Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Ewa Nie ma (4408 niezalogowanych)
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Najlepsze mufinki to sa z jagodami. Kiedys byly w Lidlu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Hilton napisał:
Basiu, mniam
A ja wlasnie bede piekła ciasto urodzinowe dla moich dzieci na jutro. Nie jestem dobra w tych sprawach, ale znalazłam w remie ost kake wiec zrobie mase do torta taką serową i dam mailiny i galaretke. Ciekwe co wyjdzie.... zrobie zdjecie i wkleje w tym wątku. Trzymaj kciuki.


Jak już zrobisz to norweskie ostkake to napisz jak wyszło i smakowało oczywiście, bo widziałam je ostatnio w sklepie i zastanawiałam się, czy kupić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Ja mam b. dobry przepis na ostekake


i na after eight- ostekake

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Basiu wrzuć przepisy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Wrzuce jutro po poludniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ale jutro po poludniu to u mnie jest juz impreza urodzinowaa i ciasto potrzebne rano
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
wiecie co,zjadłbym w tym momencie pleśniaka z pięć lat już go nie jadłem nie ma chętnej czasem do zrobienia go na samą myśl ślinka mi się zbiera
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Jak mi sie zbiera ślinka na kawe z mleczkiem, to sobie SAMA ją przygotowuję A co to wogóle pleśniak??? Jakiś wytwór z camembert`a?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Sorry Hilton , ale na ostekake trzeba sie odpowiednio przygotowac ( zakupy itd. ) a na urodziny dzieciece to najlepsze sa mufinsy i n.p. sjokoladekake

Ostekake

Spod :

225 g kjeks (n.p Digistive )
110 g masla / margaryny

Ciastka rozgniesc na mase ( ja wkladam ciastka do plastikowej torebki i miazdze je walkiem) , maslo rozpuscic i rozmieszac z rozgniecionymi ciastkami . Wylozyc ta mieszanka forme najlepiej taka okragla do pieczenia biszkoptu.
Zostawic w lodowce na czas robienia masy sernikowej.

Masa sernikowa :

3 dl smietany ( lettrømme )
250 g kremost ( tzn 2 opakowania najlepiej o smaku mandarynkowym czy cos takiego )
1 lyzeczka cukru waniljowego
1 paczka galaretki o smaku pomaranczowym - WAZNE : rozrobic galaretke z polowa podanej ilosci wody !!!!!
1,5 dl cukru pudru

To wszystko zmiksowac i do tego dodac

3 dl fløte - ubitej smietany

Wymieszac DELIKATNIE i wlozyc do formy na wczesniej przygotowany spod.

Jak to juz zastygnie ( ok. 2 godzin ) zalac to ostudzona galaretka ( rowniez pomaranczowa i rowniez rozrobiona z polowa iloscia wody )

Pracochlonne ale SUPER



W innej wersji smakowej After Eight jest inna masa serowa

250 g kremost naturell ( ser bez dodatkow smakowych )
1 paczka rozpuszczonych czekoladek After Eight
3 dl fløte - ubitej smietany

Tak jak powyzej zmieszana mase wlozyc na spod i czekac ok. 2 godzin ( w lodowce )

Nie musicie czekac w lodowca - sernik ma byc w lodowce


Powodzenia i smacznego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
250 g kremost ( tzn 2 opakowania najlepiej o smaku mandarynkowym czy cos takiego )

Czy to jest taki do smarowania chleba, na półce między serkami na słono?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok