Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Damian Kulig (3103 niezalogowanych)
10 Postów

(hillaone)
Wiking
mariuszmariusz napisał:
tylko jesli juz dostaniesz zgode ( a o to trzeba na pewno wystapic do zarzadu spoldzielni ) to zeby ci nie przyszlo do glowy samemu robic remont ( chnba ze masz wszystkioe wymagane norweskie uprawnienia hydrauliczne )

z tego sobie zdaje sprawe ale czy do wystapienia pozwolenia musze dolaczyc plan remontu tzn. co dokladnie zamierzam robic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(hillaone)
Wiking
gabriel napisał:
hooba007 napisał:
Jedno pytanie na temat budowlany:
- sześć odpowiedzi z których dowiedziałem się, że co lubi bić i pić, kto jest alkoholikiem, emerytem, frustratem...
Ale jaja...

---
...JAJA I TO ZBUKI , SĄ JEDYNIE Z CIEBIE ... ofiaro ...
---
Jakie ty zadałeś pytanie budowlane .
---
Jak ktokolwiek może na tą twoją durnotę odpowiedzieć jak nie zna twojej UMOWY i REGULAMINU spółdzielni w której masz mieszkanie .
---
JAK można jeszcze bardziej prościej tobie napisać aliensie ...
---
KAŻDA SPÓŁDZIELNIA W NORGE RZĄDZI SIĘ WŁASNYMI PRAWAMI ... inaczej niż w Polsce .
---
To nie jest twoja własność z którą możesz zrobić co chcesz . Ty to tylko DZIERŻAWISZ i twoje prawo to jedynie sprzedać to . A pozostałe sprawy tylko za zgodą spółdzielni .
---
Na wszystko musisz Mieć zgodę i firmy remontowe muszą być legalne i ubezpieczone , inaczej w razie awarii jakiegokolwiek elementu ta jak przyjdzie rachunek do zapłaty za straty to się ZESRASZ NA MIĘKKO I ZJESZ JAKO JAJECZNICĘ ...
Ech ...
Szkoda klawiatury na aliensa ...

BĘC ...

idioto

sadzac po twoich zarobkach nawet na kolo od roweru cie nie stac pajacu z checia bym odwiedzil te twoje bodo

umoralniasz tu wszystkich buraku 5k postow nastepny tepak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
tak sobie przypomniałem jak znajomy Polack się wkuwiał w USA
kupił sobie dom
zaprosił znajomych Polacków na parapetówę
no i tam zgodnie z polskimi wartościami i tradycjami rzucali ch.., ku... i disco polo
a bany sąsiad wezwał Police
A ON PRZECIEŻ KURWA BYŁ U SIEBIE NA SWOIM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
hillaone napisał:
Witam wszystkich

Kupilem mieszkanie w Drammen w borretslag i chcialbym zrobic remont lazienki. Sasiad powiedzial ze musze miec pozwolenie na remont od wspoldzielni. Dzwoniklem do styreta i powiedzial ze musze napisac podanie on je zorpatrzy. Czytalem duzo na forum na ten temat ale jakos nie moge znalesc sesu.

moje pytania

Czy jak wystepuje o pozwolenie czy musze pisac kto i co bedzie robil i czy ja mam wystapic o to pozwolenie czy firma ktora bedzie to robila (styret byl niemily i niechcial udzielac za bardzo informacji a spoldzielnia chce tylko faktury)

I czy przepisy nie mowia o tym ze jak lazienka jest tylko modernizowana i pozostaje w tym samym miejscu to nie potrzebuje pozwolenia ( tak slyszalem dzisiaj po telefonie do elektryka)

Jak by ktos pomogl opisac jakie sa procedury remonty lazienki w borretslag bylbym wdzieczny.

Pozdrawiam

A zauwazyles ze w Norwegii na klatkach schodowych wszyscy musza miec takie same tabliczki z nazwiskiem na skrzynkach pocztowych?
Zauwazyles, ze wszystkie drzwi sa takie same?
Jak kupiles mieszkanie w borettslag, i chcesz remontowac lazienke w innym terminie niz bedzie remont w calym bloku, to styrer byl wkurzony, proste.
Oni maja plany co do remontow, maja wlasne kosztorysy, swoje zaprzyjaznione firmy, a jak chcesz wybrac flizy do lazienki, to masz okreslony sklep, w ktorym mozesz to zrobic i masz podany nawet okreslony wymiar plytek na podloge. Sam mozesz zadecydowac jedynie o kolorze....
Powodzenie w pisaniu podania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
hillaone napisał:
Witam wszystkich

Kupilem mieszkanie w Drammen w borretslag i chcialbym zrobic remont lazienki. Sasiad powiedzial ze musze miec pozwolenie na remont od wspoldzielni. Dzwoniklem do styreta i powiedzial ze musze napisac podanie on je zorpatrzy. Czytalem duzo na forum na ten temat ale jakos nie moge znalesc sesu.

moje pytania

Czy jak wystepuje o pozwolenie czy musze pisac kto i co bedzie robil i czy ja mam wystapic o to pozwolenie czy firma ktora bedzie to robila (styret byl niemily i niechcial udzielac za bardzo informacji a spoldzielnia chce tylko faktury)

I czy przepisy nie mowia o tym ze jak lazienka jest tylko modernizowana i pozostaje w tym samym miejscu to nie potrzebuje pozwolenia ( tak slyszalem dzisiaj po telefonie do elektryka)

Jak by ktos pomogl opisac jakie sa procedury remonty lazienki w borretslag bylbym wdzieczny.

Pozdrawiam

Nie wiem jakiego typu jest to mieszkanie. Ja mam aksjeleilighet i nie tylko zrobilam kuchnie i lazienke, ale i wyburzylam kilka scian i postawilam kilka nowych i nikogo o nic sie nie pytalam. Wzielam tylko plan z bygg og plan etaten aby w rozpedzie nie wziasc sie za sciany nosne
Babka ze styre tylko kiedys wpadla do mnie zeby zobaczyc co sie dzieje, ale chyba bardziej z czystej babskiej ciekawosci...i przy okazji sie poskarzylam, ze kominek ma slaby "ciag", a ona na to, ze faktycznie trzeba bedzie zamowic kominiarza... Tak tez i zrobila
Jedynie, co krecila nosem, to ze drzwi (tez wymienilam) do mieszkania maja inny kolor, ale to bylo 4 lata temu i nic sie nie dzieje....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
hillaone napisał:idioto
-sadzac po twoich zarobkach nawet na kolo od roweru cie nie stac pajacu
-z checia bym odwiedzil te twoje bodo
-umoralniasz tu wszystkich buraku 5k postow nastepny tepak

---
Miło Mi , żeś się w końcu przedstawił , tylko źle żeś odmienił , niech tam .
---
Co ma Mój prywatny zarobek , do prawienia innym morałów ... nie bardzo łapię tego porównania .
---
To , że ty , zasuwasz jak biały murzyn , by mieć jeszcze więcej na koncie , nie oznacza wcale że jesteś Mądry .
---
Ja na dzień dzisiejszy Tu w Norge , nie muszę NAGINAĆ pleców , by mieć konto większe Niż Mam obecnie a tym bardziej by było większe od twojego ...!
---
Ja już jestem zabezpieczony na starość , a teraz jedynie , staram się utrzymać takie zasoby finansowe , coby godnie i spokojnie cieszyć się pozostałym jeszcze Moim Prywatnym życiem TU I TERAZ ...
---
Miałem co prawda już nie odpisywać w tym temacie , jednak ponieważ Ubliżyłeś Sam Sobie , to dlatego jest Moja drobna Informacja jak wyżej .

---
Niemniej zapraszam i tak ... do Mojej Wsi , to zobaczysz chociaż , jak niektórzy z Nas potrafią sobie spokojnie pracować i cieszyć się Własnym Prywatnym ŻYCIEM .

Pozdrawiam

ECH ... Nadęty ... i pusty ... Aliens ... z ...............................................................
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(hillaone)
Wiking
o co ty masz do tego jakie mieszkanie kupilem

ogarnij sie wreszcie stary i glupi

zeby ci ta armata w dupie utknela
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
hillaone napisał:o co ty masz do tego jakie mieszkanie kupilem
ogarnij sie wreszcie stary i glupi
zeby ci ta armata w dupie utknela

---
Nawet nie potrafisz sklecić prostego zdania ofiaro ....
---
Ponadto , o ile te twoje dane są prawdziwe , to wg skatt z VINDAFJORD , nie plasujesz się nawet na końcu pierwszej setki ...
---
A masz czelność porównywać Mój stabilny zarobek do koła od roweru .
---
Do twojej informacji , Ja Mój dochód z którego się tak wyśmiewasz , generuję w ciągu średnio 5-7 -miesięcy przy ... 37,5t/u... i 160t/m ....
A ile ty godzin zasuwasz miesięcznie legalnie poza fuchami na dziko ? .

---
Mnie do twojego mieszkania NIC ...!!

... UWYPUKLIŁEM JEDYNIE , TWOJĄ TĘPOTĘ ADMINISTRACYJNĄ ... i tyle .
---
Co do armaty .... HM...mmm... żal tobie , że ktoś potrafi się cieszyć ... WOLNYM ... życiem .
OJ ŻAL..............................................................

ECH...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(hillaone)
Wiking
temat zamykam

bylem w spoldzielni pozwolenie ogarniete

co do gabriela szkoda czasu na idiote
ogarnij sie ty stary hipisie chyba ze za pozno bo helena ci z mozgu gowno zrobila
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok