Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

prawa dla mam w Norwegii - Norwegia

3 Posty
Mariola Karaszewska
(MariolaKaraszewska)
Wiking
witam,mam takie pytanie mam małe dziecko ma 10 miesięcy i za tydzień wracam do pracy czy firma może dać mnie na system dwu zmianowy, pierwsza zmiana od 8-16 ,druga od 16-24, czy któraś z mam była w takiej sytuacji ,pracując od 16 do 24 nie będę widziała synka przez tydzień ,dla mnie to załamka,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
MariolaKaraszewska napisał:
czy firma może dać mnie na system dwu zmianowy, pierwsza zmiana od 8-16 ,druga od 16-24
A nie taka prace mialas zanim poszlas na macierzynskie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Mariola Karaszewska
(MariolaKaraszewska)
Wiking
nie pracowałam na jedną zmianę ,od 6 do 14.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Musisz porozmawiac z szefem, moze nie pomyslal o twojej sytuacji.

Ogolnie jak zaklad chce sie pracownika pozbyc, a jednoczesnie nie posiada sie przyczyny do zwolnienie, to robi mu sie wstrety. Obrzydza sie wtedy pracownikowi tak zycie, ze w koncu sam sie zwalnia. Robi to sie na rozne sposoby, np. daje mu sie zadania nieadekwatne do wyksztalcenia, placi mu sie nieadekwatnie do wykonywanej pracy/wyksztalcenia, nieciekawe godziny pracy, posadza go przy wszystkich o rozne straty, ktore odbijaja sie np. na bonusie, ktorzy wszyscy dostaja, itp. - to tak z obserwacji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Mariola Karaszewska
(MariolaKaraszewska)
Wiking
jeszcze w przyszłym tygodniu będę szła do NAVU i tam zapytam ,dam znać jak to się wszystko rozstrzygnie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok