Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
marek przydzial (3552 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
WilhelmTell82 napisał:
Witam!
Mam pytanie czy istnieje jakas strona norweska z drobnymi ogloszeniami,nie chodzi mi o finn.no,pasuje mi dac ogloszenie z drobna praca dorywcza np.zakladanie instalacji elektrycznych itd.

Jeżeli nie masz... Legalnych Norweskich Uprawnień Elektryka , to nawet sobie głowy tym nie zajmuj ... Bo możesz mieć duże kłopoty ... i musisz mieć działalność jednoosobową jako zajęcie dodatkowe .
---
Drobne i lokalne ogłoszenia , można zamieszczać na miejskiej stronie , jeżeli miasto taką posiada ... lub w lokalnej gazecie w rubryce drobne usługi .
Finn.no , lub Zett.no... też mają rubryki lokalne , dla większości miast w Norge ...i tam zamieszcza się ogłoszenia .
---
...NIEMNIEJ JAK ZAZNACZYŁEM WYŻEJ .... jeżeli nie działasz legalnie ... to nie ryzykuj ...
---
NORGE to naprawdę ...PAŃSTWO POLICYJNE...
---
PAMIĘTAJ O TYM ZAWSZE... a nie będziesz miał dodatkowych kłopotów ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
hhahahahaha

zajebiste porady

jak zwykle parę tępych linków z sieci i na tym koniec hahahahaha

i co z tego jak coraz częściej pracodawcy zastrzegają sobie w anonsie ,, Kun norsktalende søkere vil bli vurdert,,

no oczywiście że pozostają jeszcze ,,polscy biznesmeni,, w tym kraju gdzie nie wymagane jest żadne doświadczenie i jakiekolwiek umowy nie wchodzą w grę

coraz ciężej znaleźć pracę dla obcokrajowców w tym kraju

ostatnio nawet zawrzało w sferze budowlanej ponieważ młodzi Norwedzy protestują że nie mają jakichkolwiek szans nauki w zawodzie budowlańca a do tego trzeba kogoś by uczył młodych po szkołach praktyki , lecz pracodawcy wolą pracowników zagranicznych którzy mają doświadczenie od nowych .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
Zgadzam sie z ta opinia.

Jezeli ktos szuka pracy to niech zacznie od nauki jezyka. Jezeli nie masz konkretnego zawodu a skonczyles szkole srednia to polecam studia o profilu technicznym np. sivilingeniør , sikkerhetsteknologi albo w oppmåling. Praca po studiach gwarantowa a roczne dochody to 500000 nok na start!!!!
Kazdy ma prawo do studielån czyli pozyczke. zainteresujcie sie tym a nie sprzataniem. Dlatego norwegowie mysla ze polacy to tania sila robocza od czarnej roboty bo wiekszosc przyjechalo sprzatac lub pomagac na budowie. Bledne myslenie Pozyczka na studia jest mega nisko oprocentowana i dostaje sie ja w ratach jakies 8000 nok na miesiac a splacasz jak dostaniesz prace. Ludzie do nauki.
Jak skonczyles studia w PL to super tutaj www.nokut.no je mozesz przerobic na norweskie i nawet sie doktoryzowac tutaj lub zdobyc mestergrad nie koniecznie w tym samym kierunku to sie nazywa påbygg.

Jak sie ma uprawnienia na wozki widlowe albo na ladowarke, koparke, walec itp to wyslac tlumaczenie nawet po angielsku przetlumaczone przez przysieglego w Polsce do Arbeidstilsynet na adres post@arbeidstilsynet.no i po tgodniu otrzymujecie list w ktorym jest napisane ze zdjecie aplikanta i kopie tego listu wysylacie pod wskazany adres w liscie a po miesiacu przychodza norweskie uprawnienia za ktore placicie tylko 250 nok tak samo z prawem jazdy.

Moglbym opisac wiele przykladow jak sobie pomoc zeby byc super atrakcyjnym ale to nie wszystko jeszcze wasze checi a nie lenistwo.

Jestem szefem w duzej norweskie firmie ktora zatrudnia 10000 ludzi moj avdeling ma kolo 30 osob( 90 proc to norwedzy) i pomimo ze jestem polakiem to jestem bardzo szanowany dlatego ze nie wybieralem drogi na skroty. Nauka jezyka byla dla mnie czyms bardzo ciezkim ale sie nie poddalem i to zaowocowalo. Zrobcie to samo!!! Niech norwedzy zaczna nas szanowac, pamietajcie ze bez wyksztalcenia dobrego wyuczonego zawodu jest sie nikim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
porad można rzucać tysiące od co panie awaria2003

nie można wrzucić wszystkich do jednego garnka i wymieszać

jeśli jesteś szefem firmy napisz mi jaka to firma , nie musisz tu -- możesz na priv.

jutro dzwonię do centrali i dowiem się co i jak , bo znam bardzo dobrze język a jeszcze lepiej orientuję się w sprawach prawa pracy i wszystkimi sprawami w związku z tym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
awaria2003 napisał:
Niech norwedzy zaczna nas szanowac, pamietajcie ze bez wyksztalcenia dobrego wyuczonego zawodu jest sie nikim
mylisz się
musisz mieć koszulkę z napisem
proud to be Polish
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
co ty czlowieku wypisujesz?

Jak sie znasz to dobrze to napisz ludziom dobre rady hehe centralo ty jedna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1