Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

LOT z niemowlakiem - Norwegia

Czytali temat:
marek kostecki Karol Pitek KATARZYNA KEDZIERSKA Monika ;) Kasia K Beata Polak Karolina Zając (3783 niezalogowanych)
21 Postów
Anna _
(anja_k)
Wiking
Witam! Mam pytanie do mam,które latały już ze swoimi maluszkami,pierwszy raz będę lecieć z Warszawy do Oslo i chciałabym się dowiedzieć czy mogę zabrać fotelik na pokład czy nadać na taśmę? Jeśli jest konieczność nadania na taśmę to chciałabym się dowiedzieć gdzie póżniej po wylądowaniu odbiorę ten fotelik. Bardzo proszę o odp pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Dwa razy widziałam jak matki dzieci ok. 5 lub 6 miesięcznych prżez cały lot musiały trzymać dziecko na rękach a fotelik - nosidelko zostało przez obsługę samolotu schowane tam, gdzie bagaż podreczny. Podczas startu i lądowania dziecko musi być przypiete do ciebie dodatkowym pasem i musisz je miec na kolanach.
To było w Norwegianie.
Acha, jak przyszło do zmiany pieluchy, to musiały iść do WC. Ale to zrozumiałe, ze niemkazdy ma ochotę wąchać kupy niemowlaka. Te kobiety leciały same, ja bym chyba nie zdecydowała sie na samony lot z tak małym dzieckiem.
Moja córka miała 11 miesięcy jak z nią pierwszy raz lecialam. Półtorej godziny wyla, potem zasnela, ale trzebabylo juz wysiadac, więc znów sie zaczęło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Zapomnialam napisać, ze mozna zabrać wózek i zostawić złożony przy samolocie, potem odbiera sie go obok drzwi ewakuacyjnych, to jesli chodzi o Gardermoen, ja tak mialam kilka razy.Najlepiej zadzwoń do linii lub lotnisko i zapytaj. Foteliki, które bylybnadawane jako bagaż, wyjeżdżają na taśmie z walizkami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Axel 714
(Axel714)
Wiking
To czy możesz zabrać fotelik określa przewoźnik, np. w Wizz przy wykupionym bilecie dla dziecka do 2 lat możesz zabrać jedynie wózek ( tak jak opisała to Hilton ) i jest to jedyny "bagaż" przypisany do dziecka, nie można również wnieść dodatkowego bagażu podręcznego. Dziecko musi być wiezione na kolanach, obsługa wydaje specjalne pasy.

Najprościej wejdź na stronę przewoźnika którego samolotem lecisz, znajdziesz tam informacje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Anna _
(anja_k)
Wiking
Dzięki wielkie za odp
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
Elka Zielińska
(sue135)
Nowicjusz
dokładnie, każdy przewoźnik ma swoje zasady. Ja leciałam z moim 4 miesięcznym maluchem sasem i też miałam go na kolanach. Tak na prawdę wszytko to kwestia kasy. Jeśli wykupisz normalny bilet i masz to masz siedzenie na którym możesz położyć fotelik, ale jeśli kupujesz bilet dla niemowlaka to ma miejsce tylko na Twoich kolanach. Najważniejsze to pamiętać, żeby przy lądowaniu dać dziecku coś do picia, ewentualnie smoczek Mój maluch leciał już w sumie 4 razy i każdorazowo był spokojny
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
Axel714 napisał:
To czy możesz zabrać fotelik określa przewoźnik, np. w Wizz przy wykupionym bilecie dla dziecka do 2 lat możesz zabrać jedynie wózek ( tak jak opisała to Hilton ) i jest to jedyny "bagaż" przypisany do dziecka, nie można również wnieść dodatkowego bagażu podręcznego. Dziecko musi być wiezione na kolanach, obsługa wydaje specjalne pasy.

Najprościej wejdź na stronę przewoźnika którego samolotem lecisz, znajdziesz tam informacje.

Wizzar oferuje wózek lub fotelik
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Karolina Zając
(KarolinaZajac)
Początkujący
Lecielismy z 4 latkiem do Grecji w zeszłym roku super zniósł podróż wogole się nie nudził a jeszcze siedział przy oknie to frajda była ona tym lot nie był długi tak ze spoko lećcie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
625 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
Coś mi się zdaje że już nawet wrócić zdążyli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok