Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Do znawców ruchu drogowego.. - Norwegia

Czytali temat:
Pawel Pawel (2016 niezalogowanych)
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Polski samochód a norweska przyczepka.. Mądrych prosze o opinie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Co nikt sie na tym nie zna?.. A gdzie są te madrale?..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
NOREK napisał:
Co nikt sie na tym nie zna?.. A gdzie są te madrale?..

Oto odpowiedz, choc jestem zdziwiony tak podstawowym pytaniem. A wiec odp.

pl.wikipedia.org/wiki/Samoch%C3%B3d

no.wikipedia.org/wiki/Tilhenger

Mysle, ze odpowiedz powinna Cie usatysfakcjonowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
norek madralo-jak niewiedza to nie pisza a maryjanek gdzies zaginol on napewno by wiedzial

to moze pochwal sie wiedza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów

(pindol)
Nowicjusz
Chcesz jechac takim zestawem do Polski? Nie ma najmniejszego problemu. Chcesz ja targac tutaj? Tez zaden klopot, pod warunkiem ze masz uprawnienia, sporo osob uwaza ze osobowka moga ciagnac kazda przyczepe, nawet 1,5 tonowa dwuosiowke . Zawsze tez mozesz powiedziec " aj dont anderstend"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Proste pytanie, a jakoś nikt nie potrafi odpowiedzieć!! Polskie auto ciągnące norweską przyczepkę, podpowiem,że chodzi o ubezpieczenie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
Norek powiedz coś wiecej bo nie łapie caly rok ciągałem taki zestaw jedno osiowy z łodzią miałem trzy kontrole na drodze i nic a mam prawko kat.B to w czym haczyk ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów

(pindol)
Nowicjusz
NOREK napisał:
Proste pytanie, a jakoś nikt nie potrafi odpowiedzieć!! Polskie auto ciągnące norweską przyczepkę, podpowiem,że chodzi o ubezpieczenie.

Jak zadales pytanie takie dostales odpowiedzi, nikt nie jest wrozka i nie wie o co ci chodzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
pindol napisał:
Chcesz jechac takim zestawem do Polski? Nie ma najmniejszego problemu. Chcesz ja targac tutaj? Tez zaden klopot, pod warunkiem ze masz uprawnienia, sporo osob uwaza ze osobowka moga ciagnac kazda przyczepe, nawet 1,5 tonowa dwuosiowke . Zawsze tez mozesz powiedziec " aj dont anderstend"

Klasse B (personbil)
Denne klassen gjelder føring av motorvogn (unntatt motorsykkel) med en tillatt totalvekt på høyst 3500 kg og maksimalt åtte passasjerplasser i tillegg til førerplassen.

Innehaver av førerett kl. B, kan trekke tilhenger med tillatt totalvekt høyst 750 kg.

Det kan også være tillatt å trekke tilhenger over 750 kg med samme førerett dersom

* tilhengerens tillatte totalvekt ikke overskrider bilens egenvekt + 75 kg (fører), og
* den tillatte totalvekten for bil og tilhenger til sammen ikke overskrider 3500 kg.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Nie chodzi tu o wage tylko o ubezpieczenie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok