Sorry Hilton , ale na ostekake trzeba sie odpowiednio przygotowac ( zakupy itd. ) a na urodziny dzieciece to najlepsze sa mufinsy i n.p. sjokoladekake
Ostekake
Spod :
225 g kjeks (n.p Digistive )
110 g masla / margaryny
Ciastka rozgniesc na mase ( ja wkladam ciastka do plastikowej torebki i miazdze je walkiem) , maslo rozpuscic i rozmieszac z rozgniecionymi ciastkami . Wylozyc ta mieszanka forme najlepiej taka okragla do pieczenia biszkoptu.
Zostawic w lodowce na czas robienia masy sernikowej.
Masa sernikowa :
3 dl smietany ( lettrømme )
250 g kremost ( tzn 2 opakowania najlepiej o smaku mandarynkowym czy cos takiego )
1 lyzeczka cukru waniljowego
1 paczka galaretki o smaku pomaranczowym - WAZNE : rozrobic galaretke z polowa podanej ilosci wody !!!!!
1,5 dl cukru pudru
To wszystko zmiksowac i do tego dodac
3 dl fløte - ubitej smietany
Wymieszac DELIKATNIE i wlozyc do formy na wczesniej przygotowany spod.
Jak to juz zastygnie ( ok. 2 godzin ) zalac to ostudzona galaretka ( rowniez pomaranczowa i rowniez rozrobiona z polowa iloscia wody )
Pracochlonne ale SUPER
W innej wersji smakowej After Eight jest inna masa serowa
250 g kremost naturell ( ser bez dodatkow smakowych )
1 paczka rozpuszczonych czekoladek After Eight
3 dl fløte - ubitej smietany
Tak jak powyzej zmieszana mase wlozyc na spod i czekac ok. 2 godzin ( w lodowce )
Nie musicie czekac w lodowca - sernik ma byc w lodowce
Powodzenia i smacznego