Równie dobrze można pojechać na miejsce przed wejściem dalej jest poczekalnia, wchodzisz i jest rejestracja zawsze jest tam kilka pielęgniarek. Panie bez problemu mówią po angielsku również przez przez telefon Witold Szczęsny za pierwszą wizytę bierze sporo już nie pamiętam ile ale jest miły i wszystko tłumaczy potem każda kolejna wizyta to koszt ok 150kr z usg razem. Jeżeli jesteś w ciąży wybierz się tam jak najszybciej bo musi ci założyć kartę ciąży i wysłać papiery do szpitala (o ile będziesz rodziła tu), w przychodni można również zrobić wszystkie badania na które kieruje cię lekarz z gabinetu i przyjmuje tam także lekarz rodzinny polak Krzysztof Burski więc jeżeli takiego nie masz przez stronę HELFO możesz sobie wybrać jest tam ich sporo (a jeżeli masz norwega a wolisz polaka 2 razy w roku też przez tą stronę możesz zmienić lekarza) potwierdzenie przychodzi pocztą. A propo tu ciąże prowadzi lekarz rodzinny i położna wszystko za darmo położna znajdziesz w najbliższym helsestation to oni wysyłają cie na badania i co miesiąc około masz wizytę (pomiary ciśnienia twoje dziecka rozwój ogólny płodu itd).
Rozpisałam się ale mam nadzieje że pomogłam przyszłej mamie
Jak się zapiszesz do Szczęsnego to ci wszystko wytłumaczy dokładnie na pierwszej wizycie tylko spytaj
Jak masz jakieś pytania odnośnie czegoś związanego z macierzyństwem w Norwegii to pisz na priva chętnie pomogę bo ja już przez to tu przeszłam pozdrawiam.
Rozpisałam się ale mam nadzieje że pomogłam przyszłej mamie