Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

JEST TU KTOS Z SARPSBORGA ?! - Norwegia

Czytali temat:
Paweł Kwiatkowski Dawid Odrobiński Jakub Patyk Rafał Kielczyk Mateusz Brzeziński Piotr Mal Krystian Kozyra Artur :D pawel piotr Daniel mechanik patryk5 bartaz13 .. MR Łukasz Słomka (2120 niezalogowanych)
67 Postów
Ela B.
(Eli1234)
Początkujący
Hej , hej ! Szukam znajomych w Sarpsborgu /Fredrikstad . Kawka , herbatka, albo jeszcze lepiej weekendowa impreza ,czy zakupy .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów
P. yy
(DratilHelvete)
Stały Bywalec
z SARPSBORG a nie Sarpsborga ! Mieszkasz w Norwegii a nie w Polsce
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
Ela B.
(Eli1234)
Początkujący
Ale jestem Polka. Jak czujesz sie tak bardzo ``norweski`` , to co robisz na polskim forum ? Niestety to jest syndrom wielu Polakow , mieszkajacych za granicami naszego kraju
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów
P. yy
(DratilHelvete)
Stały Bywalec
Eli1234 napisał:
[quote]Ale jestem Polka. Jak czujesz sie tak bardzo ``norweski`` , to co robisz na polskim forum ? Niestety to jest syndrom wielu Polakow , mieszkajacych za granicami naszego kraju [quote]
co robie? wszedlem sprzedac auto polakom cebulakom twojego pokroju wali mnie twoje zdanie,generalnie wlasnie wiesniary twojego pokroju w Norwegii sa najwiekszym scierwem i elementem *jade do Larvika,Sarpsborga * itp dobrze ze Oslo sie nie odmienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Negativitetens Kveletak napisał:

Przyjemnej lektury:

so.pwn.pl/zasady.php?id=629640
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów
P. yy
(DratilHelvete)
Stały Bywalec
Karol.Ky napisał:

Przyjemnej lektury:

Pokaz to Norwegowi a nie mnie,w Norwegii jest Sarpsborg i tego sie tutaj nie odmienia tak jak i Ø wymawiamy jako *e* a nie jak cebulaki z Polski *o* co tez jest chyba za ciezkie do nauczenia sie i pisze to do Ciebie bez napinki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Karol.Ky napisał:Negativitetens Kveletak napisał:
Przyjemnej lektury:

Ogólnie i doktrynalnie to Masz rację ...
I to słuszną ...
BEZ RESZTY ..
--
Niemniej te pańciule są w Norge i powinny już z racji tego oraz szacunku do obcego języka wymawiać /pisać ... poprawnie zgodnie z wymogami danego kraju w którym są aktualnie .
---
INACZEJ Głąby ... niczego się nie nauczą !!!
Ba będą na dodatek , mącić również w głowach swoim dzieciom , które to powtarzają wszystko co usłyszą od rodziców jako swoich pierwotnych wzorców do naśladowania ! .
---
Później na forum ,wylewają żale i pretensje , że im się samym w domach Nudzi ale nie wezmą się za porządną naukę i nie wyjdą do innych na ulicy , osiedlu , czy z dzieckiem do piaskownicy ...
---
Tylko kawusia , pogaduchy i tipsy po 5cm oraz wieczna migrena i nieustające zmęczenie ode nieróbstwa ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Negativitetens Kveletak napisał: tak jak i Ø wymawiamy jako *e* a nie jak cebulaki z Polski *o*
Te słowo ... Ø ... nie wymawia się jak ... E ...!!!
---
Tylko jak ... YłE ... coś na pograniczu w zależności od tego gdzie to słowo jest umieszczone w wyrazie ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Og jeg som trodde at selveste faen har åpenbart seg på jorda og dradd deg til helvete

A ty tutaj sobie komentujesz pisownie. A samochod to nie czasem ten chcesz sprzedac na ktory 3000 NOK pozyczyles? I potem tylko pitolenie juz juz oddaje zamiast napisac "goly jestem nic nie mam wiec nie oddam" a i jeszcze niezapominajac o internecie zdalnym ktory ci pomoglem uzyskac i w podziekowaniu zostawiles 2 ostatnie za niego rachunki niezaplacone. A na koniec udawanie "nie ma takiego numeru" aka nieodbieranie telefonu i uznawanie SMSow za nieistniejace

Ale nic to juz nie musisz oddawac bo teraz mam kupe forsy i mi niepotrzbne te grosze Ale wtedy dawno temu to jeszcze studiowalem a nie pracowalem wiec 10 litrow wodki sie moglo przydac

Pochwal sie lepiej dokad satan cie zaprowadzil
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Karol.Ky napisał:

Przyjemnej lektury:

Pokaz to Norwegowi a nie mnie,w Norwegii jest Sarpsborg i tego sie tutaj nie odmienia tak jak i Ø wymawiamy jako *e* a nie jak cebulaki z Polski *o* co tez jest chyba za ciezkie do nauczenia sie i pisze to do Ciebie bez napinki
EEEE spierdalaj z tymi mądrościami... Ø czytamy jako "e" kto ci to powiedział bo ja do tej pory nie wiedziałem?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok