Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Gulrot kake - Norwegia

Czytali temat:
Ewa Nie ma (4452 niezalogowanych)
1 Post

(Hilton)
Wiking
Jako że to dział techniczny, gdzie mozna rozmawiac miedzy innymi o AGD, a jak wiadomo w skład AGD wchodzi także piekarnik - informuję, ze pierwszy raz w życiu upiekłam ciasto marchewkowe. I udało mi sie. Polewa smietankowa tez mi sie udała. Jest prawie takie pyszne ja w Deli de Luca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
No to teraz podaj przepis , może inni też wypróbują swoje piekarniki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
alma78 napisał:
No to teraz podaj przepis , może inni też wypróbują swoje piekarniki

Przepis jest bardzo prosty - widniej na tylnej czesci pudełka z napisem "gulrot kake"

Alma , chyba nie wierzysz w to ze ja odwazam mąke, odliczam jajka i cos tam jeszcze robie. Nie, to nie ja. Ja tylko otwieram wszytskie torebeczki dolewam wody i mieszam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
No tak po cichu to wierzyłam , że sama , własnoręcznie odważyłaś te wszystkie składniki i starłaś te marchewy ja bym tak zrobiła
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
A tak apropos ciasta .
miłe panie czy któraś widziała gdzieś w sklepie odpowiednik polskiego białego sera(twaróg -półtłusty, tłusty) do zrobienia sernika, takiego prawdziwego , lub naleśników z serem( okol.Oslo)
Strasznie za mną,,chodzi,,
Pzdr.WMD
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
W Norwegii nie ma czegos takiego, jest jedynie odpowiednik serka wiejskiego (cottage cheese). Ale ser bialy mozesz kupic w polskim sklepie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
naleśniki z serem to jest myśl!!
a mam jeszcze twaróg z polski,,, i wcalę się nie chwalę, kanakk, nic a nic

niegdy nie jadłam ciasta marchewkowego... nazwa mnie odrzuca
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
A jakiś adres , bo miasto znam średnio , mieszkam poza, ale jestemmobilny, a sernik już zaczyna jeździć za mną . dziekuję WMD
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Ja właśnie cottage cheese używam do naleśników i sernika i wychodzi tak samo. Pakowany jest w plastikowych pojemnikach po 200g (ok 20 nok), podobnych do śmietany i koło śmietany go znajdziesz w sklepie (to tak jakbyś nie mógł dojechać do polskiego sklepu).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
Ja przecieram ręcznie przez metalowe sitko i cottage nie za bardzo mi pasi , bo za dużo śmietany, albo wody , nie mam za świeżych dostaw, albo niefart, a sernik chodzi i chodzi.
poza ty to serni pieczony z jajkami , bakaliami , taki wiesz -w blasze na kruchym spodzie.
Dzięki WMD
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok