Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

24 Posty
Dominika Hansen
(Silna Matka!)
Wiking
Kiedy to sie skonczy?
Dlaczego nikt nie potrafi zatrzymac tej machiny ?

Dowiedzialam sie , ze wiele rodzin i matek juz sie poddalo ...
Do tego stopnia , ze nie potrafia o tym mowic ....

Dlaczego taka sila zla wygrywa?!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Izzy napisał:
Synnøve f
Wtorek 26 Sierpnia 2008 na 11 Dobra?

"Ole Martin Hejll" bardzo aktywny w Vestfold, Buskerud i gdzie indziej w części wschodniej, jest jednak jeszcze znany przez wielu ofiar opieki nad dziećmi jako baddie. Patrz

komentarz norwega ale link nieaktywny

poczytałam komentarze norwegów i oni nawołują do tego, iż dość działania BV ,że muszą tego zaprzestać i zatrzymać tą ich maszynę co najciekawsze większość kończy się na 2008 roku czyżby to ten moment w którym bv przerzuca działania na dzieci cudzoziemców bo tak łatwiej

ma ktoś coś aktualniejszego

Dokladnie ....
Na tej dacie bo dalej jest poufnosc z tad wlasnie jest tak,ale mozna znalesc duzo na ten temat.
Zas strony takie sa notorycznie usuwane przed takimi jak my.... przez wiadomo kogo....
Sama sie spotkalam ze otworzylam strone,i do zakladek dalam aby pozniej ogarnac temat i niestety pozniej to juz jej nie bylo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
Silna Matka! napisał:
Kiedy to sie skonczy?
Dlaczego nikt nie potrafi zatrzymac tej machiny ?

Dowiedzialam sie , ze wiele rodzin i matek juz sie poddalo ...
Do tego stopnia , ze nie potrafia o tym mowic ....

Dlaczego taka sila zla wygrywa?!

..... bo to jest samorzadowe,choc w ostanim ich punkcie prawa jest odwolanie do samego Krola ktorego jest decyzja jako ostatecznosc.Zas i ten rowniez tzw. zbywa jako ze nic nie ma do tego,jak w przypadku prosby Rosjanina- Aleksandra,ktory pozniej uciekl z rodziny zastepczej,gdzie go zabrali ze szkoly i umiescili.

Ester,rodziny najpierw maja szok ze dzieci zostaly zabrane.Pozniej zbieraja dowody,pozniej maja sprawe, a ich dowody pozostaja niczym, w co sama nie dawalas wiary.
Pozniej pokornie ,dobrowolnie rodziny musza wspolpracowac z BV,ktore ma wrazenie ze matka czy ojciec jest/ PRZEWAZNIE U WSZYSTKICH RODZICOW/ psychiczny,stwierdzajac tylko goloslownie,nie majac niczego od lekarzy np. histori chorby rodzicow i leczenia sie w norwegii,czy tez w swoim kraju.
BV kaza tym rodzinom wspolpracowac, w zamian ze szybciej dostana dzieci, bo ich system jest dla dobra dziecka.Rodziny mimo, ze nigdy sie nie leczyly, ani takich chorob psychicznych nie mieli, po naklonieniu przez BV, dobrowolnie maja sie podjac leczeniu.
Ida zapisuja sie w poradniach rodzinnych i w poradni zdrowia psychicznego.
Jak w przypadku rodziny blizniakow,przeszli wszystko i opinie mieli wydana super,lecz czas badania i opisania trwal prawie2 lata,zas ich dzieci w tym czasie, zdazyly nabyc pobyt w rodzinie zastepczej.I same badanie i wydana opinia juz nie miala wplywu,na powrot chlopcow.
Bedac w/w poradniach dobrowolnie, odgornie jest, iz terminy sa odlegle,co sprzyja sprawie BV,o zabranie dzieci.Te instyt.rowniez wspolpracuja z BV i jak tylko zostana twoje dane zapisane po zgloszeniu sie w nich,automatycznie tego samego dnia wykonywany jest tel.do BV, ze rodzina sie zglosila.

Rodziny te nieswiadomie robia dowody dla BV,zaczynaja chodzic na spotkania, aby odzyskac dzieci i wspolpracowac z BV i ich systemem.
Lecz pozniej BV wyciaga z tych instyt.dokumenty majace na celu tylko jako DOWOD,ze zabrali dzieci ,bo rodzice psychiczni, az do tego stopnia ,ze sami sobie nie radzili z choroba,bo sami sie zglosili dobrowolnie do poradni,nie wspominajac, ze samo BV tak im nakazalo,a dzieci zasadnie zabrane.
Najlepsze w tym jest to, iz BV nie wystawia tym rodzinom zadnego skierowania do tych poradni,a w dokumentach -raportach zapisuja, iz rodzice sami prosza,bo sa tak chorzy ,aby ich tam skierowano,wiec BV aby pomoc rodzicom daje namiary, gdzie dokladnie te poradnie sie znajduja,dalej dopisujac rowniez, ze rodzice mieli taaaaki konflikt,ze sami sobie nie radzili i zglosili sie rowniez dobrowolnie do poradni rodzinnej.
Malo tego,rodzice nie moga sobie sami wybrac,zadnej innej poradni rodzinnej,ani innej poradni zdrowia psychicznego jak tylko wskaze przez BV,ktore wspolpracuja z BV.

Jak w przypadku Rosjanki Iriny,u ktorej psychiatra z BV stwierdzil, ze ma chorobe psychiczna,i to sie liczylo,zas gdy Ona wykonala badania w no.u 5 roznych niezaleznych od BV lekarzy psychiatrow,gdzie wszyscy wydali opinie- zdrowa,to tylko wydala pieniadze, a wplywu to nie mialo zadnego, aby obalic opinie jednego.
Ester wiec jak maja te rodziny sie nie poddac,kiedy same dla dobra i uzyskania dzieci robia wszystko co nakazuja z BV,a pozniej okazuje sie, ze robia same tym dowody zasadnosci.

Mnie tez mowiono, ze poradnia rodzinna i poradnia zdrowia psychicznego to nr.1 w prowadzeniu sprawy o zabrane dziecko i systemu,i jesli chce dziecko odzyskac to musze, to przejsc.
Odpowiedzialam,ze dla dziecka zrobie wszystko, bylam tez nieswiadoma,i tylko zdazylam sie zapisac do poradni rodzinnej i odleglego terminu,lecz nie zdazylam powiadomic BV, jak juz usmiech widzialam na twarzy pani z BV, ze oni juz otrzymali tel i wiedza o tym.
Ba nawet dostali dokumenty,ze rodzice nie dawali sobie rady i dobrowolnie sie zglosili,mimo ze nie doszlo do zadnego spotkania w tej poradni....
To samo bylo z poradnia zdrowia psychicznego,w szoku bylam, ze nie do lekarza, a do biura BV mialam sie zglosic,i tam uslyszalam, ze facet ktory byl, to on jest poradnia zdrowia psychiocznego.
Oczywiscie nagralam to, cala rozmowe nasza...
Na nastepnym spotkaniu, kiedy nie mialam dziecka,rowniez nagralam jak ten sam facet powiedzial mi, ze jak nie czuje potrzeby, to moge juz nie przychodzic,bo on nie widzi koniecznosci-znowu szok.
Wiec, po prosilam na dowod,o wydanie zaswiadczenia, ze nie zlamalam prawa BV i zglosilam sie , bo to system BV.
Wysmial mnie, ze on jest zwyklym pracownikiem socjalnym,mowiac i dopiero robiac, ze mnie glupia,ze jak ja moglam myslec, ze on jest lekarzem,ze on nie ma uprawnien do tego, aby stwierdzic, czy ktos jest chory psychicznie,i jak on wie,to ja nigdy do lekarza w no. nie chodzilam-SZOK.
Lecz w dokumentach na podstawie tego spotkania z pracownikiem socjalnym z BV, bylo zapisane, ze dobrowolnie podjelam sie leczenia w poradni psychicznej, bo mialam wysoka depresje w zwiazku z powyzszym bylo zasadne zabranie dziecka.

Wiec jak mozna wygrac tu sprawe o dziecko.Nie majac np na w/w poradnie zadnych dokumentow, ze to BV sugeruje bez mozliwosci wyjscia, a ty jak nie pojdziesz to ci wpisza ,ze nie wspolpracujesz,a jak pojdziesz to maja dowod.Ja tylko mialam nagranie, jako dowod, jaka to byla poradnia psychiczna i jak postepuja z rodzicami,dowod-ktory niczego by tu nie zmienil.

Wiec rodziny dlatego sie lamia,poddaja bo nie moga juz nic.
I nkt tego nie zatrzyma,tak jak mowia o BV,jak machina ruszy tak juz jej nie zatrzyma nikt,gdyz to jest SAMORZADOWE
Sprawy sie zaczynaja,od zabrania dzieci,bo zachodzi podejrzenie, ze sa np.bite,a koncza na dowodach, ze rodzice poddali sie leczeniu dobrowolnie i dzieci nie moga wrocic.Pozniej kolejne prawo eliminuje powrot dziecka,gdyz sprawy sie ciagna latami, a dziecko nabywa pobyt staly i przywiazanie do rodziny zastepczej.A na koniec, o Akcie dobrobytu Dziecka,nalezy je pozostawic i nie narazac na traume,zachowujac chwilowe spotkania, co czas jakis z rodzicami,a pozniej niestety ,kolejne prawo rodziny zastepczej do PRYWATNOSCI i koniec widzen i calej sprawy.
I to cala odpowiedz Ester
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
264 Posty
Magg G
(magg)
Stały Bywalec
Nalezalam do tych osob, ktorym wydawalo sie, ze zyjemy w dobrym panstwie, dbajacym o poddanych, w szczegolnosci o dzieci. Nie wierzylam, ze takie rzeczy sa mozliwe w zyczliwej Norwegii. Przyznaje ze smutkiem, ze nalezy do to przeszlosci. Jestem przerazona, ze tak bardzo sie mylilam.
Bardzo Ci wspolczuje Esterko, mysle duzo o Tobie i modle sie do wszystkich znanych mi i nieznanych Bogow o dobre zakonczenie tej sprawy. Jestem z Toba.

Magdalena
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
magg napisał:
Nalezalam do tych osob, ktorym wydawalo sie, ze zyjemy w dobrym panstwie, dbajacym o poddanych, w szczegolnosci o dzieci. Nie wierzylam, ze takie rzeczy sa mozliwe w zyczliwej Norwegii. Przyznaje ze smutkiem, ze nalezy do to przeszlosci. Jestem przerazona, ze tak bardzo sie mylilam.
Bardzo Ci wspolczuje Esterko, mysle duzo o Tobie i modle sie do wszystkich znanych mi i nieznanych Bogow o dobre zakonczenie tej sprawy. Jestem z Toba.

Magdalena

To jedyna sluszna metoda. Jak cytowala Hilton - Too stupid to understand science? Try religion!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...dytko

na slomianych nogach ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
163 Posty

(Avanti)
Stały Bywalec
Optimus napisał:
Silna Matka! napisał:
OBY NIKT NIGDY NIE ZAPUKAL DO WASZYCH DRZWI Z TAKA INFORMACJA .....

Jako Matka , nie wiedzialam ....

Czy dam rade podniesc sie i isc dalej ....

To przykre , ze ludzie tutaj ( jezeli wogole moge Was nazwac ludzmi) odnosza sie w ten sposob do zaistnialej sytuacji ...

Przejawiam ogromna nadzieje , iz jestesmy ostatnia polska rodzina ktora to spotkalo...
Jako Matka , dostalam prawo , prawo bycia RODZICEM!

MAM NADZIEJE ,ZE ZADNEGO Z WAS (ludzi wyuzdanych z uczuc )TO NIE DOTKNIE , MAM ROWNIEZ OGROMNA NADZIEJE , IZ ZADNEMU Z WAS NIE ZOSTANIE ODEBRANE TO CO MACIE NAJCENNIEJSZE .....WASZE DZIECKO!

Ps: Zostalismy juz wystarczajco upokorzeni ....
Ja nie poddam sie i z czasem WSZYSTKIM WAM POKARZE PRAWDZIWA ICH TWARZ !
Bedzie wam najzwyczajniej w swiecie glupio.....

Polacy za granica czy to Norwegia czy inny kraj powinni sie wspierac, pomagac sobie wzajemnie.
Niestety wiekszosc jest taka ze utopila drugiego w lyzce wody. tylko gdy przyjdzie moment ze wam dobiora sie do tylkow to wtedy bedzie placz i lament.
OBY NIE BYLO ZA POZNO.....!!!!!
otworzcie swoje serca i zacznijcie myslec!!!!

Tylko bez egzaltacji. Mysle, ze jestes prowokatorem. Matka wrzucilaby zdjecia dzieci i prosila kogo popadnie( wstyd sie nie liczy gdy chodzi o dobro dzieci) Walczylaby z pazurami w gazetach , naglasniala przypadek z nazwiska, bo ludzie lubia sie identyfikowac ze skrzywdzonymi.
A ty co robisz? Piszesz list pelen patosu, starannie dobierasz slowa, nie ma miejsca na blad. To traci sztucznoscia. Nie widze bolu, zalu tylko zimny elaborat.

Dam Ci rade - wypierdalaj z tego forum i dzwon do Rutkowskiego prowokatorze.

PS: Jezeli sie myle co do intencji a Ty udowodnisz ze to prawdziwa sytuacja - Odszczekam wszystko oficjalnie i posypie glowe popiolem.
Zanim to nastapi proponuje ignorowac osobe - w koncu jestesmy bez serca

Ooooo proszę usunął konto a tak byśmy wszyscy posłuchali tego odszczekiwania

Pomyślcie niekiedy co piszecie ,bo wstyd jak szlak I NIE ŻARTUJĘ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
Optimus reaktywacja..
Dam Ci rade - wypierdalaj z tego forum i dzwon do Rutkowskiego prowokatorze.

PS: Jezeli sie myle co do intencji a Ty udowodnisz ze to prawdziwa sytuacja - Odszczekam wszystko oficjalnie i posypie glowe popiolem. ...

Nadszedl czas...
...czy aż tyle potrzebowales , by dac wiare..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Damian Rzeszów
(Patronas)
Początkujący
Życie to nie bajka . Niestety nikt nas nie uprzedzał przed przyjściem na świat co nas czeka , nie mieliśmy wyboru . Współczuje wszystkim rodzicom którzy stracili dzieci . Nie wiem co bym zrobił na ich miejscu . Na pewno można zwariować .
O tym co przechodzę te dzieci nawet myśleć nie chcę .
Nie wiem czy wątpliwy odsetek naprawdę krzywdzonych i odebranych dzieci rekompensuje cierpienia całej reszty .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
Witam,
Przeczytalam caly artykul na tym forum donosnie chlopacow ktorych barnevernet zabralo. Wspolczuje i nie woybrazam sobie sytuacji zeby spotkalo to moje dzieci. JA przyjechalam do norwegi z dwiema coreczkami i mialam zamiar starsza 4 letnia dziewczynke puscic do przedszkola. Jednak po przeczytaniu tego wszystkiego ciarki przechodza mi po lecah, niemoge spac caly czas mam przed oczami ta dziwna istytucje, nie miesci mi sie w glowie to! Moglabym cie prosic o kilka slow jak to dokladnie bylo. Tak poprostu bez wczesniejszych informacji sygnalow ze strony przedszkola, szkoly czy samych chlopcow. cos mowili z eich wypytywali, ogladali itp? prosze poradz bo bardzo boje sie o moje coreczki I jeszcze raz wspolczuje i licze na to ze szybciutko odzyskacie dzieci!!!!!! Gosia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok