Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Odzyskaj nadpłacony podatek z Norwegii

Reklama

Czytali temat:
patryk kowal Dariusz Jedrzejewski (2045 niezalogowanych)
67 Postów
Ela B.
(Eli1234)
Początkujący
Miłe słowa . Z jednej strony myśle podobnie jak Ty , ale po prostu trochę mi ten czas przez palce przeleciał . A Ty już zdecydowałes sie na wyjazd do Norwegii?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(Cyprian)
Wiking
I nawzajem miłe słowa..tak wiesz, zdecydowałem się chociaż nie było łatwo, kiedy już podjąłem decyzję, że zostawiasz wszystko, okazuje się, że więcej Cię trzyma niż to sobie wyobrażasz:/..w sumie już od 2 tygodni wysyłam listy motywacyjne i CV..wybieram firmy i z tego co zauważyłem, odpisują, są zainteresowani, a jak Tobie się wiedzie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Jan Bystry
(Madrala096)
Wiking
Słuchaj Ty cwanikaczku... Dziewczyna chce znaleść pracę a ty co piszesz tylko truskawki zbierać? sam sobie zbieraj truskawki!!! Co budujesz coś czy czyścisz kible?
Nie wkurzaj mnie bo tylko nawiń mi się to od razu bym Ci pokazał gdzie Twoje miejsce. Każdy ma prawo pracować gdzie chce i wykonywać pracę jaką chce. Życzę ci żebyś spotkał takiego kto cię jeszcze w życiu ustawi!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
74 Posty
Sergiusz Hetmanski
(sergiusz)
Początkujący
Jan Bystry, czemu tak się oburzasz?? koledzy i kolezanki chca po prostu uswiadomic dziewczyne jakie sa teraz realia i maja racje. gdy ja 6 lat temu przyjechałem do Oslo bylo o wiele latwiej niz teraz, mialem 3 letnia przerwę w polsce i gdy wrocilem z powrotem co się okazalo???jezyk norweski to podstawowy wymog..... z chatami w sumie duzo sie nie zmienilo, musisz miec na ten depozyt 3 miesieczny oraz prace zeby wynajac w miare niedrogo mieszkanie. tacy "swiezakli" czy jak to Ela okreslila "zielone ogorki" mysla ze przyjada i bez jezyka, bez doswiadczenia i znajomosci zarobia gruba kase to się mylą. Jednemu się uda drugiemu nie, nie ma co sluchac plotek, kto byl kiedys tam w Norwegii i zarobil niewiadomo ile...... podobny byl temat jak pisal 18latek po zawodowce na forum ze chce przyjechac, zarobic 70-80tys zl i wrocic i jakie ma szanse......... to jeden z naszych kolegow napisal ze spokojnie w rok odlozy 100tys zl, a ja sie z tym nie zgadzam i wole zeby uswiadomili kolezanke jakie są realia, skoro się pyta.
ale oczywiście nie odrzadzam Norwegii, pracy jest pełno, płacą całkiem dobrze, kraj piękny i mi się tu podoba. Tylko trzeba wiedziec przez co trzeba przejśc, by osiągnąć cel.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok