Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

1
DZIEŃ

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Czytali temat:
Ewa Nie ma (3978 niezalogowanych)
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
Hilton napisał:
ólf wypchaj sie! i saka też ! Nie wiecie co dobre, tylko byscie kotlety i kotlety i żur z żeberkami !!



no wiesz.... dwie babcie tyle sie natlukly za moich mlodych czasow do tego lba (mojego) co jest dobre... ze teraz nijak inaczej pomyslec nawet sie nie da !!
Zgłoś wpis
Oceń wpis: 1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Skoro tak to mogę się poświęcić
No risk no fun
Zgłoś wpis
Oceń wpis: 1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
W imie nauki to fazi zjadł u mnie gofra i zyje do tej pory. Wiec nie wiem czemu tak sie boich marchewkowego ciasta??? Bledziutki jestes zjedz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis: 1  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
Hilton napisał:
W imie nauki to fazi zjadł u mnie gofra i zyje do tej pory. Wiec nie wiem czemu tak sie boich marchewkowego ciasta??? Bledziutki jestes zjedz...


e tam... gofry to normalka jest.... ale zeby marchewki do ciasta pchac, no...
Zgłoś wpis
Oceń wpis: 1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
ulv72 napisał:
Hilton napisał:
W imie nauki to fazi zjadł u mnie gofra i zyje do tej pory. Wiec nie wiem czemu tak sie boich marchewkowego ciasta??? Bledziutki jestes zjedz...


e tam... gofry to normalka jest.... ale zeby marchewki do ciasta pchac, no...


Oj żebyś Ty wiedział gdzie kobiety potrafią marchewkę wepchać...
Zgłoś wpis
Oceń wpis: 1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
ja wpycham do rosołu, a to zle?
Zgłoś wpis
Oceń wpis: 1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Rosół to jeszcze nic.
Na własne oczy widziałem kiedyś jak jedna Pani wpychała w twarz bałwanowi
Zgłoś wpis
Oceń wpis: 1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Przez przypadek zajzalam na ten stary watek i stwierdzilam, ze musze sie z wami podzielic moim przepisem na gulrotkake - bo powinniscie poszezyc wasze horyzonty mi.in. smakowe

Przepis jest sprawdzony, prosty a rezultat - palce lizac :

1. zmiksowa 4 jajka i 3 dl cukru

2. dodac :

4 dl maki
2 lyzeczki natron ( sody oczyszczanej )
2 lyzeczki kanel ( cynamonu)
1 lyzeczke soli
1 lyzeczke cukru waniljowego
1 1/2 dl oleju
4 - 5 startych na grubej tartce marchewek

wszystko wymieszac i wstawic do piekarnika 175 stopni na sam dol na ok. 50 - 60 min.

3. polewa ( po ostygnieciu )

50 g margaryny
100 g philadelfia ost ( taki ser do smarowania - bez dodatkow smakowych )
150 g melis ( cukier puder )
1 lyzeczka cukru waniljowego

to wszystko zmiksowac i rozsmarowac - mozna tez ozdobic pomaranczowymi kolkami lub koleczkami daim

Do dziela
Zgłoś wpis
Oceń wpis: 1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Basiu, mniam
A ja wlasnie bede piekła ciasto urodzinowe dla moich dzieci na jutro. Nie jestem dobra w tych sprawach, ale znalazłam w remie ost kake wiec zrobie mase do torta taką serową i dam mailiny i galaretke. Ciekwe co wyjdzie.... zrobie zdjecie i wkleje w tym wątku. Trzymaj kciuki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis: 1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Na urodziny dla dzieci nadaja sie tez swietnie muffins - czekoladowe lub waniljowe - takie z torebki ( sa nawet lepsze niz te domowe )

Mozna je tez latwo udekorowac melis z odrobina wody i non stop - kolorowo i urodzinowo

Trzymam kciuki
Zgłoś wpis
Oceń wpis: 1  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok