Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
jan wino Grzegorz G. Patrycja R.... marian wnuk Jan Kowalski zic zac Agnieszka Zamecka Karol11 Kamil Mazur Violetta Kol (5228 niezalogowanych)
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Norwedzy nie ukrywają danych, zarobków, nie odgradzają się płotami od sąsiadów, nie zasłaniają firanami i zasłonami, na basenach nie ma zasłonek w prysznicach, wszyscy w szatniach chodzą nago, od 0-100 lat. Pewnie przykłady można by mnożyć. Są inni, ale ja to lubię.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Mają też duży szacunek do cudzej własności, cudzego nie ruszą, nawet jeśli znalezione. Pewnie są wśród nich wyjątki, ale generalnie jeśli źle się dzieje, to jednak ze strony obcokrajowców. Do jakiegoś czasu (niedawno) nie zamykali domów, samochodów. Itd.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
gama28 napisał:
Jeśli kupujesz telefon lub kartę sim z numerem wypełniasz papierek ze swoimi danymi, jest na nim miejsce, gdzie możesz sobie zaznaczyć, czy chcesz, aby twój numer wyświetlał się w Gulesider. Możesz sobie również zażyczyć, aby się nie wyświetlał. To, że numery są tu ogólnie dostępne nie znaczy, że nie możesz mieć numeru zastrzeżonego. Jest taka opcja.
Co do tego jaka sieć oraz abonament czy karta, to zależy od twoich potrzeb. Ja miałam i na kartę i na abonament (ta opcja na pewno jest tańsza), a sieci Telenor i NetCom całkiem OK. Nie wiem, czemu większość Polaków korzysta z Lebara, bo kiepsko działa, wszyscy znajomi narzekają. Ja miałam i w Telenor, a teraz mam w NetCom, bo dali mi telefon, który chciałam.

www.mojanorwegia.pl/forum/view/tematy_te...ic_do_polski%3f.html

link do tematu gdzie jest odp. jak tanio dzwonić do pl. z norweskiego tel. na kartę
Lebara wcale nie jest taka zła, ja i kilkadziesiąt osób które znam i mają lebare nie narzeka (sporadycznie jak już, ale na tyle osób co znam to nie jest źle)
Telefonu na abonament nie dostaniesz jak jesteś tu tak krótko, trzeba mieć prace i trzy ostanie odcinki od wypłaty.
Co do ofert i cen to kwestia indywidualna, zależy gdzie(pl czy no, kom lub stacjonarny) i ile dzwonisz. oferty są tak podobne że lepiej zdecydować się na tą sieć gdzie ma sie najwięcej znajomych wyjdzie najtaniej.

Z lebary korzysta dużo osób bo dużo osób przyjechało tu przez Adecco i tam rozdawali karty sim każdemu nowemu za free, mają dobrą reklamę dla polaków(np strona internetowa po polsku) i działają też w krajach Beneluxu skąd trochę naszych przyjechało.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(olinka)
Wiking
Zuzu napisał:
gama28 napisał:
Jeśli kupujesz telefon lub kartę sim z numerem wypełniasz papierek ze swoimi danymi, jest na nim miejsce, gdzie możesz sobie zaznaczyć, czy chcesz, aby twój numer wyświetlał się w Gulesider. Możesz sobie również zażyczyć, aby się nie wyświetlał. To, że numery są tu ogólnie dostępne nie znaczy, że nie możesz mieć numeru zastrzeżonego. Jest taka opcja.
Co do tego jaka sieć oraz abonament czy karta, to zależy od twoich potrzeb. Ja miałam i na kartę i na abonament (ta opcja na pewno jest tańsza), a sieci Telenor i NetCom całkiem OK. Nie wiem, czemu większość Polaków korzysta z Lebara, bo kiepsko działa, wszyscy znajomi narzekają. Ja miałam i w Telenor, a teraz mam w NetCom, bo dali mi telefon, który chciałam.

www.mojanorwegia.pl/forum/view/tematy_te...ic_do_polski%3f.html

link do tematu gdzie jest odp. jak tanio dzwonić do pl. z norweskiego tel. na kartę
Lebara wcale nie jest taka zła, ja i kilkadziesiąt osób które znam i mają lebare nie narzeka (sporadycznie jak już, ale na tyle osób co znam to nie jest źle)
Telefonu na abonament nie dostaniesz jak jesteś tu tak krótko, trzeba mieć prace i trzy ostanie odcinki od wypłaty.
Co do ofert i cen to kwestia indywidualna, zależy gdzie(pl czy no, kom lub stacjonarny) i ile dzwonisz. oferty są tak podobne że lepiej zdecydować się na tą sieć gdzie ma sie najwięcej znajomych wyjdzie najtaniej.

Z lebary korzysta dużo osób bo dużo osób przyjechało tu przez Adecco i tam rozdawali karty sim każdemu nowemu za free, mają dobrą reklamę dla polaków(np strona internetowa po polsku) i działają też w krajach Beneluxu skąd trochę naszych przyjechało.

Dziękuje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(olinka)
Wiking
nooo wszystkim pieknie dziekuje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok