Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
:)  dd :) ff (2532 niezalogowanych)
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Dzięki takim "biznesmenom" z PL norki wyrabiają sobie opinie o Polakach, pare takich akcji i będą nas postrzegać jak w Niemczech polak to złodziej.
Potem jak norek coś zgubi w robocie to podejrzewać będą Polaka o kradzież.

Powinni dostać solidną działe i wyrok z górnej półki jeśli są winni, wystarczy jeden na stu polaków odwalający takie kwiatki żeby przykleić łatkę złodzieja do całej narodowości

Jak kumpel przywoził kasę i się chwalił co za wałki robi w NO to super, teraz się martwią o nich i do świąt nie mogą przygotować, trzeba było się martwić zanim wpadli o to jak im wybić takie postępowanie z głowy, teraz to pozostała jedynie modlitwa.

oczywiście jak coś się pojawi w prasie lub internecie to wstawię to z przyjemnością.

co do piwa to co tu mają nie można nazwać piwem, toż to wygląda i smakuje jak uryna.
pewnie niemcy szczają do niego i takie ohydne przez to.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Zuzu mocniejsze okulary i znajdziesz na półce np czeskie. i to bez kaucji, a piłem i to dwa rodzaje w sobotę. i daleko nie chodziłem tylko do REMA ......
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Aneta Kowalska
(anetaka)
Wiking
w waszych odpowiedziach (niektórych) wyłazi nasza polska złośliwość..

to przykre.

Niemniej jednak, dziękuję że zainteresowaliście się sprawą.

Nie czekam na kase, na łupy i nic z tych rzeczy!!!

czekam na mojego chłopaka który jest na 100% niewinny!!!!!!!!!!!!! to wszystko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
panladnyzrodzina napisał:...najpierw kupujesz piwo od przemytnika,a pozniej go pytasz dlaczego to robi....

...TRAFNE SPOSTRZEŻENIA ... , TAK TWOJE , JAK I POZOSTAŁYCH WYPOWIADAJĄCYCH SIĘ... W tym temacie .... nic ująć a nawet dużo by jeszcze dodać ... .
Niemniej gwoli ścisłości...

Nie zadał bym tego pytania ...gdybym nie zobaczył tych...DUŻYCH... ilości ..."RÓŻNIŚCI"...
Prawie pół busa i ta JEGO PEWNOŚĆ Swojej... "urojonej bezkarności"...
Zwłaszcza ,że ostatnio było tyle informacji o zatrzymywanych "transportach"....

Niemniej jak zaznaczyłem wyżej ....
MACIE RACJĘ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Aneta Kowalska
(anetaka)
Wiking
Sami siebie nazywamy złodziejami, oszukańcami.

To że w Norwegii jest kilku takich cwanych, co chcą się kosztem innych szbko dorobić, nie znaczy że każdy taki jest.

Więc nie wrzucajcie siebie do jednego worka.

Tyle w temacie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
anetaka napisał:...czekam na mojego chłopaka który jest na 100% niewinny!!!!!!!!!!!!! to wszystko.

OJ ...TO RACZEJ DŁUGO POCZEKASZ... , NA TA TE TOJE NIEWINIĄTKO...oj długo...
Bo z artykułu wynika jednak całkiem coś Innego ...

Proponuję Tobie , w ramach samodzielnej edukacji ,wejść na tłumacz Google i powolutku , tłumaczyć sobie TO CO TAM NA TEN TEMAT NAPISANO...
I wtedy , MOŻE otworzą się TWOJE OCZĘTA na JEGO NIEWINNOŚĆ ...

...GRUPA PRZESTĘPCZA , SPRAWNIE ZORGANIZOWANA...
To taki Polski "Jumak" na terenie Norge ...
Tamci w Niemczech swego czasu , też nic zdrożnego nie robili , a źli niemieccy policaje , czepiali się Ich bezpodstawnie....

OT Niechlubna Historia , znowu się powtarza...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Aneta Kowalska
(anetaka)
Wiking
www.aftenbladet.no/lokalt/1306690/-_Skul...scooter_i_Norge.html

sam sobie przetłumacz.

Policja nic na nich nie ma. Szukają tylko kozłów ofiarnych, żeby uspokoić społeczność.

Mam nadzieję, że sprawa się szybko rozwiąże.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
anetaka napisał:
Sami siebie nazywamy złodziejami, oszukańcami.

To że w Norwegii jest kilku takich cwanych, co chcą się kosztem innych szbko dorobić, nie znaczy że każdy taki jest.

Więc nie wrzucajcie siebie do jednego worka.

Tyle w temacie.

Nie wiem u kogo wyczytałaś takie stwierdzenie?
Znajdują się takie "czarne owce" w stadzie i przez nie ludzie z jednego kraju dostają taką "łatkę" Polak-złodziej itp.

Nikt tu nie napisał że jak jakiś obywatel RP kradnie to sam się czuje złodziejem, więc chyba czegoś tu nie rozumiesz?

To czy twój chłopak jest winny czy też, to oceni policja,prokuratura,sąd (tu nie Korea płn. nie masz się co martwić) ale nie ja ani ty. Z doświadczenia wiem że duża cześć facetów nie mówi wszystkiego swoim dziewczynom/żoną.
Jeśli twój chłopak nie kradł czy też nie był paserem a wiedział co,jak i gdzie się kręci to tak samo ma problem. Kara może być łagodniejsze,ale z NO to pewnie się pożegna z wilczym biletem.

Jakby nie było smród po Obywatelach Polski, pozostanie i tyle, chyba że po sprawdzeniu próbek DNA, odcisków palców większość wątpliwości się wyjaśni.
w jedną lub w drugą stronę.

W gazecie piszą jak widać rzetelnie (z tego co rozumiem norweski) nikt nie wydał już wyroku że to oni na 100%, są podejrzanymi i tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Nikolaj R
(Cichociemny)
Wiking
Biedni oj biedni oraz biedne ich rodziny ... 200.000NOK gotowka mieli.

Mam pomysl, zrobmy swiateczna paczke skladajaca sie z bizuteri i telewizorow LCD !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Aneta Kowalska
(anetaka)
Wiking
halo halo a co to jest 190000 koron na 10 osób??

ile się w norwegii zarabia?

pewnie tak jak w polsce 1,5 tysiąca?

ludzie czy wy juz nie macie za grosz zaufania do swoich rodaków?

Policjanci w Stavanager próbują na siłę sobie znaleźć winnych.

Dlaczego do tej pory nie są w stanie udowodnić im winy, tylko do zdjęcia w artykule wstawiaja zepsutego xboxa znalezionego na śmietniku?

trzymają ich nie wiadomo po co.

Jutro już być moze ich puszczą więc trochę wiary w ludzi moi drodzy przyjaciele.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok