Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(8063 niezalogowanych)
810 Postów
Maniak
jasta102 napisał:
Purii_id napisał:
W końcu mówi się, iz naród polski jest narodem intelektualistów.
dobre
ale całych czy ćwierć

Wlasnie TUTAJ JEST PROBLEM!!!

Mechanizm jest PROSTY!

Skoro 90% tzw. wyborcow, czyli literalnie "KRETYNOW",
wybiera posrod siebie, to wlasnie jest:
TEN "PASZTET"!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
164 Posty

(AdamAleksanderNowak)
Stały Bywalec
Purii_id napisał:
Wydaję mi się, iż owa "burzliwa dyskusja" powinna służyć wymianie poglądów, a nie popisywaniem sie swoją elokwencją w innych dialektach, bądz też w języku polskim

Po cóż zatem, nabywać wiedzy, po cóż się kształcić jeżeli na koniec okaże się że posługiwanie się w zasadzie normalnym językiem - gdyż zwrotów akademickich niezrozumiałych dla większości adwersarzy nie używam, bo rozmowa straciła by sens - to tylko popisy...
ech...
Purii_id, nie czepiasz się wulgaryzmów, bezprzykładnego zaśmiecania tematu przez internetowe twory, a nie podoba Ci się normalny polski język z urozmaiconym słownictwem i rozbudowaną składnią... nie pojmuję...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
Wybiera się ktoś na Marsz Niepodległości do Warszawy ?

W tym roku myślę , że będzie nas około 100tys

Do zobaczenia 11.11.2012
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
164 Posty

(AdamAleksanderNowak)
Stały Bywalec
Lamikoboy napisał:
Wybiera się ktoś na Marsz Niepodległości do Warszawy ?

W tym roku myślę , że będzie nas około 100tys

Do zobaczenia 11.11.2012

Niestety... urlop na ten rok już wykorzystałem... zostało tyle żeby w grudniu do Córki polecieć... szczerze zazdroszczę i powodzenia.
Bierz kamerę i kręć.. bo znów będzie że kibole i skini przyszli robić zadymę... POWODZENIA.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
Nie przepadam nad przerostem formy nad treścią.
Przy czym nie mówię tutaj, iż kontekst, w którym piszesz jest zły.

A jeżeli chodzi o edukacje, to bynajmniej język nie zawsze idzie w parze z inteligencją (chociaż ja mam fioła na punkcie interpunkcji, to fakt).

A czasem mam nawet wrażenie, iż u niektórych jest on odwrotnie proporcjonalny do intelektu.
(Bez obrazy, to jedynie uogólnienie, Ciebie nie miałem tutaj na myśli).

Natomiast jeżeli chodzi o wulgaryzmy innych: jak ktoś może mnie tu obrazić skoro mnie nie zna.
Niech sobie piszą, skoro taką czują potrzebę.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
164 Posty

(AdamAleksanderNowak)
Stały Bywalec
Purii_id napisał:

A czasem mam nawet wrażenie, iż u niektórych jest on odwrotnie proporcjonalny do intelektu.
(Bez obrazy, to jedynie uogólnienie, Ciebie nie miałem tutaj na myśli).

Podążając tropem Twojego rozumowania dojdziemy do absurdu, gdzie elokwentni ludzie zapewne przeszli w młodości lobotomię, a ci ograniczający się do stu niezbędnych słów, (a mniej więcej trzydzieści z nich to te o źródłosłowie: "kurwa" ) zostaną okrzyknięci intelektualistami.
Za zdanie wielokrotnie złożone solennie przepraszam ...za "solennie" też, no kto dziś tak mówi ?!?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
Posłużę się kulinarnym przykładem: pizza Margherita, pomimo tego, iż jest najskromniejsza w składnikach, jest bardzo trudna do zrobienia (tak aby zaspokoić przeciętnego Włocha ).

Dlaczego?

Ponieważ przy tak skromnej ilości produktów, smak każdego się się wyostrza, a ich wzajemna kompozycja powinna być jak najlepiej dobrana.

Dlatego też zarówno sos pomidorowy powinien być wysokiej jakości, jak również i ser mozzarella.

To samo tyczy się spaghetti alla Carbonara. Niby takie proste w zawartości, a tak trudne do zrobienia.

Ale jak już się postarasz, to ze smaku łatwo się jest zapomnieć.

Niechaj nam żyje Prostota!

( Wybaczta za przykład. Na punkcie jedzenia mam lekkiego fioła...)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
Tym też powyższym kulinarnym postem, kończe z mojej strony wymianę poglądów, wszak zeszła ona na inne tematy niż przedstawiony w tytule.

Pozdrawiam i życzę hucznych obchodów Dnia Niepodległości.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
164 Posty

(AdamAleksanderNowak)
Stały Bywalec
Purii_id napisał:

Pozdrawiam i życzę hucznych obchodów Dnia Niepodległości.

Wielkie dzięki wrzucę jakieś foty.
Pozdrawiam.

hehehe... oooo.... udało mi się napisać komentarz bez napinki, bufonady i wikiintelektu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Purii_id napisał:
Tym też powyższym kulinarnym postem, kończe z mojej strony wymianę poglądów, wszak zeszła ona na inne tematy niż przedstawiony w tytule.

Jak dla mnie, to mozecie chlopaki kontynuowac w tym stylu

Przyjemnie jest sobie poczytac, jak mozna sobie "nawrzucac" uzywajac "milej dla ucha" formy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok