Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Bartek Buda Agnieszka R. Barbara Gajewska Przemysław Pawlak LeLe Weronika Ivanka Ivanka Andrzej Bożyk Emilia Druse Katarzyna Boczek (4711 niezalogowanych)
59 Postów

(atom)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Adam Rochon
(adamos1238)
Wiking
koleś w sumie ma troszkę racji bo prace tu jakom kolwiek nie jest w sumie trudno znaleźć jeżeli zna się przynajmniej komunikatywnie Język ang czy nor . ale bez jaj skoro koleś jesteś taki zdolny to po co szukasz tu mieszkania poszukaj po mieście i w 2 dni znajedizesz wymarzony dom tak jak i pracę .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
Joanna Joanna
(LaToszka)
Stały Bywalec
Kiedyś ktos napisał na forum, ze jak ktos chce wynajać mieszkanie lub pokój i słyszą, że Polak to odrazu dziekują z góry.

Może w tym tkwi problem.

Praca może i przyszła i łatwo, ale mieszkanie już nie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
JestemQ napisał:...Punkt patrzenia zależy od punktu siedzenia...
...Do moderatora: A może można jakoś zablokować wpisywanie dalszych komentarzy.

Znaczy Iż Jawnie , przyznałeś się iż komuś zabrałeś pracę , oferując własną mniejszą stawkę za godzinę .

---
Proponuję byś się sam zablokował ... !
---
W pierwszym poście pieprzyłeś od rzeczy jakiś to urka burka , a mieszkania ie potrafisz załatwić tylko pewnie dlatego iż tu akurat , trzeba STAWKĘ PODBIĆ i to znacznie !! by komuś zabrać mieszkanie ...
Akurat odwrotnie niż w pracy !
---
Na Finnie jest ponad 366 mieszkań różnej maści ...
www.finn.no/finn/realestate/lettings/result?areaId=20196
a Ty szukasz udziałowca do wąchania pierdów i potu ...
---
A co na to szef twojej zacnej firmy ...
Jednak ten cyrk pasiaczku jest tobie pisany nie ma co ... może akuratnie jakiś etacik wyłapiesz i darmowe spanie na sianie przy Osłach ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
stavanger to mieszkania na wage zlota
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Marius13 napisał:
stavanger to mieszkania na wage zlota
Ja też w Mojej Wiosce , płacę za samodzielne lokum ... per circa 16m2 ... 4700 za miesiąc .
Ceny podobne , można też znaleźć i na Finnie które zamieściłem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(JestemQ)
Wiking
To zdecydowałem się wam dorzucić temat do komentarzy: już drugiej nocy o 3 nad ranem, zaczepiło mnie śpiącego na ławce w centru miasta starsze małżeństwo norwegów wracające do domu i zaoferowało łóżko i pokój, za darmo na ile tylko chcę więc mam gdzie mieszkać i gdzie się podziać ale nie chcę nadużywać ich gościnności. A,że jestem tu dopiero od 3 tygodnie to nie tak łatwo wynająć mieszkanie czy choćby pokój u kogokolwiek bez numeru personalnego, papierów ze skatt'u, zgłoszenia na policji itp. Dlatego chcę zaoferować swoją pomoc w poszukiwaniu pracy komuś kto tego potrzebuje a przy okazji znaleźć sobie pokój za uczciwą dwustronną przysługę. Dalsze komentarze zostawiam bez odpowiedzi gdyż nie jestem przekonany o właściwej interpretacji tego wątku przez intensywnie udzielających się forumowiczów jak powyżej. Na szczęście osoby faktycznie zainteresowane szukanie pracy właściwie odebrali ten wątek,za co dziękuje i pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Pawel x
(MikeP)
Początkujący
Ciekawa sprawa, czy ty dostales umowe o prace w tej firmie? Czy to wymarzona praca na czarno,
Tel i samochod to zaden wyczyn, w zaleznosci od branzy czesto sa to niezbedne narzedzia pracy. Skoro wrzuciles temat na forum powinienes podac wiecej szczegolow w zwiazku z praca aby uniknac ewentualnych nieporozumien. Wystarczajacy jezyk angielski? spanie na lawce? Czasem zycie plata figle, powodzenia ale cos tu nie gra
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Żenia @
(mandarin)
Wiking
HAHAHAHAHAHAHAHAAHAH !!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Rafał Goldi
(Gold22)
Wiking
Kolega napisał:

"Pracę znalazłem nie taką pierwszą z brzegu tylko dokładnie taką jak zaplanowałem decydując się na przylot tutaj (mam auto służbowe, telefon służbowy, wszystkie święta płatne, w firmie z wieloletnią tradycją,mam nawet tańszą wejściówkę na siłownie i inne dodatki) zaznaczając,że nic nie mówię po norwesku"

by za chwilę napisać:

że jest bez "numeru personalnego, papierów ze skatt'u, zgłoszenia na policji"

Nie wiem jakim cudem miałeś takie przywileje bez podstawowych pozwoleń
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok