jednym telefonie do Nav bez problemu sie dowiesz) i ewentualnie gdyby byla jakas roznica programowa trzeba ja uzupelnic. Bez tego twoj dyplom tutaj bedzie zuplnie niewazny. Dlatego tak sie dzieje poniewaz jak mi powiedziala Pani w Nav : Norwegia ma duzo lepsze szkolnictwo niz Polska tylko ciekawe czemu co piaty norweski lekarz studiowal w Polsce medycyne

Chyba nie to jest powodem w polsce jednolite studia lekrskie trwaja 6 lat po tym otrzymuje sie tytul magistra, potem 13 miesiecy stazu ktory konczy sie panstwowym egzaminem aby zdobyc tyt. Lekarza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Mgora napisał:
EVIL napisał:
Mgora napisał:

Chyba nie to jest powodem w polsce jednolite studia lekrskie trwaja 6 lat po tym otrzymuje sie tytul magistra, potem 13 miesiecy stazu ktory konczy sie panstwowym egzaminem aby zdobyc tyt. Lekarza.

5 lub 6 lat zależy od specjalizacji ,praktyki maja już w Norwegii ,dobrze płatne .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok