Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marcin Krukowski Mariusz Pr. Agata Dymna (2812 niezalogowanych)
5 Postów
Kasia K
(kasiak)
Wiking
A czy któraś z was orientuje się, czy mając pisemne zalecenie cesarki od polskiego ginekologa (przetłumaczone na język norweski bądź angielski) norwescy lekarze uwzględnią to? Mam takie zalecenie ale nie wiem czy warto im to pokazywać, nie chcę żeby poczuli się np. dotknięci tym, że bardziej ufam polskiemu lekarzowi. Ale mój synuś jest duży i już teraz waży ponad 3 kilo a obwód główki ma 32cm, która już teraz "balonuje" nad ujściem do kanału rodnego i po prostu jeśli urodzę w terminie to nie dam rady jej przecisnąć bo będzie jeszcze większa w piątek mam wizytę w szpitalu w Drammen, ostatnią przed porodem i chciałabym im takie zaświadczenie pokazać i wytłumaczyć, że chciałabym mieć cesarke ze względu na dobro i bezpieczeństwo maluszka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Agnieszka Fornal
(agusia90)
Wiking
magdalena_d84 napisał:
anian co do samopoczucia to wszystko zalezy od organizmu kobiety...

tak jak pisalam wczesniej .. ja mialam dwie cc, po pierwszej ryczalam tez za lekami przeciwbolowymi, a po drugiej to dokladnie juz po 3godz siadalam... nastepnego dnia smigalam po korytarzu, kapiel wzielam bez problemu... w sumie inne kobiety tez patrzaly z niedowierzaniem na mnie-szczegolnie te poi pierwszym cieciu...

Ja tez zaraz coreczke dostalam na sale pooperacyjna i nie mialam problemu zeby sie nia zajmowac... przez te 2 noce byla ze mna non stop w ciagu dnia tak samo

Ja tez miałam jedna cesarke w PL drugą tez teraz bym chciała żeby mi zrobili, ale wiem ze to mało mozliwe tu w norwegii. czytałam twoje posty wczensiej apropo cesarki, powiiedz dlaczego ci zrobili cesarke? kazali Ci najpierw rodzić naturalnie? co zaważyło na ta ich decyzje?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
agusia90 ja mialam zalecenie lekarskie z PL od laryngologa (przeszlam kiedys operacje, ktora przy porodzie drogami natury moglaby pojsc (nawet po latach) na marne...) po konsultacji z lekarzem ginekologiem w PL, tak samo otrzymalam odpowiedz, ze powinnam zdecydowac sie na cc..mimo,ze nie ma przeciwwskazan wg badan ginekologicznych....ale cos za cos...
Oni mnie namawiali i tak na porod naturalny..ale ja bylam nieugieta i to zawazylo na ich decyzji...

kasiak nie boj sie i wez to zalecenie na nastepna wizyte... w koncu poszlas sprawdzic czy z maluszkeim wszystko w porzadku. Ja mialam przetlumaczone na jezyk angielski bo nikt nie chcial sie podjac tlumaczenia medycznego na norweski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Kasia K
(kasiak)
Wiking
magdalena_d84 dzisiaj siostra odebrała tłumaczenie właśnie w języku angielskim. Mam nadzieję, że takie im wystarczy W piątek będę miała ze sobą tłumacza także myślę, że jakoś dojdę z nimi do porozumienia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok