Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Opiekunka do dziecka!!!! - Norwegia

Czytali temat:
Grzegorz Grajewski Anna Polska Joanna Kamińska GraziaGrazia (1641 niezalogowanych)
19 Postów
Marika Sikora
(mariczkaa21)
Wiking
Może mi ktoś powiedzieć jakbym chciała wynająć nianie do dziecka ?? Jakie są tu stawki godzinne????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Zalezy od miejsca 30-50 nok za godz. lub pelny kontrakt 5-7 tys za miesiac.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia Janowska
(maniakalnie)
Początkujący
30-50 NOK? to chyba jak zatrudnisz jakąs nastolatkę bez doświadczenia, zakłądając też, że mieszkasz na kompletnym odludziu.
no albo to był zart, a ja się nie zorientowałam

tak serio, wątpię by ktoś podjął się tak odpowiedzialnej pracy za 30NOK za godzinę?? W krakowie płąci się od 10 do i nawet 50 zł za godzinę,w zalezności od kwalifikacji niani...czyli to jest ok 22 korony minimum.

nie znam się zupełnie n anorweskich realiach rynku nianiowego, moze ktos iny jeszcze poda realne stawki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
maniakalnie napisał:
30-50 NOK? to chyba jak zatrudnisz jakąs nastolatkę bez doświadczenia, zakłądając też, że mieszkasz na kompletnym odludziu.

tak serio, wątpię by ktoś podjął się tak odpowiedzialnej pracy za 30NOK za godzinę?? W krakowie płąci się od 10 do i nawet 50 zł za godzinę,w zalezności od kwalifikacji niani...czyli to jest ok 22 korony minimum.

nie znam się zupełnie n anorweskich realiach rynku nianiowego, moze ktos iny jeszcze poda realne stawki.

Wszystko zalezy czy placisz komus za popilnowanie dziecka dorywczo, np. jak masz wieczorem gdzies wyskoczyc i szukasz osoby na ten jeden raz, czy tez masz kogos kto pilnuje dziecka caly miesiac, w czasie, kedy ty pracujesz.
Tak dorywczo to i owszem mozna zaplacic i te 100.NOK za godzine. Jezeli bys tak miala placic za te 8-9 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu, to wyszloby 18tys. NOK za miesiac.
To ile trzeba zarabiac samemu, zeby komus innemu tyle placic?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
maniakalnie napisał:

Pewnie w Polsce w tym twoim Krakowie to dla takiej niani jedyny podopieczny .
---
Tu taka niania z reguły ma dwoje troje podopiecznych , pomijam Tu własne pociechy .
---
Tu jest mało opiekunek , dla których ta praca jest podstawą do utrzymania , z reguły to tylko praca dodatkowa , ponieważ ma się akurat duży dom i własny drobiazg .
---
Tak jak napisała >gama28< oraz >Elise<
---
I nic ponadto ...
.
---
Jeżeli ty akurat , zamierzasz mieć w tym kierunku biznes i liczysz się z samowystarczalnością finansową , to lekka pomyła ... delikatnie rzecz ujmując ...
---
Przecież te kwoty o których napisała >gama 28< to i tak miesięcznie więcej , niż kosztuje przedszkole ...
---
Jeżeli jednak nadal będziesz podważać to co Panie napisały , to proponuję "przejść " się na konkretne norweskie forum opiekunek dzieci i zobaczyć co tamte kobiety piszą , na wszystkie tematy związane z odpłatną prywatną opieką Maluchów .
---
Kiedyś Tu Na forum był już podany link do tych stron , dzisiaj już nie Mam checi szukać tych odnośników .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
W krakowie płąci się od 10 do i nawet 50 zł za godzinę,w zalezności od kwalifikacji niani..
chyba w Chinskiej ambasadzie

przedszkole w Norwegi kosztuje 2505 i zapewnia opieke od 6 do 17:15

Norwezki bioro 25kr jesli opiekuja sie dzieckiem u siebie w domu
i pilnuja nawet 6 maluchow
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia Janowska
(maniakalnie)
Początkujący
spokojnie ludzie,

niczego nie chce podważac, nie chcę też zakładac nianiowego biznesu napisałam tylko co mi się WYDAJĘ, co MYŚLĘ i co wiem o konkretnym przypadku.

Pisałam NIE o nianiach, które zajmują się grupką dzieci, tylko takich, które przyjeżdżają do domu i zjamuję się dzidzią sam na sam. napisałam też, że sie nie znam n arealiach tutejszych, bo znam tylko jeden konkretny przypadek. Może ludzie, dla kórych czasami pracuje moja znajoma, są mocno bogaci,a może jej kompetencje są takie wartościowe? a może po prostu płacą aż tyle przez to, że jest to praca na godziny, ona jest zawsze dostępna i przyjeżdza zawsze kiedy tego potrzebują.

w polsce też przedszkole kosztuje niewiele w porównaniu z Nianią, którą chciałoby się miec w domu non stop dla jednego dziecka. Przedszkole np 500-700 zł, a niania, tak jak pisałam wyżej.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
maniakalnie napisał: Przedszkole np 500-700 zł, a niania, tak jak pisałam wyżej.NIC tyko ... bądź w Polsce Nianią u Podobnych ... Bogatych ludzi " Państwo z wyższych sfer" ...
---
Tu w Norge jak wyżej i Nic nie rokuje by było Inaczej ... !
Mało tego , jeszcze trzeba zapłacić w niektórych przypadkach ... Podatek do Urzędu Skarbowego ... Oraz Mieć Indywidualne ubezpieczenie dla Opieki nad Maluchami ...
---
SAME wydatki i do tego taki Marny zarobek

---

NORMALNIE Śmiech nad Wisłą w Grodzie Kraka ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia Janowska
(maniakalnie)
Początkujący
uwielbiam te "twórcze" komentarze, pełne ironii, niedowierzania bla bla bla.

.Nie chcę cie do niczego przekonywac, ale faktem jest,że praca niani, szczególnie w dużych miastach jak Kraków, czy Wawka to super fucha. Tylko jeszcze trzeba miec kompetencje, doświadczenie i najlepiej polecenie. Oczywiscie, ze dobre stawki nie są dla każdego i takie oferty nie leżą na ulicy.

Poczytaj sobie na forach ile one zarabiają, jeśli tak dziwnie reagujesz na moje stwierdzenie że minimum 10-15 zł, a dochodzi do o wiele większych stawek, jeśli niania ma dojechac, zrobic przy okazji jedzenie, zawiezc gdzies dziecko itp.

Oczywiscie, pewnie znajdą się w miejszych miastach osoby, które znajdą dziewczynę, która za 5 zł. posiedzi z dzieckiem. Na pewno takie przypadki są. Jednak również faktem jest, że stawki bardzo często są dużo dużo wyższe. Jest też różnica, jeśli niania ma zagwarantoany cały etat, dzień w dzień 8 h - wtedy godzinowa stawka wychodzi niższa, eśli niania jest na godziny, na telefon itp stawki są większe. i oczywiście niemowie tyu o agencjach,tylko o nianiach nie płacąych podatku.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
no w Krakowie to pewnie studentki tyle zarabiaja

tylko ze to sie nazywa sponsoring i niancza malego jakiegos starego bisnesmena
tylko to w Norge jest karalne wiezieniem

takie dobre stawki a bezrobocie pedagogow 60%
www.studia.net/o-kierunkach-studiow/2985...obocie-po-pedagogice

w Polsce tylko z matura tez mozna zarobic 25 000 np Kasia Tusk ,Renata Beger , albo Krzysztof Grodzka

a tu masz oficjalne stawki
www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/top...025508-dagmamma-og-lønn/
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok