KasiaSawicka napisał:
[quote]Przypominam, że w Polsce ambicję zastępuje się znajomościami i cwaniactwem.
Są szanse ale dla wybitnych i pracujących od świtu do nocy, którzy przy okazji mają doskonałe umiejętności interpersonalne. Wskazaniem jest mieszkanie w Warszawie, Krakowie czy Wrocławiu.
A moje ambicje. Jeśli teraz stracę pracę to szukam sobie powoli pracy jako sprzątanie tzw plejsy. Poważnie. Znajomości nie mam aby załatwić inna pracę. To wole sprzątać niż stać w sklepie i zarobić mniej, albo po prostu żyć z pensji męża. Naprawdę ciężko jest o pracę. Oczywiście nie narzekam, ale widzę co się dzieje dookoła. W klasie mojej córki tylko 5 mam ma pracę. Kilkoro moich znajomych szuka pracy miesiącami.
nie ludz sie ze tutaj bedzie tak zupelnie inaczej. i ze jesli beda mieli do wyboru dwie osoby z ktorych jedna jest siostra szwagra to wybiora Ciebie. i to nawet w duzych firmach. oferty wystawione na portalch internetowych, szczegolnie te panstwowe jak np przedszkola czesto sa juz obstawione.firma ma obowiazek wystawic oferte wiec to robi. bylam na kilku rozmowach o prace w takich miejscach. zachowuja pozory uczciwosci.