Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

cesarka?? - Norwegia

Czytali temat:
magdalena górak Mariusz Pr. kuba nowak ania juzwiuk Patrice Ravn Konrad Bb agnieszka Agnieszka Piotr Gawrys Justyna0108 Asia Mysliwiec Claudia_30 GabiGold Mooni89 (5865 niezalogowanych)
36 Postów
PATRYCJA W
(patrycja24)
Nowicjusz
Witam mamuśkijestem mamą 2 letniej córeczki,rodziłam w Pl przez cc.Chciała bym powiększyć rodzinę i mam pytanie czy na wlasne życzenie zrobili by mi w Norwegi cesarkę?? nie chciała bym rodzić naturalnie... z góry dzięki za odpowiedzi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
144 Posty

(koalski)
Stały Bywalec
Czytając twoje posty - poczytaj trochę o BV.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
patrycja24 napisał:
Witam mamuśkijestem mamą 2 letniej córeczki,rodziłam w Pl przez cc.Chciała bym powiększyć rodzinę i mam pytanie czy na wlasne życzenie zrobili by mi w Norwegi cesarkę?? nie chciała bym rodzić naturalnie... z góry dzięki za odpowiedzi...

Okragla glowa czegos nie wie????????? Jak moglo do tego dojsc? Zabraklo przydatnych linkow?

Ale dobrze odpowiem:
pl.wikipedia.org/wiki/Lobotomia

I powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
patrycja24 napisał:
Chciała bym powiększyć rodzinę i mam pytanie czy na wlasne życzenie zrobili by mi w Norwegi cesarkę...
Z tego co wiem to nie mozesz sobie wybrac. Cesarcie ciecie stosuje sie tyko z powodow medycznych. Czyli jak nie ma jakiejs specjalnej przyczyny to porod jest naturalny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Mozna poprosic o cesarke. Tzn. nie mozesz wejsc i powiedziec w stylu "chce cesarke bo tak", ale jesli powiesz ze boisz sie porodu naturalnego lub zle znosisz bol to powinni sie zgodzic. Ja mialam cesarke, bo mialam takie zalecenie, ale znam pare osob ktore tez ja mialy, a wcale nie musialy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Wszystkie porody z wykorzystaniem metody cesarskiego ciecia sa ze wskazan lekarskich. Kalba napisala,ze strach moze byc powodem dla ktorego szpital sie zgodzi ja zrobic. To prawda. Jesli dobrze zagrasz atak paniki i tym podobne,to oczywiscie moze sie zdarzyc,ze lekarz wyrazi zgode.
Ale nie istnieje tu pojecie -cesarka na zyczenie W papierach musi byc podany jakis powod.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Ja tez znam osoby, ktore mialy choc nie bylo potrzeby.
Problem jest w tym, ze chociaz sobie zazyczysz to i tak nie ma pewnosci, ze bedziesz mial cesarskie ciecie. Wszystko sprowadza sie do lekarza i co on/ona uwaza. A niektorzy lekarze sa bardo przeciwni cesarce, jezeli nie ma do tego innego powodu niz zyczenie rodzacej. Do tego dochodza inne sprawy,np. czy maja wolna sale operacyjna, czy maja dosyc lekarzy a nawet czy maja dosyc funduszy.

No bo co zrobisz jak ty sobie zazyczysz cesarke, a w tym czasie lekarze beda zajeci bo ktos inny bedzie musial miec taka sama operacje z powodow medycznych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
PATRYCJA W
(patrycja24)
Nowicjusz
no napewno nie dam rady urodzić naturalnie chyba bym zaczela się wydzierać na cały szpital ale na poważnie nawet za opłatą jak w Pl nie chcą robić to wolę w Pl zalatwic cesarke...dzieki za odp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
patrycja24 napisał:
no napewno nie dam rady urodzić naturalnie chyba bym zaczela się wydzierać na cały szpital ale na poważnie nawet za opłatą jak w Pl nie chcą robić to wolę w Pl zalatwic cesarke...dzieki za odp
Pisałaś , że już miałaś poród przez ten zabieg , może to będzie podstawą do następnych podobnych porodów .
Jeżeli mądrze będziesz rozmawiać z Norweskim Ginekologiem i położną , tu duże znaczenie ma sama położna która ma bardzo duże uprawnienia , do odbioru naturalnego porodu włącznie .
Nie zawsze poród musi odbywać się w szpitalu .
Moi Norwescy znajomi , mieli poród w własnym domu , przy udziale samej położnej .
Fakt , że mieszkają w domu jednorodzinnym i starali się o taki poród od samego początku , i nie było żadnych przeciwwskazań .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
patrycja24 napisał:
no napewno nie dam rady urodzić naturalnie chyba bym zaczela się wydzierać na cały szpitalDostaniesz na pewno znieczulenie.

patrycja24 napisał:
ale na poważnie nawet za opłatą jak w Pl nie chcą robić W prywatnych klinikach pewnie robia. Koszt jest bardzo wysoki.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok