Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Rozliczenie za 2014 - Norwegia

Czytali temat:
Jacek B Eliza K Pawel XYZ Ewa Żółtowska Karol Pitek Mariusz Pr. Agnieszka Kajka Agata Kubczak Kasia Z Mikolaj Solomenko (2534 niezalogowanych)
4 Posty
Michał Janczak
(1234x)
Wiking
Witam serdecznie.
Ostatnio otrzymałem dokument, "lønns og trekkoppgave 2014" podejrzewam ze to coś z rozliczeniem.
Tylko że ja już od pond roku nie pracuje w norwegi. Zjechałem i zakończyłem pracę końcem 2013 roku i się rozliczyłem za 2013 rok. Jest wpisana data od 26-26 stycznia 2014 (w tym czasie byłem w PL i miałem inną pracę).
Nie wiem co to za dokument i co mam z nim zrobić oraz co jest w nim napisane.
Proszę o pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Piotr Wdaka
(nyinorge)
Nowicjusz
Prawdopodobnie, pomimo iz sie zwolniles w 2013r. to w rok 2014 firma wyplacila Ci feriepenger co zostalo ujete wlasnie w lønns og trekkoppgave za 2014.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Ten tajemniczy dokument o dziwnej nazwie "lønns og trekkoppgave 2014" to informacja od pracodawcy dla Ciebie o wysokości uzyskanych dochodów. Skoro w 2013 pracowałeś oficjalnie i na legalu, to każdego miesiąca twój pracodawca odkładał na kupkę kwotę w wysokości około 10% twoich miesięcznych zarobków.
A w 2014 wysłał ci to wszystko co się uzbierało na konto. Jeśli nie daj Boże zlikwidowałeś swoje konto, to pracodawca ma pewien problem, gdyż przepisy nie określają w jasny sposób co z takimi NIECHCIANYMI pieniędzmi zrobić i jak je zaksięgować... Ale skoro dostałeś zeznanie roczne, to znaczy że są zaksięgowane jako wypłacone, czyli je otrzymałeś...

Ale to wszystko to wyłącznie dywagacje. Jak nie ma papierka to nikt Ci nie powie co jest na papierku, nie ma bata, takie cuda to tylko w MultiNor...

Jak by nie było, jeśli to jest niewielka kwota to skądkolwiek by nie pochodziła podatku dopłacać nie będziesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Jak wspominali przedmówcy, jest to najprawdopodobniej Lønns- og trekkoppgave za wypłacone w 2014 roku feriepenger. Więcej informacji o rozliczeniach podatkowych znajdzie Pan tutaj: www.mojanorwegia.pl/podatki
Zgłoś wpis
4 Posty
Michał Janczak
(1234x)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Michał Janczak
(1234x)
Wiking
Tak to wygląda mniej więcej po przepisaniu do formularza bo skanu nie mogę dodać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Agata Kubczak
(abielecka90)
Wiking
a mozna same wydrukowac sobie lonns og trekkoppgave? za po przednie lata?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
626 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
2591kr zasiłku dla bezrobotnych
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok