Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
iksiński igrek Roman Bzdurski Josephvol.2 smith mała.anna (22053 niezalogowanych)
96 Postów
Założyciel MN
Witam,
kilka spraw:
1. termin jest dowolny i czy to będzie tydz. czy dwa przed 24 niema większego znaczenia. Najważniejsze by jak największej liczbie osób pasował (wiadomo, że i tak wszystkim nie będzie pasować) achaś i nie będziemy ustalać terminu pod ambasadora przecież to Wasze forum i zlot!

2. chce zorganizować tą oficjalną cześć by was poznać lepiej, by móc trochę podyskutować na temat MN. Dla nas jest to bardzo ważne z kilku względów.Chcemy i będziemy rozwijać MN i lepiej, żeby to było w konsultacji z Wami. Dzięki temu może uda się, też zainteresować i zaangażować więcej osób w rozwój MN.

3. Lokal - bardzo ważna rzecz i zanim będzie cokolwiek ustalone trzeba go znaleźć i zaklepać. Wtedy damy ogłoszenia, info itp. Staramy się też znaleźć sponsorów. Wiadomo, że nie uda się zapewnić wszystkiego 100% free ale może się uda pokryć część kosztów tj. wynajęcie lokalu, wyżywienie czy zakwaterowanie. Na razie napisałem do kilku firm... zobaczymy co one na to.

pozdrawiam,
Łukasz
Zgłoś wpis
1 Post

(Anna79)
Wiking
Ty piekny to masz glowe,ale myslisz ze uda Ci sie to tak swietnie zorganizowac?pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
grunt to dobra organizacja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ulv72 napisał:
ano... chodzi o to, aby to nie bylo spotkanie na zasadzie - zbiorka o 21:00 i wyskok na balange do knajpy a po 3 godzinach , ci co z Oslo do domow a ci co spoza to..... robta co chceta...

pomysl jest taki, aby spotkac sie np. w sobote o 17 , w jakiejs wiekszej sali, i pierwsze kilka godzin spedzic na wzajemnych rozmowach, poznaniu sie, przy kawie, ciasteczku moze jakims piffku, to jest do dogadania... ale chodzi o to, aby atmosfera byla bardziej rodzinna niz "sobotnio-dyskotekowa" , w koncu czesc z was bedzie ze swymi pociechami... chodzi tez o pomoc w noclegu dla wszystkich spoza Oslo.... dlatego liczymy na pomoc MN bo maja napewno wiecej mozliwosci jako firma w zalatwieniu np. wynajmu jakiejs sali, niz my tutaj w Oslo jako pojedyncze osoby... przy okazji, poniewaz to bedzie w formie zlotu, pewnie admin bedzie chcial zrobic jakas mala pogawedke na temat MN, jak powstalo, jak ksztaltowalo sie itp. ... ale pogawedke, nie prelecje jakies sztywne ...
a juz calkiem poznym wieczorkiem, kto bedzie chcial mozna pojsc grupa do jakiejs knajpki pobawic sie jeszcze troche

najwazniejsze, ze jeszcze nic nie jest ustalone, nikt nie narzuca zadnych sztywnych ram tego spotkania !
piszcie jakie macie pomysly, co byloby fajne w takim spotkaniu a co nie... tu o to najbardziej chodzi, o nasza chec i kreatywnosc aby to spotkanie bylo jak najbardziej takie, jak wlasnie bysmy wszyscy chcieli

ja mysle by na te czesc oficjalna zaprosic niejakiego pawła z swoja iscie 'kongen' fura bedzie miał okazje przedstawic sie szezej prasie i kto wie moze w koncu znajdzie te swoja normalna dziewczyne z oslo na weekend a jak nie to choc w tv bedzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
piekny napisał:
Witam,
bardzo się ciesze z tej inicjatywy. Z naszej strony postaram się załatwić jak najwięcej. Na razie poszło trochę telefonów i maili niedługo może będę miał jakieś konkrety. W planach mamy zorganizowanie 2 części urodzinowej imprezki.

I. bardziej oficjalne spotkanie, na którym będziemy się mogli:
- przede wszystkim poznać i podyskutować (coś w stylu panelu dyskusyjnego)
- będziemy mogli przedstawić historię, osiągnięcia i cele MN.
Może to być interesujące dla tych którzy chcą aktywniej działać przy MN (a szukamy takich ludzi Może ktoś by chciał się jeszcze wystawić - zobaczymy. Chcemy też zaprosić przedstawicieli Polonijnych z Norwegii(Ambasada, Organizacje, Stowarzyszenia mozę jakieś firmy itp) może uda się tez zaprosi media norweskie Póki co musimy poszukać fajnej salki.

II. druga część ta mniej oficjalna to oczywiście integracja w iście polskim stylu. Trzeba tylko znaleźć odpowiednie miejsce.

Na razie to tyle. Jak będę miał konkrety to napiszę.

pzdr,
Łukasz

ps. Mn oficjalnie wystartowała 24 listopada 2008

ale to chyba nie problem jak spotkanko odbedzie sie wczesniej bo pozniej to juz ludzie do swiat sie szykuja
zjezdzaja do pl zaczynaja bardziej myslec o prezentach a nie o zlotach itp
wiec jak panie piekny chyba to ci nie przeszkadza ze spotkamy sie w piatek 13 ????
pozatym data magiczna

ok widze juz twoja odp
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ulv72 napisał:
jesli piatek 13 lub sobota 14 bedzie wiekszosci bardziej odpowiadac to nie ma znaczenia, ze MN wystartowala 24-go...

po co narzucac sobie jakies sztywne ramy... rocznica jest fajnym pretekstem do spotkania ale jesli mialoby sie ono
odbyc tydzien wczesniej to co z tego ? dla mnie bez roznicy

tak wiec moze narazie skupmy sie na tej dacie, czy ona wam odpowiada

skoro jest problem z data ze to mn wystartowała tego i tego i nietaktem ... bla bla bla
to ja proponuje zmienic nazwe zlotu nie na rocznicowa tylko na podsumowywujaca udany rok mn
hmmm
jak myslsicie teraz to nietaktem było by zrobic to przed 1 rocznica )

pozdrawiam i dalej jestem za piatkiem 13 w kazdym razie ja bede w tym terminie jutro jade kupic bilety
nie wazne czy zlot bedzie tego dnia czy innego (jesli fazi w innym terminie niz ten zlotowy tez uzyczy salonu )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ulv72 napisał:
Poruszylismy temat aby zorganizowac pierwszy zlot forumowiczow MN , temat zaczyna powoli nabierac ksztaltu ale
pomysl, ktory padl od kami i pozniejsza dyskuja trwa w poscie o tytule "pierwszy testowy post" , czyli nie bardzo
"w temacie" dlatego proponuje abysmy pisali na ten temat dalej juz tutaj, tak aby dowiedzial sie o tym w miare
mozliwosci kazdy forumowicz MN.

Myslimy o weekendowym spotkaniu, jesli macie swoje drugie polowki, dzieciaki - przyjdzcie/przyjedzcie razem z nimi
W trakcie dalszej dyskusji byc moze uda nam sie zaplanowac jakis nocleg dla przyjezdnych, moze jakas opieke dla
dzieciakow na wieczor - dyskusja pokaze, wszystko przed nami, dawajcie swoje pomysly !

Na dzien dzisiejszy proponowana data takiego zlotu/spotkania przez pomyslodawczynie kami to weekend 13-14-15 .10 (listopad) , w Oslo .

Zglaszajcie sie, piszcie jakie macie sugestie, pomysly !

Pozdrawiam serdecznie !

chciałam napisac ze teraz ty sie pomysliłes ale widze ze sam do tego doszłes
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
limetka81 napisał:
ja odpadam chyba... robię prawko w Polsce i chyba że się cud stanie i zdam co jest mało prawdopodobne
a szkoda bo chciałam was poznać... może za rok......

daj znac jak ci poszło bo tez mam egz w grudniu i tez nie wieze w mission complete
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Anastazja :)
(niezapominajka741)
Początkujący
cytat wypowiedzi Ulv : pomysl jest taki, aby spotkac sie np. w sobote o 17 , w jakiejs wiekszej sali, i pierwsze kilka godzin spedzic na wzajemnych rozmowach, poznaniu sie, przy kawie, ciasteczku moze jakims piffku, to jest do dogadania...

Dobrze ,że można to dogadać bo mi ta pora absolutnie nie pasuje . Za późno . Moje dziecko o 18 zjada kolacyjke ,kąpanie i spanie . Jeżeli było by to spotkanie o 17 to bylibyśmy na nim tylko pare minut .Nie można dla rodziców zrobić takiego spotkania o bardziej przyzwoitej porze ? Np 15 - 16 ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Anastazja :)
(niezapominajka741)
Początkujący
A propo daty to mi pasuje bardziej 14 niż 13 . Bo jeżeli miało by to być w piątek to każdy pracuje i takie spotkanie odbędzie się późnym wieczorem ,a już pisałam wyżej z jakich względów nam nie będzie pasowało .

Mam małą prośbę jak już uzgodnicie co i jak to niech mi ktoś napisze kiedy i gdzie na priv bo temat leci jak burza ,a my prawdopodobnie wybieramy się pod koniec października do polski na tydzień ,a nie chciałambym żeby mnie spotkanie ominęło . Dzięki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok